W7 - přesunutí boot loaderu

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
killerGBU
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

W7 - přesunutí boot loaderu

Příspěvek od killerGBU »

Ahoj,

při instalaci si W7 udělali zavaděč na jiném disku, kvůli kterému nemohu používat bitovou kopii systému (chce dělat zálohu včetně toho disku na kterém má zavaděč, takže by záloha měla 454 GB)

na E: mám skrytou složku "BOOT" která obsahuje všechny možné jazykové balíčky a soubory BCD s memtest

jak to jenom přesunout na systémový disk? napadlo mě, vypnout PC, odpojit disk E: nechat znovu opravit instalaci, aby si na C: udělal bootloader a znovu zapojit E a smazat ty soubory na E:

proč to vlastně dělá, čemu pomůže bootloader na jiném disku?

Díky
AMD A64 3000+(9*260)|Veritech CL2 512@400 MB RAM|120 GB HDD|Zroj 400W Chill inovation|MSI 6600 GT (550/1050)|3Dmark01 17833|3Dmark03 7991|3Dmark05 3047|3Dmark03 CPU score 698|Logitech Z-5300 | MX 1000 |AUdigy 2 ZS | DVB-T tuner | PDA Ipaq 5500
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: W7 - přesunutí boot loaderu

Příspěvek od Lokomotiva »

killerGBU píše: jak to jenom přesunout na systémový disk? napadlo mě, vypnout PC, odpojit disk E: nechat znovu opravit instalaci, aby si na C: udělal bootloader a znovu zapojit E a smazat ty soubory na E:

proč to vlastně dělá, čemu pomůže bootloader na jiném disku?
Zřejmě jedině opravná instalace bude správně.

Dělá to proto, že máš nějaké pořadí disků v BIOSu (přesněji řečeno portů) a pokud je ten, na který instaluješ W7 v pořadí za nějakým jiným, stane se, že se MBR (GPT) zapíše na něj.

Nepomůže to pochopitelně ničemu - možná jen tomu, že se lidé naučí před instalací OS odpojovat ostatní disky (datový nebo napájecí kabel).
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“