problem s novym HDD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
street2style
Nováček
Nováček

problem s novym HDD

Příspěvek od street2style »

ako hovori uz nazov prispevku mam problem s nowym HDD...
...kupil som si 640ku WD 32mb green a takto som postupoval:
...v Pc som nechal stary HDD a zapojil som aj novy HDD, novy som rozdelil pomocou EASEUS Partition Manager na 2 skoro rovnake particie... na jednu particiu som skopiroval dokumenty zo stareho HDD (nie windows ani program files, iba hudbu, fotky, instalacky programov) a druha particia zostala prazdna, pripravena na windows, programy a hry... stary HDD som odpojil vlozil som instalacne cd Windows 7 a zacal instalovat vsetko prebiehalo v poriadku potom sa instalacia restartovala a pri bootovani HDD mi nabehlo: A disk read error occured, Press Ctrl+Alt+Del to restart... NEVIETE KDE SOM SPRAVIL CHYBU ALEBO CO SA STALO? JE MOZNE ZE HDD JE POSKODENY(je uplne novy)

...druhy pokus som skusil inak:
zapojil som povodny (stary hdd uz s nainstalovanym w7) sucasne s novym, windows nabehol(z toho stareho) a v prostredi windows som pustil instalaciu w7 na novy HDD, vsetko islo jak malo pocitac sa pri instalacii niekolko krat restartoval ale instalacia prebehla uspesne. potom som pc vypal a odpojil stary HDD a pri bootovani mi vyhodilo: BOOTMGR is missing, Press Ctrl +...
...to uz ma asi trafil slak ked som to zbadal a uz som vobec nevedel co sa deje!

...prosim Vas o vsetky rady pretoze absolutne neviem co mam teraz spravit... :( DAKUJEM!
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: problem s novym HDD

Příspěvek od Stano K. »

BOOTMGR by sa ešte dalo obnoviť ale lepšie bude asi nová inštalácia keďže sa jedná o čerstvo inštalovaný OS.
Z nového HDD skopíruj svoje dáta späť na starý disk a následovne ho odpoj. Zapojíš nový disk a zmažeš partície, vytvoríš nanovo partície a nainštaluješ OS. Potom môžeš pripojiť starí disk.
street2style
Nováček
Nováček

len ide o to ze ja ten stary disk potrebujem daat prec... a ako zmazem a vytvorim particie na novom disku ked tam neni windows???
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Však keď už budeš mať nainštalovaný os na nový disk tak kľudne môžeš svoje dáta prekopírovať a starí vyradiť.
street2style
Nováček
Nováček

...no ano len ako vymazem tie particie z toho noveho disku ked tam neni win resp ked nejde nabootovat? a ako ich tam potom vytvorim znova???
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Nabootuješ z inštalačného média Os, tam už nájdeš všetko potrebné.
street2style
Nováček
Nováček

no ked nabootujem OS iba sa ma opyta na ktoru particiu to chcem nainstalovat ale o mazani a vytvarani novych tam nieje nic...
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

A nemáš tam tento krok? http://i48.tinypic.com/2nlzbeg.png
street2style
Nováček
Nováček

diki za rady problem vyrieseny...!