HD 5850 - grafika d mé sestavy ?
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- KunNy
- Začátečník

-
Re: HD 5850 - grafika d mé sestavy ?
Nihilium: Ty propady výkonu v určitých scénách budou pravděpodobně způsobeny právě nedostatečným výkonem CPU...
Na bráchu kašli, je to opravdu jen o změně dvou položek v biosu - jeden restart a hned víš jak na tom jsi. Kdyžtak se podívej tady, pěkně zpracovaný článek (doufám že to nebude bráno jako podporování konkurenčního fóra, jestli se něco nachází i tady na PCTf tak o tom nevím)
http://www.extrahardware.cz/forum/viewt ... f=2&t=9548
Na bráchu kašli, je to opravdu jen o změně dvou položek v biosu - jeden restart a hned víš jak na tom jsi. Kdyžtak se podívej tady, pěkně zpracovaný článek (doufám že to nebude bráno jako podporování konkurenčního fóra, jestli se něco nachází i tady na PCTf tak o tom nevím)
http://www.extrahardware.cz/forum/viewt ... f=2&t=9548
HTPC:Core i5 3570K @ 4.5Ghz (1.30V) + ASUS V GENE + 8 GB OCZ Platinum 1866Mhz + MSI Geforce GTX 580 + Samsung F3 1TB + DVD-RW + Chieftec CFT-560A12C + 3R System HT-1100 + watercooling (Cawedog ZOUY + TOKRA + fullcover GPU, 360mm rad, Eheim HPPS + Innovatek AGB)
- Nihilium
- Začátečník

-
Otevření jádro se zdařilo, zátež crysis vše na max 1280 x 1024 8 x vyhlazování jedu 50 fps prumer
System uakzuje quad - 4 jáadra a v podpisu je X4 tímto chci oficiálne podekovat a chci říct nemá to nějaké háčky mouchy ? projeví se to na teplote ? nerad bych aby se me odvařil PC... kdyžtak mohli by jste sem hodit programy na sledování teploty HD 5850 a mého phenomu ? Děkuju moc a 3Dmark 17 100 bodu takže totální nárust výkonu
) nevím jak mám poděkovat. budu rád za ty programy na tu teplotu dík.
System uakzuje quad - 4 jáadra a v podpisu je X4 tímto chci oficiálne podekovat a chci říct nemá to nějaké háčky mouchy ? projeví se to na teplote ? nerad bych aby se me odvařil PC... kdyžtak mohli by jste sem hodit programy na sledování teploty HD 5850 a mého phenomu ? Děkuju moc a 3Dmark 17 100 bodu takže totální nárust výkonu
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
hacky a mouchy - takovy malickost, muze to byt nestabilni 
Nech par hodin zapnuty OCCT, jestli ze ty 2 odemcena jadra nezpusobi pad testu, tak si muzes gratulovat k excelentni koupi procecoru
Nech par hodin zapnuty OCCT, jestli ze ty 2 odemcena jadra nezpusobi pad testu, tak si muzes gratulovat k excelentni koupi procecoru
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- Nihilium
- Začátečník

-
A nemel by jsi k tomu nějaký program na teploty ? jak grafiky tak CPU ? budu moc rád 
HD 5850 grafika
Phenom II X2 (ted už X4)
HD 5850 grafika
Phenom II X2 (ted už X4)
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Teploty karty vidis primo v Catalystu, popr. v TrayTools. Na teploty CPU zrejme nejlepsi klasicky SpeedFan 
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- sisikar
- Začátečník

-
teraz ked mas otvorene dalsei 2 jadra tak teplotu nezistis lebo ti to neidentifikuje ziadny soft okrem AMDOVERDRIVE,skusal som. Samozrejme ze sa to prejavy na teplote ze si otvoril tie 2 jadra ale iba o kus -+5 stupnov. A na ten vysledok ti poviem ze je fajn,ale skus ten procak nataktovat na 3,7 cez nasobicku a pridaj volty na 1,425 cez bios proste k tym 1,325 volta co teraz ti ide daj len +0,1 v biose ,je to stabilne. Nasobic daj na 18.5. potom by mal byt skore v 3Dmarku na peknych 20000.
Mozes kuknut moje vysledky 3d marku 06 tu http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=780
Mozes kuknut moje vysledky 3d marku 06 tu http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=780
CPU: AMD FX-8320 (4.5GHz@1,464v) + Gelid Tranquillo Rev.2 (CM JetFlo 120mm); MB: ASUS M5A99X EVO R2.0; RAM: 2x4GB Kingston HyperX Fury DDR3 1600MHz; GPU: Gigabyte R9 280X OC Windforce 3X (GPU : 1100MHz / MEM : 6000MHz); HDD: Western Digital Blue 500GB; PSU: Corsair TX650 V2; Case: Cooler Master Elite 371 ( TOP: 2x AC F12 120mm, FRONT: 1x CM SickleFlow 120mm Red LED, BACK: 1x CM 120mm); OS: Win 7 Pro 64-bit
- Nihilium
- Začátečník

-
Já ti veřim, ale ten PC jsem dostal po velmi dlouhé dobe a vždy jsem byl ten kterej přihlížel tem štastnejším co maj výkoné PC, teď ho mám jakš takš i já a nemohu si dovolit projet záruku.. přesto díky..
- sisikar
- Začátečník

-
Chapem ta ale zaruku nijak by si neprojel:)Nihilium píše:Já ti veřim, ale ten PC jsem dostal po velmi dlouhé dobe a vždy jsem byl ten kterej přihlížel tem štastnejším co maj výkoné PC, teď ho mám jakš takš i já a nemohu si dovolit projet záruku.. přesto díky..
CPU: AMD FX-8320 (4.5GHz@1,464v) + Gelid Tranquillo Rev.2 (CM JetFlo 120mm); MB: ASUS M5A99X EVO R2.0; RAM: 2x4GB Kingston HyperX Fury DDR3 1600MHz; GPU: Gigabyte R9 280X OC Windforce 3X (GPU : 1100MHz / MEM : 6000MHz); HDD: Western Digital Blue 500GB; PSU: Corsair TX650 V2; Case: Cooler Master Elite 371 ( TOP: 2x AC F12 120mm, FRONT: 1x CM SickleFlow 120mm Red LED, BACK: 1x CM 120mm); OS: Win 7 Pro 64-bit
- Mastodont
- Černá karta

-
Nihilia tu nechape vic lidi, ne jenom ty sisikare. 
- Nihilium
- Začátečník

-
Mastodont píše:Nihilia tu nechape vic lidi, ne jenom ty sisikare.
Pokud vím napsal že to pochopil, teda pak já nechápu tebe, přečti si po sobě co píšeš a poté tu na mě narážej, sisikar jako jeden z mále mě tu ukázal východisko, díky němu jsem otevřel phenoma tak prosím zdrž se komentářu které nedávají vůbec smysl.
Btw když taktuju procesor , tak snad záruku projedu ne ? je to to samé jako u grafiky není ?
Edit: Ta 5850 bude skrývat ješte velký potenciál a ten phenom byť je otevřený ji nedá prostor, koukal jsem na to přetočení ze základu 3,11 na 3,7 což je pěkné
Teď mám 17105 , kdybych to nataktil mohl bych počíatt tak s 19 k což už by opravdu stačilo a bylo by fajn. ale to taktování..
Naposledy upravil(a) Nihilium dne sob 30. led 2010, 13:27, celkem upraveno 1 x.
- sisikar
- Začátečník

-
NEne "neprojedes" lebo ty ten procak alebo grafiku neupravujes na urovni BIOSU,aby si pochopil neupravujes jeho firmware(teda neFLASHUJES bios) ty len upravujes pracovne podmienky softverovo tym ze zvysujes frekvencie alebo napatia. Ja som mal vela skusenosti s tym ze ked nahodov by sa stalo ze das viacej voltov alebo vysoku frekvenciu ci to uz an grafe alebo CPU tak system ti ztuhne pripadne sa resetuje(akoby sebaimunita komponentov pred poskodenim) a ty to potom len vratis alebo dnesne uz kvalitne dosky a softweare sa automaticky vratia na povodne hodnoty, takze je to velmi bezpecne najma ked taktujes grafu cez RIVATUNER alebo CPU cez AMD OVERDRIVE
- Nihilium
- Začátečník

-
Dává to smysl , ale bál bych se toho chlazení, oba máme jinou skřín, oba máme jiné chlazení a vůbec zajímalo by me jestliže se projeví otevření dalších dvou jader na chlazení, oj, vube tomu nerozumímsisikar píše:NEne "neprojedes" lebo ty ten procak alebo grafiku neupravujes na urovni BIOSU,aby si pochopil neupravujes jeho firmware(teda neFLASHUJES bios) ty len upravujes pracovne podmienky softverovo tym ze zvysujes frekvencie alebo napatia. Ja som mal vela skusenosti s tym ze ked nahodov by sa stalo ze das viacej voltov alebo vysoku frekvenciu ci to uz an grafe alebo CPU tak system ti ztuhne pripadne sa resetuje(akoby sebaimunita komponentov pred poskodenim) a ty to potom len vratis alebo dnesne uz kvalitne dosky a softweare sa automaticky vratia na povodne hodnoty, takze je to velmi bezpecne najma ked taktujes grafu cez RIVATUNER alebo CPU cez AMD OVERDRIVE
S tema pracovníma podmínkama jsi mě dostal, ano určite máš pravdu.
Někteří zase říkají že to taktování je. je to prej dokonce napsáno v licencních podmínkách a smlouve.
- sisikar
- Začátečník

-
Dává to smysl , ale bál bych se toho chlazení, oba máme jinou skřín, oba máme jiné chlazení a vůbec zajímalo by me jestliže se projeví otevření dalších dvou jader na chlazení, oj, vube tomu nerozumím 
Někteří zase říkají že to taktování je. je to prej dokonce napsáno v licencních podmínkách a smlouve.[/quote]
tak mam tam arcticcooling freezera 64 pro a skrinka obycajna.A vies, no ako ti zistia ze si mal pretoceny procak ked jeho bios nie je pozmenenny a ani jeho tovarenske nastavenia.Ale aj ta ksi myslim ze ten procak ti staci a skus pls urobit benchmark crysisa (ak by si nevedel tak ten benchmark sa nachadza v x:\Crysis\Bin32 a hladaj GPU benchmark),a napis potom ake mas min ,max , avg FPS z tretieho opakovania,lebo ti 3x bude odzaciatku bezat demo a aj nastavenia dtailov a rozlisenie, chcem si eln porovnat ze ako je vykonnejsia 5850 od mojej 260GTX na rovnakom CPU:)
Někteří zase říkají že to taktování je. je to prej dokonce napsáno v licencních podmínkách a smlouve.[/quote]
tak mam tam arcticcooling freezera 64 pro a skrinka obycajna.A vies, no ako ti zistia ze si mal pretoceny procak ked jeho bios nie je pozmenenny a ani jeho tovarenske nastavenia.Ale aj ta ksi myslim ze ten procak ti staci a skus pls urobit benchmark crysisa (ak by si nevedel tak ten benchmark sa nachadza v x:\Crysis\Bin32 a hladaj GPU benchmark),a napis potom ake mas min ,max , avg FPS z tretieho opakovania,lebo ti 3x bude odzaciatku bezat demo a aj nastavenia dtailov a rozlisenie, chcem si eln porovnat ze ako je vykonnejsia 5850 od mojej 260GTX na rovnakom CPU:)
- Mastodont
- Černá karta

-
2Nihilium: a jak si myslíš, že to dělají v továrně? 
- Nihilium
- Začátečník

-
Ty jelikož sem v tom benchmarku to AVG jaksi nenašel, lítalo to mezi 30 a 65 pak tam byly asi 4 meření pod sebou v následujícím sledu 60,1 62 , 2 64,5 65,4 myslím že je to prumernej fps..
- sisikar
- Začátečník

-
a v akom rozliseni a detailoch? popripade antialiasingu?Nihilium píše:Ty jelikož sem v tom benchmarku to AVG jaksi nenašel, lítalo to mezi 30 a 65 pak tam byly asi 4 meření pod sebou v následujícím sledu 60,1 62 , 2 64,5 65,4 myslím že je to prumernej fps..
- Nihilium
- Začátečník

-
1280 x 1024 all hight + 8 x vyhlazování