Acer Aspire 8920 nejde nastavit jas
Moderátor: Don
- viiitezslav
- Nováček
-
Acer Aspire 8920 nejde nastavit jas
Dobrý den, mám problém s úpravou jasu u mého Acer Aspire 8920. Z Vist jsem přešel na Windows 7, ale nejde mi jakkoli měnit jas displeje, ani přes nastavení jasu v ovládacích panelech, ani přes klávesnici, ani přes Acer Empowering Technology. Nejsem žádný ajťák takže moc nevim co s tim. Zajímavé je že při minulé instalaci Windows 7 na tom samém notebooku jsem žádný takový problém neměl, přitom jsem postupoval úplně stejně, snad pouze s výjimkou, že při druhé instalaci Windows 7 jsem neměl k dispozici připojení k internetu (tudíž se při instalaci OS přeskočil ten krok s nejnovějšíma aktualizacema). Je to docela problém, jelikož třeba když jedu na baterku, tak mi někdy displej svítí jak ďas a zvyšuje mi spotřebu a někdy naopak když ho doma zapnu a je v napájenej ze sítě tak je zase jas na minimu a nic nevidim.
- kasper551
- Začátečník
Re: Acer Aspire 8920 nejde nastavit jas
chyby ti acer lunch manage jakou verzi tam mas? home professional nebo ultime ja ti ho upnu
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
- viiitezslav
- Nováček
-
launch manager mam, verze 2.0.05
- kasper551
- Začátečník
a ovladace grafiky mas jake a co je tam za grafiku
Dum spiro spero
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
Spem retine
S rozumem a odvahou
Audacem fortuna iuvat
Sciens vincit
Semper Fi
- viiitezslav
- Nováček
-
nvidia geforce 9500M GS, ovladač 195.62, což je nejaktuálnější
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Zkoušels funkční klávesy ? FN + něco, případně to zlus někde mimo systém, třeba v biosu.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- mhcomputer
- Nováček
-
mam stejny problem, nainstalovany origo visty ultimate a nejde mi nijak regulovat jas. ani pres FN a sipky, ani pres windows. ale co jsem si vsiml, kdyz jsem vlezeny v biosu, tak to pres FN a sipky jde, ve windows ale nijak
poradi nekdo?
poradi nekdo?
- viiitezslav
- Nováček
-
v biosu mi jas nastavit lze přes fn + šipky, ale ve windows to nejde nijak. Při totožné předchozí instalaci windows 7 to ale šlo bez problémů. Instalace novější verze launch manager nepomohla, navíc přestal správně fungovat dotykový panel.
- mhcomputer
- Nováček
-
taky jsem dnes preinstaloval aplikace aceru a dotykaz mi taktez prestal fungovat
- viiitezslav
- Nováček
-
no já jsem si obnovil zálohu takže mi ten panel naštěstí funguje, na starost ho má právě launch manager
- mhcomputer
- Nováček
-
hele a kde jsi vzal ten manazer 2.0.05? ja nasel jen 2.0.00
muzes mi dat odkaz?
muzes mi dat odkaz?
- viiitezslav
- Nováček
-
ten launch manager je tam předinstalovanej, manuálně se dá nainstalovat ze složky c:\acer\preload nebo tak nějak, já už sem ji smazal, ale zkus se podivat na http://support.acer.com/, jsou tam všechny možný verze launch manageru
- viiitezslav
- Nováček
-
tak jsem vyzkoušel asi 5 různých verzí launch manageru, ani jeden z nich problém s jasem nevyřešil a ani u jednoho navíc nefungoval dotykovej panel, dokonce nefunguje ani přeinstalovanej launch manager 2.0.05, který tam je původně, takže opět jsem vrátil zálohu, už fakt nevim co stim
- mhcomputer
- Nováček
-
ahoj, vyseril jsi to nejak? ja nijak jsem zkousel win 7, visty ultimate bez sp, pak sp1, sp2, nainstaloval jsem i verzi toho manageru 3 neco a nepomohlo to. hele jaky tam mas system z vyroby? nemas visty ultimate? ja totiz nemuzu obnovit system z hhd pres alt + f10 a potreboval bych recovery dvd. NEMAS TREBA ICQ?
- viiitezslav
- Nováček
-
nevyresil . Z výroby tam mam vista home professional, který jsem upgradeoval na příslušný windows 7, zálohu těch vist mam, na třech dvd, pořád ale nechápu proč u dvou totožných instalací OS to jednou jde a jednou ne
- mhcomputer
- Nováček
-
co jsem se ptal znameho ktery dela pro acer servis tak mi rikal ze se s tim uz setkal, pry instaloval nejaky notebook, a pokud se nenainstalovl prvni chipset, tak mu cosik nejelo. tak ma asi vliv postup instalaci ovladacu kurna to musime vyresit, pekne me to sere
- mhcomputer
- Nováček
-
hele muzes se mi zkusit podivat na tech tvych dvd jestli tam nenajdes tyto soubory?
mbrwrdos.exe
rtmbr.bin
mbrwrwin.exe
pokud je najdes, muzes mi jeposlat na mail? zkusil bych rozchodit aspone to recovery na hdd
mbrwrdos.exe
rtmbr.bin
mbrwrwin.exe
pokud je najdes, muzes mi jeposlat na mail? zkusil bych rozchodit aspone to recovery na hdd
- viiitezslav
- Nováček
-
bohužel ani jeden z těch souborů na dvd neni