WINDOWS XP
- SaoLung
- Nováček

-
WINDOWS XP
Problém:
sestavenej pc, jdu instalovat windows, mechanika se samovolně otevírá cca 3 vteřiny po zavření. Vyměním mechaniku za novou. Mechanika funguje. Nejdostanu se do bootovacího menu. Při načítání zmáčknu klávesu F11, ale je to bez reakce. Nakonec se mi nahlásí hláška, že nebyl nalezen ntldr nebo jak se to píše. Zkusil jsem tedy mechaniku nastavit jako master. Taky nepomohlo. V biosu jsem nastavil mechaniku jako první pro načítání, opět nepomohlo.
NEtuším čím to a někam k expertům to zatím nechci dávat. Pokud máte nějaký nápady, rád je vyzkouším a pokud vše selže, nebudu mít jinou možnost.
sestavenej pc, jdu instalovat windows, mechanika se samovolně otevírá cca 3 vteřiny po zavření. Vyměním mechaniku za novou. Mechanika funguje. Nejdostanu se do bootovacího menu. Při načítání zmáčknu klávesu F11, ale je to bez reakce. Nakonec se mi nahlásí hláška, že nebyl nalezen ntldr nebo jak se to píše. Zkusil jsem tedy mechaniku nastavit jako master. Taky nepomohlo. V biosu jsem nastavil mechaniku jako první pro načítání, opět nepomohlo.
NEtuším čím to a někam k expertům to zatím nechci dávat. Pokud máte nějaký nápady, rád je vyzkouším a pokud vše selže, nebudu mít jinou možnost.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: WINDOWS XP
Napis sestavu co máš. Jak mas nastaveny bios? Jak hdd?
- SaoLung
- Nováček

-
Tak na to nedokážu odpovědět. Jsou to starší komponenty. Pc už takhle sestavenej byl a fungoval bez problému. Dokázal bych odpovědět jedině, kdybych tam měl OS a prohlídl to přes everest či něco podobného.
Nejsem si přesně jistej, co myslíš nastavením biosu. Ale patrně se mluví o bootu. Je povolený a jako první jsem nastavil boot z CD ROM.
HDD je nastaven až jako třetí (poslední)pro boot a zkusil jsem ho ještě zapojit jako otroka, což taky nepomohlo.
Nejsem si přesně jistej, co myslíš nastavením biosu. Ale patrně se mluví o bootu. Je povolený a jako první jsem nastavil boot z CD ROM.
HDD je nastaven až jako třetí (poslední)pro boot a zkusil jsem ho ještě zapojit jako otroka, což taky nepomohlo.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Každopádne komponenty jsou na 90% popsane takže stačí se sklonit a podivat. 
Dej prvni CD rom pak hdd, ten hdd je PATA nebo SATA? MB má SATA řadič, jde prepnout nativni PATA?
Zkousel jsi reset BIOSu? Možná se Ti jen odřachnul zavadeč systemu to se stama ( NTDLR ). Máš více možnosti, nakopirovat ho na hdd pomoci instal CD nebo z jineho PC. Hdd dej jako Primare Master. Zkus ho dat i jako 1st. boot, pokud to nepujde dej prvni mechaniku a zkuse recovery konzolku.
Dej prvni CD rom pak hdd, ten hdd je PATA nebo SATA? MB má SATA řadič, jde prepnout nativni PATA?
Zkousel jsi reset BIOSu? Možná se Ti jen odřachnul zavadeč systemu to se stama ( NTDLR ). Máš více možnosti, nakopirovat ho na hdd pomoci instal CD nebo z jineho PC. Hdd dej jako Primare Master. Zkus ho dat i jako 1st. boot, pokud to nepujde dej prvni mechaniku a zkuse recovery konzolku.
- SaoLung
- Nováček

-
Tak teď jsi mě zblbnul trochu 
ok na komponenty se podívám. Pc není u mě doma, ale zítra to sem napíšu.
HDD pata, mechanika SATA. Tolik se v biosu neorientuju zvlášť kvůli mé ubohé znalosti angličtiny, takže netuším zda jde přepnout nativní pata a ani jak.
Reset biosu jsem zkoušel.
Ano NTDLR. Když se zapíná pc zasekne se to na obrazovce, kde se o tomto souboru píše, protože nebyl nalezen. Jestli se ale nepletu, je to součást OS, kterej na HDD není. Disk je čistě zformátovanej.
HDD nepotřebuju jako první pro boot. Já potřebuju načíst Cd z mechaniky, abych nainstaloval OS. Do konzole se nedostanu. Jediný co funguje je deletem do biosu.
ok na komponenty se podívám. Pc není u mě doma, ale zítra to sem napíšu.
HDD pata, mechanika SATA. Tolik se v biosu neorientuju zvlášť kvůli mé ubohé znalosti angličtiny, takže netuším zda jde přepnout nativní pata a ani jak.
Reset biosu jsem zkoušel.
Ano NTDLR. Když se zapíná pc zasekne se to na obrazovce, kde se o tomto souboru píše, protože nebyl nalezen. Jestli se ale nepletu, je to součást OS, kterej na HDD není. Disk je čistě zformátovanej.
HDD nepotřebuju jako první pro boot. Já potřebuju načíst Cd z mechaniky, abych nainstaloval OS. Do konzole se nedostanu. Jediný co funguje je deletem do biosu.
- SaoLung
- Nováček

-
Takže na pc jsem se koukl.
MB nebyla označená.
CPU k němu jsem se nedostal přes nějakej podivnej chladič, takže nevím
GPU Ati radeon hodně stará opět nepopsáno
Ram DDR I 400Mhz celkem 768Mb
HDD WD 80gb PATA
CD ROM - SATA blíže nepopsaná
Zdroj - 350X 350W
tedy jsem zklamal, ale opravdu jsem nikde nic nenašel.
MB nebyla označená.
CPU k němu jsem se nedostal přes nějakej podivnej chladič, takže nevím
GPU Ati radeon hodně stará opět nepopsáno
Ram DDR I 400Mhz celkem 768Mb
HDD WD 80gb PATA
CD ROM - SATA blíže nepopsaná
Zdroj - 350X 350W
tedy jsem zklamal, ale opravdu jsem nikde nic nenašel.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Jo takhle ty jsi ani neinstaloval. Bež do BIOUSu dej first boot CD ROM second Hdd a pak zkus instalovat. Snad máš bios dobre nastaven, pokud to nepujde tak to projdeme...
- SaoLung
- Nováček

-
Nejde.
Boot vůbec nereaguje. Bios jsem nejprve nechal v nastavení, co bylo, nenabootoval jsem, dal jsem CD rom jako první, nešlo to, dal jsem hdd jako otroka, nepomohlo, dal jsem bios do defaultního nastavení a opět to celý opakoval, ale bezvýsledně. Zkusil jsem tvrdej restart biosu (vyndání napěťový baterie) taky nepomohlo.
Problém je, že se nedostanu do boot menu, abych spustil Cd s windowsem, samo se nenačte.
Boot vůbec nereaguje. Bios jsem nejprve nechal v nastavení, co bylo, nenabootoval jsem, dal jsem CD rom jako první, nešlo to, dal jsem hdd jako otroka, nepomohlo, dal jsem bios do defaultního nastavení a opět to celý opakoval, ale bezvýsledně. Zkusil jsem tvrdej restart biosu (vyndání napěťový baterie) taky nepomohlo.
Problém je, že se nedostanu do boot menu, abych spustil Cd s windowsem, samo se nenačte.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Je to CD bootovací? Odpoj hdd, nebo vypni v BIOSU a uvidiš jeslti to najede. Možná vadna DVD, taky možnost.
- SaoLung
- Nováček

-
Jak bootovací Cd...
Nevím co myslíš tím DVD, jestli mechaniku nebo CD. Mechanika je fungl nová pouze ozkoušená. CD s OS je originální jednou použité bez komplikací.
Tady je problém, že nefunguje bootování. Nedostanu se do boot menu žádným způsobem. Nefunguje master, primary, klávesa pro skočení do boot menu. Potřebuju se tohohle problému zbavit.
Nevím co myslíš tím DVD, jestli mechaniku nebo CD. Mechanika je fungl nová pouze ozkoušená. CD s OS je originální jednou použité bez komplikací.
Tady je problém, že nefunguje bootování. Nedostanu se do boot menu žádným způsobem. Nefunguje master, primary, klávesa pro skočení do boot menu. Potřebuju se tohohle problému zbavit.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Jeslti to CD je originalni tak je bootovací. Pokud odpojis Hdd a flopku tak snad to detekuje jen DVD a melo by to bootovat pokud ne zkus jinou mechaniku mas ji v haji.
- SaoLung
- Nováček

-
Ano CD je originál.
Mechanika je nová, jenom jsem ji zkoušel v jiném pc, kde fungovala bez problému.
Zkusím to ale. K pc budu mít přístup až zítra k večeru. Potom odepíšu.
Mechanika je nová, jenom jsem ji zkoušel v jiném pc, kde fungovala bez problému.
Zkusím to ale. K pc budu mít přístup až zítra k večeru. Potom odepíšu.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Pokud je mechanika i CD v poradku pak jedine BIOS. Zkus jedno po druhem, radeji jinou mechaniku v Tvem PC než tu Tvou mechaniku v jinem PC.
- SaoLung
- Nováček

-
Opět jsem trochu nepochopil, co jedno po druhým.
Ale zkoušel jsem tedy vypojit HDD, aby se nabootovalo samostatný Cd. Opět bez reakce. Psalo to, že se neproběhl boot HDD.
Nevím, co si o tom myslet a už uvažuju o předání pc k expertům.
Pokud by jsi měl ještě nějaký nápad, prosím napiš to. PC odnesu v pondělí.
Ale zkoušel jsem tedy vypojit HDD, aby se nabootovalo samostatný Cd. Opět bez reakce. Psalo to, že se neproběhl boot HDD.
Nevím, co si o tom myslet a už uvažuju o předání pc k expertům.
Pokud by jsi měl ještě nějaký nápad, prosím napiš to. PC odnesu v pondělí.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak to jinak napsat proste jedno po druhem, odpojovat a nechat jen DVD, pokud to nepujde tak bud DVD mechanika v haji nebo jsi uplne nesmyslne nastavil BIOS. Zkusil jsi ve svem PC jinou mechaniku? Hlavne zkus jinou mechaniku ve svem PC.
- SaoLung
- Nováček

-
Co jinýho ybch měl odpojit. Pro boot tam je jenom mechanika a hadr. Takže když bylo oboje zapojeno nic, odpojil jsem hadr, nic.
Bios jsem nenastavil nesmyslně. Je v defaultním nastavení, jenom jsem změnil pořadí pro boot.
První mechanika, která se samovolně otevírala a byla v pc umístěna mi v pc blbne. Nechce se otevírat, poté načítat, když načte tak se otevře, nebo ukáže že disk je prázdný atd...
Ta za kterou jsem ji vyměnil, funguje v naprostém pořádku v mém i v mém druhém pc. Přesto se na pc sestaveném disk nenabootuje.
Bios jsem nenastavil nesmyslně. Je v defaultním nastavení, jenom jsem změnil pořadí pro boot.
První mechanika, která se samovolně otevírala a byla v pc umístěna mi v pc blbne. Nechce se otevírat, poté načítat, když načte tak se otevře, nebo ukáže že disk je prázdný atd...
Ta za kterou jsem ji vyměnil, funguje v naprostém pořádku v mém i v mém druhém pc. Přesto se na pc sestaveném disk nenabootuje.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Tak lze tam odpojit at už fyzicky flopku jeslti máš, dá se bootovat z LAN či jiného zařízení. Default BIOS jeste neznamená že ho máš nastaven dobre. Mechanika nemusí byt kompatibilní, může to byt vadny kabel, nastavení biosu cokoliv. Zkus tedy hdd v jinem PC ale to PC musí jet i jen z mechaniky pokud je CD bootovací. Pokud ne tak kabel, nebo i MB muže byt vadná. To je prave to co jsem rikal otestovat jedno po druhem. Radeji to teda nekam zanes.