mezipaměť
- kloobasa
- Nováček

-
mezipaměť
zdravím. chci se zeptat na mezipaměť systému. na internetu jsem se dočetl že pokud nepoužívám nějaký servrový systém tak je tato funkce nepotřebná a spíše zhoršuje výkon systému. ve správci mi ukazuje klidně i okolo giga mezipaměti a volnou mám poté pouze 1/2 celé paměti. je tomu opravdu tak ? a když ano poradíte mi prosím jak se toho zbavit? díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- zombux
- Odborník PCT

Re: mezipaměť
co ses dočetl platilo leda tak pro staré Windows. cachování je normální vlastnost moderních operačních systémů a fakt není třeba se nad tím nějak pozastavovat. jedná se (velmi zjednodušeně řečeno) o přednačítání často používaných programů do paměti, takže se pak spustí rychleji.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Mastodont
- Černá karta

-
V microsoftu nejsou blbci, tudíž by to neimplementovali jen tak pro srandu. V tvém případě radši nic nevymejšlej jinak to blbě dopadne. 
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Mastodont: jak kdo
. nekdy mi prijde ze berou programatory primo ze zvlastnich skol
.
jinak nema cenu to vypinat pokud mas vic jak 2GB ram. os si navic rychle "odcachuje" vse nepotrebne pri spusteni sw ktery potrebuje vice ram
jinak nema cenu to vypinat pokud mas vic jak 2GB ram. os si navic rychle "odcachuje" vse nepotrebne pri spusteni sw ktery potrebuje vice ram