mezipaměť

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
kloobasa
Nováček
Nováček

mezipaměť

Příspěvek od kloobasa »

zdravím. chci se zeptat na mezipaměť systému. na internetu jsem se dočetl že pokud nepoužívám nějaký servrový systém tak je tato funkce nepotřebná a spíše zhoršuje výkon systému. ve správci mi ukazuje klidně i okolo giga mezipaměti a volnou mám poté pouze 1/2 celé paměti. je tomu opravdu tak ? a když ano poradíte mi prosím jak se toho zbavit? díky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: mezipaměť

Příspěvek od zombux »

co ses dočetl platilo leda tak pro staré Windows. cachování je normální vlastnost moderních operačních systémů a fakt není třeba se nad tím nějak pozastavovat. jedná se (velmi zjednodušeně řečeno) o přednačítání často používaných programů do paměti, takže se pak spustí rychleji.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

V microsoftu nejsou blbci, tudíž by to neimplementovali jen tak pro srandu. V tvém případě radši nic nevymejšlej jinak to blbě dopadne. :roll:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

Mastodont: jak kdo :lol: . nekdy mi prijde ze berou programatory primo ze zvlastnich skol :roll: .

jinak nema cenu to vypinat pokud mas vic jak 2GB ram. os si navic rychle "odcachuje" vse nepotrebne pri spusteni sw ktery potrebuje vice ram :)
Odpovědět

Zpět na „Paměti“