WD Green WD15EADS 1,5TB

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

bead
Začátečník
Začátečník

WD Green WD15EADS 1,5TB

Příspěvek od bead »

Vcera jsem nainstaloval do kompu nový HDD WD. Rozdělil jsem jej na 3 části.
1 - XP
2 - Win7
3 - Data

PC bezel do rana a rano ctu ze system zjistil problem s pevnym diskem viz:
Obrázek

Disk jsem opet zformatoval, znova nainstaloval a ted to tu po hodine behu systemu mam znova.
Prosim poradte nejaky soft na diagnostiku disku a vas nazor na chybu disku.
iMac 27",
i5-3470 3,2GHz,
8GB RAM,
NVIDIA GeForce GTX 675MX,
Win 8.1 64bit CZ
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: WD Green WD15EADS 1,5TB

Příspěvek od HunterGtNet »

HDTUNE je tam kontrola povrchu disku vadne sektory
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

cokoli co umí číst SMART diagnostiku, třeba Everest, Speedfan, většina testerů na harddisky jako HDTune nebo HDDScan.
ignorelist: kremrole a dezoláti
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Hlavne hod do kose supermega zdroj EC 550W,kdovi esli ti realne nedava 300W a dela bordel s diskama.
Mac...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

godlike píše:Hlavne hod do kose supermega zdroj EC 550W,kdovi esli ti realne nedava 300W a dela bordel s diskama.
to je blbost, tu sestavu by s prstem v nose utáhl i slabší EC
bead
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bead »

Stáhnul jsem primo z WD jejich diagnostickej soft a tohle je vysledek
Obrázek
Obrázek

vecer jsem nechal hledat vadný sektory pomocí HDtune a první tři řádky byli napůl zelené napůl červené, takze chyb tam bylo docela dost, nez jsem usnul tak pribyli jeste dva radky ktere byli uz cele zelené, bohužel doufal jsem ze rano uvidim dokonceny test a svitil na me jen cervene monitor a nabizi mi zvlastni zpusob nabootovani. Pise to ze nemuze najit nejaka data pro zpusteni. Takze se uz ten disk odporoucel do vecnych lovišť. :-(
Doufam že mi to vyreklamujou rychle a asi pujdu zase do toho samého disku. Věřim, že to je nahoda. Ikdyž je to už nějak velká náhoda když mi odejde disk, koupim novej a ten taky odejde. Snad to nebude vada desky nebo kompu.
iMac 27",
i5-3470 3,2GHz,
8GB RAM,
Win 8.1 64bit CZ
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

premer napeti v molexu/sata napajecim konektoru... kup f2 samsunga, je tissi
nhkg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nhkg »

Mám Samsunga F2 1,5GB doma a moc tichý teda není. Sice to není zvuk startujícího vrtulníku jako moje Samsungy F1, ale tišší než můj WD 6400AAKS není. Navíc je na systém podle mě pomalý.
V Alfě mi vadný Samsung F1 vyměnili na počkání. Pokud si kupoval v solidním obchodě, tak ti dají nový hned.
Ve hrách mám nic Krišna, psáno: Krisna.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

pomaly? tak si kup za 20k intel SSDcko. :stupid: osobne jsem mel moznost mit v pc dost kousku f1cek,f2jek i greenovejch wdcek a muzu ti rict... samsung = tissi seek,mene vibraci... a pokud mas case od EC za 500,- tak se prosim nediv, ze v tom slysis kazdy disk :roll:
bead
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bead »

ten WD jsem reklamoval bohuzel receno mi bylo reklamace cekat az 30dni....
Behem chvile co WD fungoval, tak rozhodne nemuzu rict ze bych ho vubec slysel. po reklamaci jsem zapojil WD green koupeny ve stejny den co ten reklamovany, ale jen 640GB a taky vubec nevim o jeho chodu, a to mam PC velmi tichý. S Eurocase jsem spokojeny, koupil bych ho zas. Bocni vetrak pres celou bocnici neni vubec slyset a na grafice mam pasiv. Zdroj je vybaven taky vetrakem s velkym prumerem a o jeho chodu nevim. Na HDD mam jeden 120vetrak. A jeste procak ma origo vetrak. Vse je rizeno pomoci aerocool modern-v. čidla jsou zamontována tak, že teploty se mi liší max o 3st. proti teplotam merenych systemem. Absolutne tedy nechapu narazky na eurocase. Nerikam ze je to nejlepsi, ale oproti konkurenci ten case nijak nepokulhava.
iMac 27",
i5-3470 3,2GHz,
8GB RAM,
Win 8.1 64bit CZ
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Srovnej si např. Fractal Design R2 s Eurocase. Je to nebe a dudy a navíc eurocase je panečku hnus.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

skříně od EC jsou vážně hnus. takový Coolermaster je o pár korun dražší, nepoměrně hezčí a kvalitnější. jasně, je to "jenom" skříň, ale šetřit každou korunu a kupovat takovej hnus jako je EC fakt nemá smysl.
bead
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bead »

No asi to je vec vkusu. Ta skrin co mam se mi i po roce libi a zpracovani mi neprijde tak strasny jak popisujete. O setreni se mluvit neda, vibiral jsem hlavne tichou prostornou a peknou skrin a EC vse splnil. Kamos si kupoval podle recenzi nejaky mambo (1,5 roku zpatky) a nadava na to porad neco a co se jeho problemu tyce tak u EC zadny problem. Od te doby jsem bud stavel nebo se podilel na stavbe dalsich 4pc a proti levnym case je EC luxus. Uz jen co se tyce sily plechu.
iMac 27",
i5-3470 3,2GHz,
8GB RAM,
Win 8.1 64bit CZ
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

TT Mambo je další hnus. :wink:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

bead: jde o to ze VSECHNY EC case jsou papir, vsechno rezonuje. ja mam napr. chieftec da serie (bigtower) a tam nema sanci se ti neco klepat
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Flegy: náhodou 19" rackcase od EC je celkem slušná :-D
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Smith píše:Flegy: náhodou 19" rackcase od EC je celkem slušná :-D
jenže to není něco o co by se typický čtenář PCTf zajímal ;-) jinak ano, ty EC serverové case jsou vynikající.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

Smith: to ano. o nich nemuzu rict krive slovo. ovsem ze jsem myslel desktopy/towery od EC :oops:
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

jasně, to měla být jen vtipná poznámka :oops: ... samozřejmě, že desktopové EC jsou kus papíru, tam není o čem pochybovat.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Co? Oni uz zase zdokonalili technologii tenceni plechu? Driv to byl aspon karton :-D
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“