Samsung P2450 - bolest oci

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
polka
Nováček
Nováček

Samsung P2450 - bolest oci

Příspěvek od polka »

Cau, pred tydnem jsem si poridil novy monitor Samsung P2450 24´ do te doby jsem mel 19´ CRT Syncmaster.

Monitor je skvely jsem z nej nadseny, ale mam mensi problem. Hrozne me z nej boli oci, sedim u pocitace dlouho do noci, hlavne pri praci s grafikou a programovanim. Skoro nemuzu delat, predtim jsem s 19´CRT nemel problem.

V mistnosti mam rosviceno, zarovka je sice slabsi a svetla je malo, ale predtim jsem mel prostredi okolo sebe stejne a oci nebolely.

Tak se chci zeptat zda je to normalni a zda si oci za cas zvyknou, nebo zda by nekdo nedoporucil nejake nastaveni. U monitoru jsem oproti defaultnimu nastaveni trochu stahnul gama vic s tim hybat nemuzu, protoze bych pri praci s grafikou videl vse prilis tmave.
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Samsung P2450 - bolest oci

Příspěvek od beardie »

pohraj sa s jasom a kontrastom, skus dat za monitor zdroj svetla a zhasni v miestnosti
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

kludne zlez na 20%

a chce to trosku zvyk, ten neostry obraz CRT ta pokazil a oci si na tu ostrost musia zvyknut
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
polka
Nováček
Nováček

Příspěvek od polka »

diky za info...

slez na 20% znamena stahnout vse tj. jas, kontrast i gama o 20% oproti defaultnimu nastaveni?
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

v podstate ano, nastav si to tak, aby si dobre videl a zaroven aby ti to nevypalilo dieru do hlavy
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Fox_25
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fox_25 »

Wuuduu píše:ten neostry obraz CRT ta pokazil a oci si na tu ostrost musia zvyknut
Tohle jsem nějak nepochopil. Kvůli tomu co tu píše polka nemůžu mít LCD, zkusil jsem už 6 monitorů. To už mám vypálené oči? Přitom podle očaře mám zrak nadprůměrný. Právě z toho neostrého obrazu mě oči ani hlava nebolí.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

A jake monitory jsi zkousel? Spousta levnych monitoru je tak presvicenych, ze i po snizeni jasu na minimum mi vadi, jak moc sviti. V praci jsem pred lety dostal 17" Eizo (s maximem 250cd/m2), mesic jsem si zvykal, oci me bolely a pomohlo az snizeni jasu a kontrastu nekam k 20%.
Bila barva na monitoru je spis svetle sediva a podobne jsou posunuty i ostatni. Ale nejsem grafik, tak mi to vubec nevadi.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Mastodont
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od Mastodont »

Při přechodu z CRT na LCD mě taky bolely oči. Postupně to odeznělo.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“