PHP Odstranění části textu, ohraničenou //-- a --//

Vývojová prostředí, aplikace, skripty, http://www... síťové programy, internet, sdílení...
Odpovědět
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

PHP Odstranění části textu, ohraničenou //-- a --//

Příspěvek od arxeiss »

Potřeboval bych nějakou funkci která by mi z textu
$text = "čus Ahoj //-- Poznámka --// čus";
vrátila BEZ podtržené části.

Problém může nastat když tam budou dva např
$text = "čus//-- Poznámka --// Ahoj //-- Poznámka --// čus";
tak mojim spůsobem by mohl odstranit červenou část, ale já chci opět odstranit podrtržený text.
Napadlo mě použít preg_replace. Tak jsem psal regulární výraz a dopadl jsem přesně tak že mi zmizela červená část.

Kód: Vybrat vše

preg_replace('/\/\/-- .* --\/\//', "", "čus//-- Poznámka --// Ahoj //-- Poznámka --// čus");
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
l_iNu$
Začátečník
Začátečník

Re: PHP Odstranění části textu, ohraničenou //-- a --//

Příspěvek od l_iNu$ »

V regexpu nahraď

.*
za

.*?
tím se kvantifikátor * stane líným a najde hned první výskyt --//, viz. http://docs.php.net/manual/en/regexp.re ... tition.php
arxeiss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: PHP Odstranění části textu, ohraničenou //-- a --//

Příspěvek od arxeiss »

Díky :) Funguje to.
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Odpovědět

Zpět na „Programování a web“