Problem s LCD EIZO S1731

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
michal3d
Začátečník
Začátečník

Problem s LCD EIZO S1731

Příspěvek od michal3d »

Zdravim,

Mam monitor EIZO S1731 (S-PVA) a doteraz som s nim bol velmi spokojny, ale nedavno sa zacali v hornej casti panela objavovat take tmavé "mapy", akoby tam nebolo podsvietenie. Tieto "mapy" su zhruba tak vysoke ako je horna lista vo Windowse, a objavuju sa vzdy na rovnakých miestach a v rovnakej velkosti. Tento problem ma ale este dve zaujimavosti:
1) nerobi to hned po zapnuti, ked zapnem monitor, tak prvu hodinu ide uplne v poriadku, no po hodine sa to zacne zhorsovat a zhruba za 2 hodiny to uz je na maxime (kratke vypnutie a znovu zapnutie monitora to neriesi, maximalne sa ten prejav trochu zmierni)
2) zavisi to od intenzity zobrazovaneho obrazu. V zasade to robi vyhradne v tmavych az strednych odtienoch, od farby RGB: 190,190,190 je zobrazovanie zase uplne vporiadku. Zavisi to trochu aj od farby, takže pri RGB: 50,0,0 je to trochu ine ako pri RGB: 0,50,0 no nie je to velky rozdiel.

Fotky:
http://www.michal3d.ic.cz/other/EIZO_detail.jpg
http://www.michal3d.ic.cz/other/EIZO.jpg

Kontaktoval som aj EIZO servis, ale nedostal som na to odpoved. Monitor mam 3 roky, takze ten problem asi nespada do 5-rocnej zaruky, no ak aj nie, zaujimalo by ma, cim to moze byt, a ci sa tomu da pripadne nejak zabranit?

Diki moc
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Problem s LCD EIZO S1731

Příspěvek od beardie »

reklamovat, hlavne ked mas 5 rocnu zaruku
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Reklamovat a pockat, co z nich vypadne. Jinak Eizo uz ma zaruku "jen" 3 roky na panel a 5 let je na elektroniku.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
michal3d
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michal3d »

Tak zhruba pred dvoma tyzdnami prisiel monitor zo servisu, chyba bola v LCD panely, ktory vymenili, takze je monitor ako novy :) aj ked na rozdiel od toho, co tam bol predtym, ma malinko horsie podsvietenie, co je vidiet v lavej dolnej casti, ale je to naozaj len velmi velmi nepatrne...nebyt toho, ze bol ten monitor tak drahy, tak by som to asi ani tak dokladne nestudoval

No ak by niekoho zaujimalo, ze preco to tak dlho trvalo, tak to je vysledkom surhnu niekolkych zaujimavych okolnosti:
1) tak hned prvy problem bol v doklade o kupe, kde predajca najskor omylom napisal zaruku 36 mesiacov, ktoru hned prepisal na 60 mesiacov...to sa im v servise moc nepozdavalo, co by nebolo tak pochopitelne, nicmene MESIAC som to s nimi musel riesit, no nakoniec to uznali
2) problem bol ale, ze to uznali tym, ze reklamacia bude prebiehat cez obchod kde som to kupil, co bola ale zasadna chyba a to som tusil uz od zaciatku, prejavilo sa to hned tym, ze som priblizne tyzden cakal, kym sa ozvu z obchodu, ze im tam mam ten monitor priniest, no samozrejme v tom obchode sa neunuvali o tom informovat, takze som to zistil az tak, ze som znova kontaktoval servis, co sa deje a tam mi bolo povedane, ze oni uz niekolko krat kontaktovali ten obchod, ci uz mozu objednat dopravu...super...no tak som zabalil monitor a doniesol do obchodu, potom prakticky okamzite EIZO servis objednal dopravu a monitor bol na ceste
3) teraz asi ta najzaujimavejsia cast, vzhladom na to, ze mi bolo jasne, ze oprava bude nejaku dobu trvat, tak som priblizne po 3 tyzdnoch isiel do obchodu pozriet, ci uz sa nahodou monitor nevratil, no monitor tam bol, ale zjavne nebol ani otvoreny...nakoniec sa ukazalo, ze monitor sa vratil zhruba po troch dnoch, pretoze dopravca to nejako "poplietol" a monitor previezli do mesta vzdialeneho zhruba 30 km a tam sa im to na sklade nejako prehodilo a hned ho poslali naspat do obchodu...opat obchod sa neunuval informovat o tomto a pokojne si ho tam nechali 3 tyzdne a vobec im nebolo divne, ze sa monitor vratil za 3 dni (mimochodom servis je vzdialeny priblizne 420 km, a je to zo SR do CR) - toto je presne jeden z tych dovodov, preco som nechcel aby to islo cez ten obchod
4) no tak sa to teda poslalo naspat, konecne sa monitor uspesne dostal do servisu, kde prakticky okamzite vymenili panel a poslali naspat :)

V kazdom pripade som velmi spokojny s tym, ako v servise pristupovali k samotnej zavade, po skusenostiach s predchadzajucim monitorom inej znacky som osobne ani necakal, ze to pojde takto bezproblemovo vyreklamovat, za to maju moje uznanie a je asi zjavne, ze si EIZO potrpi na tom, aby ich monitory fungovali na 100% a to aj v ramci nadstandardnej zaruky :wink:
MB: ASUS P9X79 CPU: Intel i7-4820K + Noctua NH-U12P RAM: 48 GB DDR3 1333 MHz GPU: EVGA GeForce RTX 2070 XC GAMING SSD: Intel 730 240 GB, Crucial MX300 1 TB
PSU: Seasonic X-560 SOUND: ASUS Xonar Essence ST + Xonar H6 + beyerdynamic DT 990 Pro 250 Ω + Creative 6.1 6700 CASE: Cooler Master Silencio 650 LCD: HP Z32 4K
KEYBOARD: CM Storm Quickfire XT MOUSE: Logitech G502 HERO + G240 GAMING: Logitech G29, Xbox Elite Controller, Saitek X56 Rhino H.O.T.A.S. OS: Windows 10 Pro 64-bit
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“