Windows 7 64-bit Ultimate CPU spike

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Kr1sp0s
Nováček
Nováček

Windows 7 64-bit Ultimate CPU spike

Příspěvek od Kr1sp0s »

Ahoj lidi,

Mám Dell Studio XPS 1640 (Intel Core 2 Duo @ 2,26GHz), Radeon 3670, 4 GB Ram) s cerstve nainstalovanymi windows 7 Ultimate 64-bit. Stava se mi, ze u narocnejsich aplikaci (rozumej hry) po chvili (15-20 minut) narusta zatizeni az na 100%, coz ma za nasledek zpomaleni celeho PC a lagy. Jednou je to Eseti ekrn.exe, podruhe svchost, potreti punkbuster nebo mozilla.... proste vzdyvky par procesu zacne neumerne vytezovat procesor (Firefox 40%, ET.exe 40% etc....). Privital bych jakekoli vase navrhy, co s tim (krome reinstalu, ten uz probehl 4x) a rad zodpovim pripadne dotazy k tematu. Jen mejte, prosim, na pameti, ze jsem defacto laik :)

Diky moc
Kr1sp0s
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Windows 7 64-bit Ultimate CPU spike

Příspěvek od zombux »

co se stane když se odinstaluje Eset?
ignorelist: kremrole a dezoláti
Kr1sp0s
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kr1sp0s »

To jsem zkousel a ke zpomaleni dochazi i presto...
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Začal bych tím, že zakážu všechny programy, které se spouští při startu OS + neMicrosoft služby.

K tomu ti pomůže msconfig.
A potom vyzkoušel, jestli se stále projevují problémy.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Kr1sp0s
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kr1sp0s »

Vyzkouším.... jinak pro představu tady je screen z performance monitoru:

http://i364.photobucket.com/albums/oo87 ... titled.jpg

Pochopim ze WoW je narocna mrcha a sezere hodne vykonu, ale aby si 9 let stary Enemy territory, ktery slapalo skoro i na 486-kach, bralo taky 40%, to se mi zda divny. A Firefox pres 30% je taky divny, ten by mel spis zrat pamet...
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

Taky se docela často setkávám s problémem, že některé C2D procesory (vůbec nezáleží na typu, výrobním procesu-> některý kus blbne a některý ne) nejsou kompatibilní s 64-bit OS, i když by měli být.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
Kr1sp0s
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kr1sp0s »

Odinstaloval jsem NODa, zakazal jsem autostart nekolika zbytecnosti, ale problem trva.... po 10 minutach hrani ET:
http://i364.photobucket.com/albums/oo87 ... itled2.jpg
UncleCz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od UncleCz »

Nevím sice, jestli to co vidím opravdu znamená to, s čím jsem se už setkal, ale :
V Performance monitoru vidím napsáno "35% Maximum Frequency"

Proč to říkám? Bratr měl jednou Acer Ferrari - první model. Tento problém (stejný jako ty) řešil neustále. Jakmile jsem notebook dostal do rukou, přeinstaloval jsem ho kompletně, ale problém tu byl pořád. Dostanu se radši rovnou k závěru. Notebook měl hodně špatně řešené chlazení a při přehřívání CPU automaticku několikanásobně podtaktoval. To mělo za následek mírné snížení teploty CPU (stejně 85 stupňů ) , ale zároveň samozřejmě také obrovský pokles výkonu a procesy proto potom "žraly" móc procent CPU.

Zkus se podívat, jestli to není i tvůj případ - zkus třeba OCCT a pusť tam nějaký zahřívací CPU test a sleduj teploty a frekvenci...
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“