Airflow ve skříni pomocí 2x Nexus

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Airflow ve skříni pomocí 2x Nexus

Příspěvek od ppromi »

Zdar, v PC mám 2x ventilátory Nexus 120mm, jeden ve předu, druhý vzadu.
Tomu zadnímu Nexusu odebírá vzduch zdroj, takže Nexus fouká jen trochu a myslím si, že v tomto případě i Nexus odebírá zdroji a ten je pak zbytečně teplejší.
Tak jsem přemýšlel, že bych vzal ten Nexus a dal ho do zdroje a tu díru v zadu bych zalepil, aby tama zbytečně nešel vzduch.
Zde Vám přikládám nákres, jak to asik vypadá v mém PC (CPU chladič ja prozatím BOXový, ale chystám koupi chladiče, který by foukal vzduch přímo směrem do zdroje), chladič na grafice je Zalman VNF100 a též na něm mám ventilátor, který fouká přímo na zdroj ... Jen tak mimochodem oba ventilátory by jeli na 12V. Zde ten obrázek... http://uloz.to/3872958/airflow.png
Z 99% problému u PC vzniká mezi žídlí a klávesnicí, popř. myší !
bardot
Začátečník
Začátečník

Re: Airflow ve skříni pomocí 2x Nexus

Příspěvek od bardot »

Odpověděl sis skoro sám...
Ale podle mě ne, pokud máš ty nexusy na stejném napětí, tak jedou v poměru 1:1 to znamená, že když ten přední nexus fouká, ten stejný tlak vzduchu jde zadním nexusem, to, že zdrojem jde taky vzduch znamená v bedně přetlak, tak buď kup dopředu vntilátor z větším CFM, nebo se smiř s tím, že přes zdroj něco teplého pujde....

Jo a ještě ke koupi chladiče.... já bych ti doporučil takový, co odpovídá airflowu tvého PC.
(pokud chceš mít airflow zepředu dozadu, použij např Scythe katana 3, pokud chceš mít airflow od spodu bedny směrem vzhůru, tak bych použil AC Freezer 7 pro rev.2, protože máš AMD)....
CPU:AMD Athlon II X4 620 2,6GHz@3,5GHz+Scythe katana III,HDD:2x Samsung EcoGreen F2 HD502HI 500GB,GK:Nvidia GTS250 512+ACcelero S1 rev.2,MB:GA-M720-US3, case: czc.cz(eurocase), PSU: Seasonic OEM 500W, RAM:3x 1GB Ramaxel CL5 1066MHz DDR2
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Tak přetlak ve skříni nemám určitě..., mě by ale spíše zajímalo, jestli podle toho schématu bude ve skříni airflow fungovat podle nakreslených šipek ... ?
bardot
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bardot »

Ano bude
CPU:AMD Athlon II X4 620 2,6GHz@3,5GHz+Scythe katana III,HDD:2x Samsung EcoGreen F2 HD502HI 500GB,GK:Nvidia GTS250 512+ACcelero S1 rev.2,MB:GA-M720-US3, case: czc.cz(eurocase), PSU: Seasonic OEM 500W, RAM:3x 1GB Ramaxel CL5 1066MHz DDR2
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Děkuji.
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Pises docela nesmysl.
Nexus vzadu pod zdrojem zdroji sice trochu krade vzduch ale prave naopak pomaha zdroj ochadit.
Teplo od procesoru zene rovnou ven. Misto toho aby vsechno teplo slo skrz zdroj a zbytecne ho zahrivalo.
Takze od CPU foukat na zadni fan.
Vzrezat mrizky atd.

Vse co potrebujes tu najdes.
Treadu o klasickem proudeni vzduchu ve skrini tu je spousta. Staci jen hledat.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
bardot
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bardot »

on se i ptá, jestli ten airflow bude podle obrázku fungovat, říkám že ANO... takže nesmysl nepíšu :razz:
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Ja reagoval na jeho prvni prispevek.
Ty se pletes s pretlakem. Jeden fan intake a 2x outtake = podtlak. A neboj. Vzduch si skrz skviry cestu dovnitr najde sam.
Podle obrazku to moc fungovat nebude. Pod VGA bude hluche misto kde se bude drzet teply vzduch. Predni fan to trochu rozfouka ale porad tam bude vzduch o neco teplejsi.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
bardot
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bardot »

všiml jsem si té chyby... vím že jsem napsal přetlak, všiml jsem si toho, až jsi reagoval :)
(díky za opravu..)
ppromi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ppromi »

Teplý průtok vzduchu zdrojem ? TO si nemyslím, když zdrojem profičí přes 30CFM, tak to nemůže být nějak extra. Mě jde jen a to, že chladič na grafice mi fouká vzduch směrem ke zdroji, tak kdybych tak udělal i CPU, jestli bych nezjískal lepší průtok ... Zase na druhou stranu když ventilátory vysají všecen vzduch ze skříně, teplo je fuč .. (horší je to, že při hraní mám docela dost teplej zdroj).
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“