Windows 7 a 5.1 zvuk
Moderátor: CageJ
- johnny33
- Nováček

Windows 7 a 5.1 zvuk
Cau. Mam zvukovku Intel 82801EB ICH5 - AC'97 Audio Controller [A-2/A-3] a pod Windows 7 mne nejde rozchodit 5.1 zvuk. Nainstaluji se automaticky ovladace SoundMAX Integrated Digital Audio a jedou akorat Front repraky. Zkousel jsem ovladace odinstalovat a nahodit ty primo od Realtecu ale to dopadlo zase tak ze zvuk jel pouze ze zbylych repraku a z Front ne. Dik za pomoc.
- Mastodont
- Černá karta

-
Re: Windows 7 a 5.1 zvuk
SoundMAX je ADI kodek ne realtek.
- Stiefell
- Nováček

-
Ahoj,
měl sem ten samej problém, vyzkoušel sem si stáhnout ovladač SoundMAX přímo z asus podpory a 5.1 už hrajou, ale další problém je ten že třeba když spustím nějakou hru kde hrají taky 5.1 bedny tak ve hře hrajou 5.1 bedny a ve windows (firefox, media player...) hrajou jen front repro, to fakt nechápu
...
EDIT - Tak teď jsem zjistil že hrajou Rear a Front repráky, ale Center a Subáč nehrajou, ať ve hře tak ve windowsech... to je vážně zajímavé...
měl sem ten samej problém, vyzkoušel sem si stáhnout ovladač SoundMAX přímo z asus podpory a 5.1 už hrajou, ale další problém je ten že třeba když spustím nějakou hru kde hrají taky 5.1 bedny tak ve hře hrajou 5.1 bedny a ve windows (firefox, media player...) hrajou jen front repro, to fakt nechápu
EDIT - Tak teď jsem zjistil že hrajou Rear a Front repráky, ale Center a Subáč nehrajou, ať ve hře tak ve windowsech... to je vážně zajímavé...
- Jiří Mrázek
- Začátečník

-
Ahoj
Nainstaloval jsem W7 32bit a nainstaloval i patřičné drivery (deska GB EP45-DS3R)
Nastavil jsem 5.1, ale zvuk jede jenom 2.0(1) Jak při filmech tak při posloucháni mp3 tak například videa v internetovém prohlížeči, nevíte co s tím?
Nainstaloval jsem W7 32bit a nainstaloval i patřičné drivery (deska GB EP45-DS3R)
Nastavil jsem 5.1, ale zvuk jede jenom 2.0(1) Jak při filmech tak při posloucháni mp3 tak například videa v internetovém prohlížeči, nevíte co s tím?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To bude tim, ze treba zrovna ty MP3 sou stereo. Jak to reaguje na test reproduktoru? Pripadne mas nastaveny jejich spravny pocet?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Jiří Mrázek
- Začátečník

-
Test zvuku ok, jen mp3 (všechny) videa například na youtube.com taky jen 2.1(0)
- havli
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkus tohle nastaveni:
U me to ve vistach funguje, predpokladam, ze ve win7 by mohlo taky.

U me to ve vistach funguje, predpokladam, ze ve win7 by mohlo taky.

Ryzen 7 7700 ; Asus B650E-F Gaming Wifi ; 64 GB DDR5 6000 ; Inno3D RTX 4070 Super ; Samsung 990 Pro 4 TB, MX500 4 TB ; Corsair RM850i ; Dell G3223Q
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
Retro PC: Core i3-3250, Quadro 5000, 4 GB DDR3, X-Fi, WinXP + 7 x64; Pentium 4 3.06 @ 3.33 GHz, Voodoo5 5500 AGP, 512MB DDR, Audigy, Win98SE; VIA C3 1000, 512MB DDR, ESS Solo-1 + DreamBlaster X2 GS, Win98SE & DOS
Retro PC: Celeron 220, Voodoo4 4500 PCI, 512MB DDR2, Win98SE; 2× Pentium Pro 233/256, Voodoo Graphics, 1024MB EDO, AWE32 28MB (CT3980), Win98SE & DOS
Retro NTB: IBM ThinkPad 600, ThinkPad T20; Toshiba Satellite Pro 430CDT, 460CDT, Portege 3010CT
HW museum.cz - muzeum grafických karet a procesorů
- obywan
- Začátečník

Mám taky problém.. Bedny hraji všexhny v pořádku. Ale po příštím zapnutí počitače hraje už jen stereo. V konfiguraci jsou nastavený jako 5.1, ale hraje jen stereo. Takže musím přepnout v konfiguraci na stereo a pak zas na 5.1 a pak už vše hraje jak má, do vypnutí počítače..
Takže kde je problém?
Takže kde je problém?
bzzz
- Jiří Mrázek
- Začátečník

-
Já jsem to ve WIN7 vyřešil takto.

Nyní hrajou 5.1.
S tím restartováním, předpokládám, že jsi změnu uložil. Nemáš tam nějaký jiný SW, který to přepne z5 na 2.0?

Nyní hrajou 5.1.
S tím restartováním, předpokládám, že jsi změnu uložil. Nemáš tam nějaký jiný SW, který to přepne z5 na 2.0?
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Problem bude v ovladacich. Zkusit novejsi verzi.obywan píše:Mám taky problém.. Bedny hraji všexhny v pořádku. Ale po příštím zapnutí počitače hraje už jen stereo. V konfiguraci jsou nastavený jako 5.1, ale hraje jen stereo. Takže musím přepnout v konfiguraci na stereo a pak zas na 5.1 a pak už vše hraje jak má, do vypnutí počítače..
Takže kde je problém?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- obywan
- Začátečník

- sofis
- Nováček

-
Prosím vás mám 5.1 repra a mám problém se subwooferem všechno je zapojený správně v testu všechno jede jak má. A navíc v některejch filmecj jede parádně a například v Call of Duty Modern Warfare 2 taky jede ale v dalších hrách, filmech nejde. Uněkterých starých her a filmů by se to dalo pochopit ale u ostatních ne. A hlavně nejde vůbec při žádný hudbě v jakýmkoli přehrávači ani v prohlížeči. Jinak hraje všech 5 repráků krásně prostorovej zvuk. Naiunstaloval jsem nejnovějěí ovladače a stejně nic. Mám zvukárnu:SB Creative Labs Sound Blaster Audigy SE, PCI OEM
Prosím poraďta mi někdo.
Jak tady jsou obrázky těch nastavení tak přesně takový jsmem nikde nenašel asi to je tím že mám jinou zvukárnu.
Prosím poraďta mi někdo.
Jak tady jsou obrázky těch nastavení tak přesně takový jsmem nikde nenašel asi to je tím že mám jinou zvukárnu.
- sofis
- Nováček

-
já myslel že tady jsou samí borci to vás fakt nikoho nic nenapadá?prosím pomozte mi někdo
- crashPC
- Mírně pokročilý

Nj, borci přes audio, ne přes SW přehrávačů a zvukovejch karet. To je jiná kategorie, tak prosím "nekopej do mrtvol" jistě to čtou se zájmem i ti, co neumí poradit... Jenže když k tomu nemají co napsat... Mlčky trpí s tebou.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Jiří Mrázek
- Začátečník

-
Asi tak nějak. Jenom mě napadlo, nedával jsi tam nějaký kodeky, které by to nějakým způsobem roztento?
- Jindy
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
sofis: Zkus si najit nejnovejsi drivery pro Windows 7 a tu tvoji zvukovku, je to verze 1.04.0090, tak si prekontroluj, jestli ji mas.
Muzes take vyzkouset jakysi Daniel_k's audigy pack version 3.5, tam je bass management a pres ten se da subwoofer vetsinou vynutit v jakemkoliv pripade.
Ale ze ti to nekdy funguje a nekdy ne, je divny. Jestli mas moznost pripojit bedny digitalne pres SPDIF, tak to udelej, jestli ne, zkus vyse popsane.
Jinak, nejsi sam, kdo ma problem s Audigy a subwooferem ve Windows 7, staci si jen pohledat na Googlu. Treba tady to resej, ale nejak to nedoresili - SevenForums Audigy Subwoofer
Staci nebejt linej a hledat si to pres Google sam - vsechny informace co jsem zde napsal, jsem tak ziskal, ale hledat konecne reseni za tebe nehodlam. Proste Google > "audigy windows 7 subwoofer problem" nebo "audigy windows 7 subwoofer not working" nebo nejak podobne a listuj si. Reseni se pravdepodobne dopatras (jelikoz Creative byl tak milostiv, ze pro Audigy udelal podporu pro Windows 7), ale chce to proste hledat sam, kde je problem a kde reseni.
Aby ho nekdo znal tady, tak by musel mit stejny problem a jiz ho vyresit, tudiz bys musel mit stesti. Ale treba se nekdo takovy jeste najde.
I tady je tusim nekde nejaka sekce o Creative zvukovkach a Windows 7, nebo neco takoveho jsem tu zahlednul, nevim.
Ale ze ti to nekdy jde, nekdy ne, je divny a muze to zpusobovat leccos - nejaky bordel v PC, verze Windows, to tu nikdo nevi.
Muzes take vyzkouset jakysi Daniel_k's audigy pack version 3.5, tam je bass management a pres ten se da subwoofer vetsinou vynutit v jakemkoliv pripade.
Ale ze ti to nekdy funguje a nekdy ne, je divny. Jestli mas moznost pripojit bedny digitalne pres SPDIF, tak to udelej, jestli ne, zkus vyse popsane.
Jinak, nejsi sam, kdo ma problem s Audigy a subwooferem ve Windows 7, staci si jen pohledat na Googlu. Treba tady to resej, ale nejak to nedoresili - SevenForums Audigy Subwoofer
Staci nebejt linej a hledat si to pres Google sam - vsechny informace co jsem zde napsal, jsem tak ziskal, ale hledat konecne reseni za tebe nehodlam. Proste Google > "audigy windows 7 subwoofer problem" nebo "audigy windows 7 subwoofer not working" nebo nejak podobne a listuj si. Reseni se pravdepodobne dopatras (jelikoz Creative byl tak milostiv, ze pro Audigy udelal podporu pro Windows 7), ale chce to proste hledat sam, kde je problem a kde reseni.
Aby ho nekdo znal tady, tak by musel mit stejny problem a jiz ho vyresit, tudiz bys musel mit stesti. Ale treba se nekdo takovy jeste najde.
I tady je tusim nekde nejaka sekce o Creative zvukovkach a Windows 7, nebo neco takoveho jsem tu zahlednul, nevim.
Ale ze ti to nekdy jde, nekdy ne, je divny a muze to zpusobovat leccos - nejaky bordel v PC, verze Windows, to tu nikdo nevi.
- sofis
- Nováček

-
Omlouvám se za netrpělivost. Nechtěl jsem nikoho urazit. Děkuji moc za radu snad ten program najdu.
- petry776
- Nováček

-
Sofis: mám stejnej problém
Jindy: znám dost idiotů a nechci tě předčasně zařadit do skupinky
Sofis tady prosí o radu jak spustit mp3 s předníma repro a subwooferem, napíše na fórum a ty mu odepíšeš ať hledá v jiných foréch přes google, to je rada nad zlato, kvůli tobě jsem se zaregistroval a přál bych si tě mít teď u sebe, blbosti by tě do nezbavilo, ale aspoň by to dost bolelo .....
Mp3 samozřejmě hrajou stereo, ale proč neumí WIN7 rozložit zvuk do subwoferu a 2 stereo repro, tak jak to dělají WINXP, nainstaloval jsem všechny nové ovladače a stále to nefunguje, dvd film nebo hra 5.1 se dekóduje správně na 5.1, proč ne mp3 na 2.1 (Jindy: zkotroloval jsem, že mám i zvukovou kartu)
Jindy: znám dost idiotů a nechci tě předčasně zařadit do skupinky
Mp3 samozřejmě hrajou stereo, ale proč neumí WIN7 rozložit zvuk do subwoferu a 2 stereo repro, tak jak to dělají WINXP, nainstaloval jsem všechny nové ovladače a stále to nefunguje, dvd film nebo hra 5.1 se dekóduje správně na 5.1, proč ne mp3 na 2.1 (Jindy: zkotroloval jsem, že mám i zvukovou kartu)
- rezon30
- Začátečník

Řeknu ti proč. Realtek neudělal pro win 7 funkční ovladače, Creative pro audigy se taky ne. Řešil sem u kámoše, jak rozjet plnohodnotně 5.1 a bez šance. Dá se z toho vyloudit pseudo 5.1 díky efektům, ale poslouchat se to nedá. Nakonec koupil Asus Xonar a všechno šlape.
CPU: Intel Core 2 Duo E7300 + Thermalright SI-128 SE | MB: Gigabyte GA-EP35-DS3 (rev.2.1) | RAM: A-Data Vitesta EE 6GB 800MHz | HDD: Crucial M4 128GB + Samsung SpinPoint F1 640GB + Samsung SpinPoint F3 1TB | GPU: Sapphire ATI Radeon HD 4850 + AC Accelero s1 rev.2 | PSU: Enermax MODU82+ 425W | CASE: TT Armor Jr. + 4x Nexus D12SL-12 BW | LCD: Acer 2216 Wsd 22 1680x1050 | KB+Mouse: Logitech -Ultra-X Premium keyboard + A4tech XL-750BF | Sound: Creative Inspire 5.1 5100 / Creative Fatal1ty Gaming Headset
- sofis
- Nováček

-
co že koupil?