Digitální výstup u realtek karty

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Lilrascal
Nováček
Nováček

Digitální výstup u realtek karty

Příspěvek od Lilrascal »

Zdravíčko, mám v pc v programu pro správu realtek zvukové karty možnost použít digital ouput ale když ho nastavím jako výchozí, tak z pc nejde žádný zvuk... reproduktory mám připojené normálně přes 3,5mm jack.. když mám jako výstup Speakers (high definiton audio) tak to jede bez problémů.
Takže mě zajímá k čemu je ten digital output dobrý, třeba jestli z něj leze lepší kvalita zvuku, nebo něco případně jak to zprovoznit?? díky
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Digitální výstup u realtek karty

Příspěvek od zombux »

Lilrascal píše:možnost použít digital ouput ale když ho nastavím jako výchozí, tak z pc nejde žádný zvuk... reproduktory mám připojené normálně přes 3,5mm jack..
to bude asi tím že digitální výstup je SPDIF a ne analogový 3,5mm jack který je hned vedle :roll:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Lilrascal
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lilrascal »

To je tohleto? http://www.zotzdigital.com/images/categories/spdif.jpg ? Aha tak takovou dírku tam vůbec nemám, jen ty 3.5mm, takže předpokládám že ta karta ten digitál vůbec nepodporuje, takže to mám v tom programu jen na ozdobu.

oprava: tak tam spdif out je, takovej oranžovej, ale pro změnu na reproduktorech sou jen dve jiné dirky, jedna je pro takový ten velký kytarový jack, tou to mám připojené teď a druhá je XLR. Co z toho vyčtete? Je tu nějaká možnost využití těchto možností pro zlepšení kvality zvuku, nebo to mám nechat jako je teď?

(teď mám kytarový jack z reproduktoru s redukcí na 3.5mm jack který de do počítače)
Exp
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Exp »

Digitální výstup slouží k tomu, abys surová nezpracovaná data poslal z PC na zpracování externímu DACu (Digital to Analog Converter - převaděč z digitálních dat na analogový signál). Tedy digitálního výstupu si nemusíš všímat (pokud neplánuješ koupi externího DACu).
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“