Hybrid Crossfire

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Torm
Nováček
Nováček

Hybrid Crossfire

Příspěvek od Torm »

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli by mi někdo objasnil, jak vlastně Hybrid Crossfire funguje.
Abych to objasnil, tak mám kartu ATi Sapphire Radeon HD 2600 XT. Kupuju si základní desku Gigabyte MA780G-UD3H, která má chipset od ATi 780G. Zajímalo by mě, jestli půjde moje Grafická karta zapojit do Hybrid Crossfiru?

Předem díky za pomoc :-)
BustedBoy
Nováček
Nováček

Re: Hybrid Crossfire

Příspěvek od BustedBoy »

technicky vzato ano, tato grafika podporuje crossfire...
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

CrossFire podporuje, ale autor threadu se ptal na HybridCrossfire... což je trochu něco jiného.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

Dle mých informací HD 2600 XT nepodporuje Hybrid CrossFire,to byla výsada pouze HD3xxx a víš.
tofi666
Nováček
Nováček

hybrid crossfire

Příspěvek od tofi666 »

mam dosku Asus M3A78 Pro s technologiou hybrid crossfire a vstavanou grarfikou Ati HD 3200.Da sa k nej dat do crossfiru Radeon HD 4770 :satisfied:
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: hybrid crossfire

Příspěvek od no-X »

Nevím, jestli to funguje, ale pokud ano, tak to ve většině situací bude spíš kartu brzdit. HC bylo designované pro low-end karty, které mají výkon řádově ve stejných hodnotách, jako integrovaný čip. Z HD4xxx je potvrzená funkčnost u HD4350, HD4550 a HD4650.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Hybrid CrossFire bylo i zpětně kompatibilní. Např. HD2400 byla podporovaná určitě:

Obrázek

Vzhledem k tomu, že HD3650 a HD4650 v Hybrid CrossFire fungujou, pak by teoreticky i HD2600 mohla fungovat, ale je to bez záruky.

Zkusím zjistit víc.
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

no-X píše:Hybrid CrossFire bylo i zpětně kompatibilní. Např. HD2400 byla podporovaná určitě:

Obrázek

Vzhledem k tomu, že HD3650 a HD4650 v Hybrid CrossFire fungujou, pak by teoreticky i HD2600 mohla fungovat, ale je to bez záruky.

Zkusím zjistit víc.
To je těžko soudit,je možné aby to povolovali nějaké speciální ovladače právě pro tuto konfiguraci.Škoda,už nemám HD 2600 XT tak nemůžu vyzkoušet.
bmn
Nováček
Nováček

Příspěvek od bmn »

Dobrý Den, zajímalo by mne, kdo odzkoušel na G780 funkční zapojení HybridCrossfire s HD4*** ? Mně nechodí ani na G790 s HD3300 Hybrid s HD4670 ... Výrobce totiž toto podporoval pouze do karet řady HD38** a oficiálně žádná ze 4 řady nejde sladit :?
bmn
Nováček
Nováček

Příspěvek od bmn »

A ještě k původní otázce - deska by byla k tomu vyhovující, ale volil bych k ní spíše asi kartu z řady HD3***, pokud možno vyšší model, jinak význam technologie H.Crossfire pozbyde smyslu.. :wink:
bmn
Nováček
Nováček

Příspěvek od bmn »

Ofic seznam všech karet a desek ...
http://www.tomshardware.co.uk/forum/277 ... ity-issues
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“