Nový procesor
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO
- Lokomotiva
- Začátečník

Re: Nový procesor
Ještě překlad do češtiny:
"kradený procesor"
"kradený procesor"
- HunterGtNet
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
aha diky
- Mastodont
- Černá karta

-
Není to ani tak kradený procesor jako inženýrský vzorek - vyráběný pro testy, neoptimalizovaným výrobním procesem.
- ^Paja^
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
a je dost zajimave ze prave tyto ES modely se dodavaji na predbezne testy novinarum a podavaji velmi dobre moznosti v taktovani (mozna na ukor sve zivotnosti ?) kterych pak produkcni modely jen tak nedosahuji nebo az v neake hodne pozdni revizi
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
- Lokomotiva
- Začátečník

A kde jsi kdy viděl ES procesory prodávat - ve které prodejně?Mastodont píše:Není to ani tak kradený procesor jako inženýrský vzorek ...
Jediná cesta, jak se mohou dostat do prodeje, je krádež.
Myslím, že můj překlad do češtiny (který rozhodně není otrocký) je zcela správný...
- janis
- Začátečník

Už je to OT,ale Loko,jak jsi pochopila z dotazu,že jde o prodávaný CPU?Já to tam nikde nevidím - jen dotaz na to,co to znamená ES v označení,a na to odpověděl Mastodont správně.V prodejnách k takovému kusu opravdu legálně přijít nelze,ale nevíme,v jaké souvislosti se na to tazatel ptal.Lokomotiva píše:
A kde jsi kdy viděl ES procesory prodávat - ve které prodejně?
Myslím, že můj překlad do češtiny (který rozhodně není otrocký) je zcela správný...
- ^Paja^
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
na ebay se jich prodava pomerne dostLokomotiva píše:A kde jsi kdy viděl ES procesory prodávat - ve které prodejně?Mastodont píše:Není to ani tak kradený procesor jako inženýrský vzorek ...
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit
- Mastodont
- Černá karta

-
2Paja: když si pročteš zahraniční fora, tak dojdeš (stejně jako já) k záveru, že dnešní ES nejsou ty samé ES jako se dávaly kdysi testerům a které dosahovaly obřího OC. Dneska jsou tyto kousky spíše druhořadé zboží s nejistým OC a nejistým jádrem.
- ^Paja^
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pravda kdyz sem pred casem kupoval na ebay cpu tak sem po tomhle taky patral a v dnesni dobe uz tomu tak je, respektive ty co se davaji testerum sou take ES modely nicmene sou jeste navic rucne vybirany z cele rady ES a to co se vetsinou jako ES prodava sou ty "zmetky" ktere nikdo nechceMastodont píše:2Paja: když si pročteš zahraniční fora, tak dojdeš (stejně jako já) k záveru, že dnešní ES nejsou ty samé ES jako se dávaly kdysi testerům a které dosahovaly obřího OC. Dneska jsou tyto kousky spíše druhořadé zboží s nejistým OC a nejistým jádrem.
- Mastodont
- Černá karta

-
Přesně takhle bych to viděl. 
- Majk33
- Nováček

-
Chci si koupit nové CPU čtyřjádro na patici 775 poradíte mi někdo jaké si mam koupit...
- ^Paja^
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Q6600 (v bazaru levne kolem 2,5k) a taktnout na 3-3,4GhzMajk33 píše:Chci si koupit nové CPU čtyřjádro na patici 775 poradíte mi někdo jaké si mam koupit...
nebo pak neaky Q9x50 ale novy bych nekupoval ty ceny sou priserne nadneseny a takovou hodnotu za co se dneska ty quady prodavaj to rozhodne nema, treba na ebay se daji tedkonc sehnat vyborny kousky za super penize (videl sem novej QX9770 OEM za v prepoctu kolem 7000,- Kč coz je levnejc nez za kolik se na CZC prodava Q9650
- Sizes
- Nováček

-
Ahoj zdravím. Chtěl bych se zeptat a zaroveň poradit s výběrem procesoru.Jestli by mi mohl někdo poradit s tím jaky je rozdil u patice AM2 a AM3.Nejsem zrovna profík v tomhle oboru. Asi by bylo lepsi přes ICQ 593-544-795,mam vyhlídnutý nějaký procesor,ale vubec si nejsem jistý jestli by mi to fungovalo,tak bych byl rád za radu,díky.
- Lokomotiva
- Začátečník

Rychlejší bude když nám napíšeš jakou máš desku a jaký procesor zamýšlíš koupit.
Obratem se dozvíš, jestli ho tvoje deska (její BIOS) podporuje nebo ne a ev. od které verze BIOSu.
Obratem se dozvíš, jestli ho tvoje deska (její BIOS) podporuje nebo ne a ev. od které verze BIOSu.
- Sizes
- Nováček

-
Ahoj mám desku MS 7309,AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+- a chtěl bych tam koupit nějaký výkonější procesor asi(http://www.alza.cz/amd-phenom-ii-x2-550-d166491.htm),ale právě tam píšou,že je to připojení přes patici AM3 a já v papírech od svýho Pc našel že mám AM2.Jinak kartu jsem tam koupil GeForce 8500GT.tak jestli by tam nešel ten procesor,co jsem našel,tak můžeš nějaký doporučit? děkuju.
- Lokomotiva
- Začátečník

Pokud máš přesně tuhle desku:
http://us.msi.com/index.php?func=prodcp ... =1472#menu
není možné použít žádný AM3 procesor.
Problém s MSI je v tom, že pod stejným 6-místným kódem (MS-7309 ve tvém případě) umí mít několik různých desek.
Co se týče 8500GT, jedná se o tak nevýkonnou kartu, že kvůli ní procesor měnit nemusíš - pokud nemáš jiný důvod.
http://us.msi.com/index.php?func=prodcp ... =1472#menu
není možné použít žádný AM3 procesor.
Problém s MSI je v tom, že pod stejným 6-místným kódem (MS-7309 ve tvém případě) umí mít několik různých desek.
Co se týče 8500GT, jedná se o tak nevýkonnou kartu, že kvůli ní procesor měnit nemusíš - pokud nemáš jiný důvod.
- Sizes
- Nováček

-
A mohl bys mi prosím doporučit nějaký lepší procesor pro tu moji ZD?? A třeba i nějakou GK.? díky.
- Lokomotiva
- Začátečník

Já zatím moc nevím, jaký je smysl změn, které zvažuješ.
Chybí ti výpočetní výkon, chybí ti grafický výkon?
Jaký je cílový stav?
Kolik na to máš peněz?
Já vyjdu z toho, že jich máš málo - nevadí?
Tak bych pořídila tuhle desku:
http://www.alza.cz/gigabyte-ma770-us3-d138640.htm
Do ní přeskládáš všechno, co na své desce máš - mj.tvůj procesor, GK a paměť/paměti.
Pak stávající procesor na téhle desce přetaktuješ.
To na té dosavadní nejde vůbec (je to dost laciná a ořezaná deska a tomu odpovídá i chudý BIOS, napájecí obvody atd.) a výše uvedená deska je na taktování skvělá a navíc ze velmi pěkné peníze - procesor přetaktuješ třeba do bezvědomí (přesněji řečeno dostaneš se s frekvencí procesoru tak vysoko, jak dlouho procesor uchladíš).
Pokud bys s tím měl mít problém, tak ti konkrétní nastavení BIOSu detailně vypíšu.
Tím si pomůžeš jak s výpočetním výkonem, tak s grafickým výkonem.
Mimochodem, až na to budeš mít, můžeš uvedenou desku osadit třeba 6-jádrovým procesorem.
Napiš ještě, jaké máš paměti a jaký máš zdroj, jo?
Pokud máš víc peněz, můžeme kromě desky pořídit i procesor s výkonným chladičem, paměti, grafickou kartu i zdroj a disk.
Záleží jen na tvém rozpočtu.
Chybí ti výpočetní výkon, chybí ti grafický výkon?
Jaký je cílový stav?
Kolik na to máš peněz?
Já vyjdu z toho, že jich máš málo - nevadí?
Tak bych pořídila tuhle desku:
http://www.alza.cz/gigabyte-ma770-us3-d138640.htm
Do ní přeskládáš všechno, co na své desce máš - mj.tvůj procesor, GK a paměť/paměti.
Pak stávající procesor na téhle desce přetaktuješ.
To na té dosavadní nejde vůbec (je to dost laciná a ořezaná deska a tomu odpovídá i chudý BIOS, napájecí obvody atd.) a výše uvedená deska je na taktování skvělá a navíc ze velmi pěkné peníze - procesor přetaktuješ třeba do bezvědomí (přesněji řečeno dostaneš se s frekvencí procesoru tak vysoko, jak dlouho procesor uchladíš).
Pokud bys s tím měl mít problém, tak ti konkrétní nastavení BIOSu detailně vypíšu.
Tím si pomůžeš jak s výpočetním výkonem, tak s grafickým výkonem.
Mimochodem, až na to budeš mít, můžeš uvedenou desku osadit třeba 6-jádrovým procesorem.
Napiš ještě, jaké máš paměti a jaký máš zdroj, jo?
Pokud máš víc peněz, můžeme kromě desky pořídit i procesor s výkonným chladičem, paměti, grafickou kartu i zdroj a disk.
Záleží jen na tvém rozpočtu.
- Sizes
- Nováček

-
Ahoj diky za odpoved,no jake zmeny bych rád? rád bych aby Pc šlapalo líp,třeba co se týká her apod. Jinak do rozpočtu jsi se trefil(a).
tu desku bych tedy zkusil koupit,ale myslíš tedy,že bude stačit muj dosavadní procesor a GK? jinak jak se ptaš na paměti tak to zjistim kde?
nejsem žádný počítačový odborník,jestli ti nevadí,že se mnou ztrácíš čas,.
tu desku bych tedy zkusil koupit,ale myslíš tedy,že bude stačit muj dosavadní procesor a GK? jinak jak se ptaš na paměti tak to zjistim kde?
nejsem žádný počítačový odborník,jestli ti nevadí,že se mnou ztrácíš čas,.
- Lokomotiva
- Začátečník

Co se týče pamětí, můžeš nakouknout do skříně, ale rychlejší bude, když si stáhneš CPU-Z a podíváš se na kartu SPD (prohlédni na kartě SPD oba sloty).
Tady najdeš údaje, které výrobce pamětí zapsal do toho malého chipu, který každý paměťový modul má.
Pak se podívej na kartu Memory a tady uvidíš, jak nastavené ti paměti opravdu běží.
Postni sem screeny, nebo vypiš, co tam najdeš.
Co se týče zdroje, nezbyde než sundat levou bočnici PC a podívat se na štítek, který je na zdroji nalepený - výrobce a kolik Ampér proudu slibuje výrobce dodat na jednotlivých napěťových větvích (stačí +12V, nebo +12V-1 a +12V-2, pokud má zdroj dvanáctivoltové větve dvě).
Pokud máš mít stabilní a výkonné PC, je potřeba mít nadprůměrně kvalitní 3 věci:
- základní desku
- zdroj
- chlazení
ostatní může být průměrné a na stabilitě ani výkonu nic nepoznáš.
Už ne podprůměrné, protože tady za pár korun úspor obětuješ příliš mnoho v kvalitě.
Pokud přetaktuješ svůj procesor na 2,6 GHz (a to by na takhle kvalitní desce nemělo být problematické), je to totéž, jako kdybys místo svého 4000+ koupil a osadil 5000+.
Ty sice potřebuješ víc herní výkon, ale i ten při zvýšení výkonu procesoru půjde nahoru.
To vždycky - bez ohledu na to, jestli máš ke své grafice procesor výkonově dimenzovaný správně, nebo ne.
Nehledě na to, že každou grafiku lze přetaktovat také.
Jaké je rozlišení monitoru, který používáš?
Jakou máš skříň? Je někde na netu k vidění?
Ta deska, kterou ti doporučuji, má rozměry ATX, zatímco tvoje stávající deska mATX a tak bych ráda věděla, jestli nemáš moc malou skříň, do které by se ta nová deska nevešla.
A taky mě zajímá, jak je možné u tvé skříně vyřešit/zlepšit chlazení. Máš vzadu pod zdrojem osazený přídavný ventilátor na odsávání teplého vzduchu ze skříně?
Pokud bys chtěl hrát nové hry v rozlišení 1920x1080, tak na to tvoje grafika nebude stačit za žádných okolností.
Pokud jsi ji kupoval někdy v poslední době jako novou, tak to bylo velké sáhnutí vedle.
Pokud by ti šlo o občasné hraní v uvedeném rozlišení a s kompromisním nastavením her, bylo by možné se stávajícím procesorem, po jeho přetaktování, používat 5670.
Pokud bys chtěl mít nastavení náročnější, pak 5770, ale to už bys musel mít AM3 vysoce taktované 2-jádro. Možná i jiný zdroj.
Pokud bys chtěl být opravdu hráč, musel bys použít ještě výkonnější grafiku, ale tu už s vícejádrovým procesorem a určitě s jiným zdrojem, než máš teď.
Tak bych začala tím, že koupím zdravý základ pro mnohem výkonnější PC než jaké máš teď.
Jeho výkon bych zvýšila přetaktováním a měla bych výkonový přínos hned.
Protože mi bude jasné kam směřuji (cílový stav), bude jasná i etapizace výměny dalších komponent s tím, že mám námět pro Ježíška a i pro sebe a použití svých dalších úspor.
Já nemohu vyloučit, že se ukáže, že máš málo paměti, nebo mizerný zdroj a že bude potřebné najít peníze i na tyhle komponenty.
Nebo že máš monitor s rozlišením 1280x1024, což velice snižuje potřebu výkonu grafiky (cca o 40%).
Tady najdeš údaje, které výrobce pamětí zapsal do toho malého chipu, který každý paměťový modul má.
Pak se podívej na kartu Memory a tady uvidíš, jak nastavené ti paměti opravdu běží.
Postni sem screeny, nebo vypiš, co tam najdeš.
Co se týče zdroje, nezbyde než sundat levou bočnici PC a podívat se na štítek, který je na zdroji nalepený - výrobce a kolik Ampér proudu slibuje výrobce dodat na jednotlivých napěťových větvích (stačí +12V, nebo +12V-1 a +12V-2, pokud má zdroj dvanáctivoltové větve dvě).
Pokud máš mít stabilní a výkonné PC, je potřeba mít nadprůměrně kvalitní 3 věci:
- základní desku
- zdroj
- chlazení
ostatní může být průměrné a na stabilitě ani výkonu nic nepoznáš.
Už ne podprůměrné, protože tady za pár korun úspor obětuješ příliš mnoho v kvalitě.
Pokud přetaktuješ svůj procesor na 2,6 GHz (a to by na takhle kvalitní desce nemělo být problematické), je to totéž, jako kdybys místo svého 4000+ koupil a osadil 5000+.
Ty sice potřebuješ víc herní výkon, ale i ten při zvýšení výkonu procesoru půjde nahoru.
To vždycky - bez ohledu na to, jestli máš ke své grafice procesor výkonově dimenzovaný správně, nebo ne.
Nehledě na to, že každou grafiku lze přetaktovat také.
Jaké je rozlišení monitoru, který používáš?
Jakou máš skříň? Je někde na netu k vidění?
Ta deska, kterou ti doporučuji, má rozměry ATX, zatímco tvoje stávající deska mATX a tak bych ráda věděla, jestli nemáš moc malou skříň, do které by se ta nová deska nevešla.
A taky mě zajímá, jak je možné u tvé skříně vyřešit/zlepšit chlazení. Máš vzadu pod zdrojem osazený přídavný ventilátor na odsávání teplého vzduchu ze skříně?
Pokud bys chtěl hrát nové hry v rozlišení 1920x1080, tak na to tvoje grafika nebude stačit za žádných okolností.
Pokud jsi ji kupoval někdy v poslední době jako novou, tak to bylo velké sáhnutí vedle.
Pokud by ti šlo o občasné hraní v uvedeném rozlišení a s kompromisním nastavením her, bylo by možné se stávajícím procesorem, po jeho přetaktování, používat 5670.
Pokud bys chtěl mít nastavení náročnější, pak 5770, ale to už bys musel mít AM3 vysoce taktované 2-jádro. Možná i jiný zdroj.
Pokud bys chtěl být opravdu hráč, musel bys použít ještě výkonnější grafiku, ale tu už s vícejádrovým procesorem a určitě s jiným zdrojem, než máš teď.
Tak bych začala tím, že koupím zdravý základ pro mnohem výkonnější PC než jaké máš teď.
Jeho výkon bych zvýšila přetaktováním a měla bych výkonový přínos hned.
Protože mi bude jasné kam směřuji (cílový stav), bude jasná i etapizace výměny dalších komponent s tím, že mám námět pro Ježíška a i pro sebe a použití svých dalších úspor.
Já nemohu vyloučit, že se ukáže, že máš málo paměti, nebo mizerný zdroj a že bude potřebné najít peníze i na tyhle komponenty.
Nebo že máš monitor s rozlišením 1280x1024, což velice snižuje potřebu výkonu grafiky (cca o 40%).