Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakou myš? Přehled kvalitních herních myší a podložek...
Ještě aby ne, bych se docela divil, kdyby skleněná či jakákoli podložka ztěžovala práci senzoru, má ho ulehčit
ikdyž zní to tak zvláštně - sklo, to na čem senzory pracují velmi obtížně (myslim průhledné čiré sklo) a je z toho podložka, ale tam je jinak vyřešenej povrvh předpokládám takže by tam měla dobře fungovat každá myš 
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak uz mam tu mys A4 oscar.Dobre se drzi a je presna atd...Jenze je prakticky nepouzitelna, protoze ma proste silene velkou sensitivitu a pomoci ovladacu co byli na CD se to neda zmensit.Je tam pouze volba zmenit citlivost mysi ve win, ale na hry se to nevztahuje.
Takze ve vsech hrach i kdyz si nastavite sensitivitu na nejmensi moznou, tak je ta hra nehratelna, protoze stejne budete mit moc velkou sesitivitu.
Nevite jak to opravit?
Takze ve vsech hrach i kdyz si nastavite sensitivitu na nejmensi moznou, tak je ta hra nehratelna, protoze stejne budete mit moc velkou sesitivitu.
Nevite jak to opravit?
- yNo
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Co tak si na tu sensitivitu zvyknout? ^^
Nothin´
- raym0n
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ja si vzdykcy rozbeham consoli, nebo zedituju herni cfg.. default maji prakticky vsechny hry neco ve styluHEAD píše:Tak uz mam tu mys A4 oscar.Dobre se drzi a je presna atd...Jenze je prakticky nepouzitelna, protoze ma proste silene velkou sensitivitu a pomoci ovladacu co byli na CD se to neda zmensit.Je tam pouze volba zmenit citlivost mysi ve win, ale na hry se to nevztahuje.
Nevite jak to opravit?
"sensitivity 5"
ja hraju 1600DPI sens 0.75
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
- wallot
- Středně pokročilý

-
vzdyt ta mys ma pred koleckem tlacitko na zmenu DPIHEAD píše:Tak uz mam tu mys A4 oscar....
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - Outemu Silent Peach V3, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
sam_217 píše:...
TCU je jen reklamní trik. A vadná myš? Kupoval jsem si ji na Vánoce s dobrým kamarádem (hráč CS1.6 na skoro profi úrovni - jestli se vyznáš v komunitě, jmenuje se LogeN) a oba jsme měli ten samý problém. Je fakt, že ta myš byla poměrně nová a možná už se to s nějakou novější revizí zlepšilo.
Každopádně ten sensor byl otřesnej tak či tak. Ale to platí o vše laser sensorech z té doby. Ať už G9, nebo G5, nebo Kone. Prostě rychlé pohyby nestíhá (nestíhala). Já hraju teď s poměrně vyrovnanou senskou 2.0 na 900DPI (300 stupňů přes 40cm pohybu) a ani to rychle nezvládala (když jsem se otáčel před flashem, kolikrát jsem zůstal na místě s crossem) a to nemluvím o mé bývalé sensce, kdy jsem se neotočil přes celou podložko skoro ani o 180 stupňů. A neznám jediného profesionálního hráče, který by měl laser myš a to právě z udávaných důvodů. První koho znám je zigurat z repre, ten má G500. (A nyní hodně letí laserová Steelseries Xai, ta má špičkovej sensor
Chápu, že sis koupil drahou myš a je ti proti srsti kritika, ale je to fakt. Ta myš je špatná, podložky nic moc a objednávku klávesnice jsem radši zrušil. Dnes co se myší týče, tak vím, že na Razer a Steelseries (Xai) je opravdu spoleh a to proto že jsem ty myši držel v ruce (!!) - nevařím tu z vody.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo zjistil sem, ze cim vetsi dpi, tak tim vetsi i sensitivita.Coz je uplna demence a nad 800dpi se ta mys neda ovladat.wallot píše:vzdyt ta mys ma pred koleckem tlacitko na zmenu DPIHEAD píše:Tak uz mam tu mys A4 oscar....
I kdyz si pak ve hrach nastavim sensitivitu na 0, tak se treba battlefield neda absolutne hrat.
Navic pri kazdem restartu a nebo vypnuti PC musim znova zmensovat sensitivitu ve win z 6 na 3. proto ze si to win jaksi nepamatujou.
Pokud si ale nastavim 800DPI(coz me nestaci, protoze sem si tu mys kupoval kvuli 3200dpi), tak vse funguje normalne a sesitivita je normalni.
Proste mega demence tahle mys.
Varovani pro ostatni:Ruce pryc od tehle mysi pokud hrajete hry!!!
- kotas
- Středně pokročilý

Proste mega demence tahle mys.
- Co čekáš od levných šmejdů a odlitků z plastiku?..
- Co čekáš od levných šmejdů a odlitků z plastiku?..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Urcite me ani ve snu nenapadlo, ze cim vetsi DPI tak tim vetsi i sensitivita.Myslel sem si, ze si normalne budu upravovat DPI podle potreby bez zvetsovani sensitivity.
Jinak nad 800dps naprosto nepouzitelna mys.
Nechapu, ze si na to nikdo nestezoval.Asi tu nikdo moc nehraje a nevadi mu, ze s malim otocenim mysi se otoci ve hre o 360°
.
Jinak nad 800dps naprosto nepouzitelna mys.
Nechapu, ze si na to nikdo nestezoval.Asi tu nikdo moc nehraje a nevadi mu, ze s malim otocenim mysi se otoci ve hre o 360°
- wallot
- Středně pokročilý

-
no to je snad logicky ze cim vetsi DPI tim je mys vice citliva
ono je rozdil jestli na 2.54cm mys zaznamena 800bodu ci 3200.
velke DPI = o 180stupnu se ve hre otocis pohnutim mysi treba jen o dva centimetry
male DPI = pro otoceni musis prejet celou podlozku
ono je rozdil jestli na 2.54cm mys zaznamena 800bodu ci 3200.
velke DPI = o 180stupnu se ve hre otocis pohnutim mysi treba jen o dva centimetry
male DPI = pro otoceni musis prejet celou podlozku
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - Outemu Silent Peach V3, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7
- Ryck
- Začátečník

Ale urcite dpi neni nikdy na skodu - vyplati se jit na max dpi a snizovat to senzitivitou (dostanes tim kvalitnejsi zaznamenavani) sice zaznamena treba 4k bodu misto 800, ale senztivita rekne, ze pri pohybu o jeden bod se ma pohnout treba jen o setinu pixelu => bude to presnejsi a stejne malo senzitivni
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Problem je v tom, ze pri 3200dpi sou hry nehratelny i pri nejmensi sesitivite jaka de nastavit. 
S mx518 na 1600dpi sem takovej problem nemel.Tam byli hlavne daleko lepsi ovladace s volbou pouzit pro vsechny aplikace(a teda i hry) nastavenou sensitivitu v logitech ovladacich.
Mimoto 1600dpi je tak 2x vetsi sensitivita na A4 oscarovi, nez na mx 518.
S mx518 na 1600dpi sem takovej problem nemel.Tam byli hlavne daleko lepsi ovladace s volbou pouzit pro vsechny aplikace(a teda i hry) nastavenou sensitivitu v logitech ovladacich.
Mimoto 1600dpi je tak 2x vetsi sensitivita na A4 oscarovi, nez na mx 518.
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak pravda je, že já mám revizi 2, tcu a reklamní trik? Já kdy nechám tu myš nastavit na podložku, tak vůbec není schopná fungovat na dřevě, chvíli snímá, pak nesnímá, tak dám rekalibraci - a už funguje i na dřevě, ale zbase blbne s podložkou, takže to TCU tam není pro srandu králíkům. A teflonky? Hraju na herní podložce a jako vůbec nechápu, na co bych si měl u teflonků stěžovat, klouže to jak namazaný takže nevim jakej problém vidíš v tefloncích....a kritika mi není proti srsti před tim sem měl Coolermaster myš za 1600kč! A vrátil sem jí kvůli senzoru, což popíšu níže, a když mluvim že kone je dobrá, tak je fakt dobrá - žeje to špatná myš??? hele asi ste s kámošem fakt chytli špatnou výrobní sérii, ono toho bylo víc první revize měla poruchové kolečko např jen 3000DPI ne 3200, CPU 40MHz, rev2 má 72 a paměť byla 96kB rev2 má 128kB...h4__ píše:sam_217 píše:...
TCU je jen reklamní trik. A vadná myš? Kupoval jsem si ji na Vánoce s dobrým kamarádem (hráč CS1.6 na skoro profi úrovni - jestli se vyznáš v komunitě, jmenuje se LogeN) a oba jsme měli ten samý problém. Je fakt, že ta myš byla poměrně nová a možná už se to s nějakou novější revizí zlepšilo.
Každopádně ten sensor byl otřesnej tak či tak. Ale to platí o vše laser sensorech z té doby. Ať už G9, nebo G5, nebo Kone. Prostě rychlé pohyby nestíhá (nestíhala). Já hraju teď s poměrně vyrovnanou senskou 2.0 na 900DPI (300 stupňů přes 40cm pohybu) a ani to rychle nezvládala (když jsem se otáčel před flashem, kolikrát jsem zůstal na místě s crossem) a to nemluvím o mé bývalé sensce, kdy jsem se neotočil přes celou podložko skoro ani o 180 stupňů. A neznám jediného profesionálního hráče, který by měl laser myš a to právě z udávaných důvodů. První koho znám je zigurat z repre, ten má G500. (A nyní hodně letí laserová Steelseries Xai, ta má špičkovej sensor)
Chápu, že sis koupil drahou myš a je ti proti srsti kritika, ale je to fakt. Ta myš je špatná, podložky nic moc a objednávku klávesnice jsem radši zrušil. Dnes co se myší týče, tak vím, že na Razer a Steelseries (Xai) je opravdu spoleh a to proto že jsem ty myši držel v ruce (!!) - nevařím tu z vody.
A ktomu že je dobrá: za tuhle myš mluví hlavně opravdu ERGONOMIE, tahle myš má nejíp řešenej tvar co sem kdy držel, praxe je taková, že zatim co sem se ptal lidí, tak každýmu sedla do ruky, což se o mym razeru Death Adderu říct nedalo, ikdyž ten razer má opravdu vynikající optickej senzor, ale k čemu když nemá ideální tvar, skutečně ergonomie u roccat kone je jedinečně vyřešená. Je to myš která my ze všech myší sedla nejlíp co sem kdy měl a řikám to i přesto, že původně se mi ta CoolerMaster myš líbila víc taky sem jí prvně koupil, ale když sem jí vrátil, hledal sem kvalitní myš a tu kone sem skutenčě zkusil! Původně sem neměl vůbec v plánu do ní jít, ale kvůli podivnému chování CM myši sem jí vyzoušel a přesvědčila mě, za sebe můžu řít, že neznám nic lepšího....
Jen co teď koukám na novinky razeru, RAZER IMPERATOR vypadá opravdu slibně, ikdyž je to ale ještě dražší sranda než roccat kone....
K tý revizi co sem chtěl, mě se tu myš nepodařilo utrhnout ani jednou! cukám jak magor a pokaždý reaguje....spíš by mě zajímalo, co myslíš tím že senzor nestíhal?
Docela bych si tohle rád ujasnil, protože před roccatem sem si koupil CoolerMaster Storm Sentinel s 5600DPI senzorem, ten sem neutrhnul taky, ale tu myš sem vrátil, protože když sem jí testoval na miniaturní pohyby při jemném zaměřování (opravdu rychlost pohybu jel sem myší tak 1mm/s!) a ta myš měla jinou citlivost při těhlech pohybech, prostě nevyrovnaný, měřil sem, kolik cm musim ujet na podložce abych dojel kurzorem na konec monitoru při tom pomalém pohybu a pak jsem jel tak 3x rychlejš a zjistil sem, že pomalu ujedu 8cm a při normálním pohybu 4cm, takže se ta myš chovala jako by byla zapnutá akcelerace myši, která byla vypnutá všude možně, a to bylo neakceptovatelné, takže sem jí vrátil...
Teď mám tu roccat tu neutrhnu taky a při pomalých pohybech při opravdu jemném pohybu je furt stejně rychlá, takže ať dělám co chci, vždycky ujedu stejnou dráhnu na rychlosti nezáleží, spíš vnímám problém zase někde jinde...ale právě proto se ptám - co myslíš tím že senzor nestíhal?
Btw, v týhle scéně se nevyznám, já CS 1.6 nehraju hrál sem to jednou na zkoušku a konec, já se pohybuju na CoD4 poli
to HEAD: hele to je úplně normální, že myši s velkým DPI maj větší citlivost
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
1/ Já jsem narážel na teflonky? Teflony měla Roccat opravdu dobré, nedůtnu ani prd.sam_217 píše:...
2/ Když jsem hrál cody, tak jsem taky vůbec neřešil sensitivitu, resp. nějaký útrhy. CoD není aimerská hra. Tam musíš umět ukočírovat fullout. Takže chápu, že myš nestrhneš, ale vsadim boty, že bych myš strhnul do pěti minut na DM v CS. Bože, opakuju, že tu nevařim z vody.
Oni ten laser ještě nevyměnili, furt tam je ten samej shit, co byl v G9, v Steelseries Ikari Laser i co bych v A4Tech shitech. Prostě shit shitózní.
TCU možná opravdu opravili, ale za mne to byla bezcenná freska.
3/ Razer a Steelseries dělaj momentálně nejschopnější myši na hry. Ne nadarmo je hráči (a to nemluvím to těch hráčích, jako jsme my dva) používají.
btw. CoD4 jsem hrával (dokonce jsem 2007 byl na invexu, kde jsme se umístili 4-6.), ale není to hra, která by se měla hrát o peníze, je to jen komerční bastl - názor
// A co já se tu vůbec hádám. Je to jednoduchý, kdo chcete hrát cs a bejt alespoň trochu schopní aimit, prostě si Kone nekupujte. Cod je mi u ...
// Sobo: jojo, kája by mohl vyprávět
Naposledy upravil(a) h4__ dne pát 5. úno 2010, 16:43, celkem upraveno 1 x.
- Sobo
- Středně pokročilý

sam_217: Ještě mi řekni, že to CoD hraješ na 3200DPI, ne? Jestli jo, tak už asi víme, proč tu myš neutrhneš. Kolik cm ujedeš, než uděláš 180°?
Jinak souhlasím s hekorem, Kone není myš, která by dokázala obstát na profesionální herní úrovni. Vlastnil jsem ji a asi 2 měsíce mě do**bávala, než jsem se jí nakonec rozhodl zbavit. Senzor opravdu nezvládá prudké rychlé pohyby a kdo říká opak, ten s ní neumí pořádně švihnout, popřípadě hraje na šíleně vysokou sensitivu, díky které s myší fyzicky po podložce jezdí na hodně malém prostoru, na kterém nemá šanci vyvinout nějakou větší rychlost. Ta ergonomie mi taky nepřišla kdovíjak úžasná, levá srana v pohodě, ale na pravé je ta ostrá hrana, která mému prsteníčku nedělala moc dobře, ostatně je na to poukazováno i v recenzi na PCT. Jediná opravdu dobrá věc na Kone jsou ovladače.
Osobně jsem přestoupil z MX518 na Kone -> mnohem horší a později z Kone na DeathAdder -> mnohem lepší po všech stránkách, kromě ovladačů. Jinak ty problémy s Kone nemáme jenom my tady, znám velkou spoustu lidí, kteří jsou s ní nespokojení. Carlos by mohl vyprávět...
Jinak souhlasím s hekorem, Kone není myš, která by dokázala obstát na profesionální herní úrovni. Vlastnil jsem ji a asi 2 měsíce mě do**bávala, než jsem se jí nakonec rozhodl zbavit. Senzor opravdu nezvládá prudké rychlé pohyby a kdo říká opak, ten s ní neumí pořádně švihnout, popřípadě hraje na šíleně vysokou sensitivu, díky které s myší fyzicky po podložce jezdí na hodně malém prostoru, na kterém nemá šanci vyvinout nějakou větší rychlost. Ta ergonomie mi taky nepřišla kdovíjak úžasná, levá srana v pohodě, ale na pravé je ta ostrá hrana, která mému prsteníčku nedělala moc dobře, ostatně je na to poukazováno i v recenzi na PCT. Jediná opravdu dobrá věc na Kone jsou ovladače.
Osobně jsem přestoupil z MX518 na Kone -> mnohem horší a později z Kone na DeathAdder -> mnohem lepší po všech stránkách, kromě ovladačů. Jinak ty problémy s Kone nemáme jenom my tady, znám velkou spoustu lidí, kteří jsou s ní nespokojení. Carlos by mohl vyprávět...
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak abych se přiznal, mě v cod4 na 180° stačí 2cm a ano hraju 3200DPI, ale nejsem blbej, testoval sem jí na na 3200DPI a velmi nízkou sens na cod4 (0.5) na 180° je tam potřeba kolem 10cm cukal sem furt dokola abych něco trefil, hrál sem to nějakou dobu, jestli 15min nebo tak a neutrh sem senzor ani jednou. Ale mě samotnýmu vyhovuje vyšší sens takže zatim hraju tak že 180° = 2cm. Lidi co potřebujou na 180° 40cm nechápu, buď sou to magoři kteří při hře rozmlátěj PC, myš klávesnici jak cukaj půl metru sem a tam za 1s, nebo jednoduše nejsou schopni ovládat myš prsty a tak musej mířit loktem....
Co se týče ergonomie kone, jejího tvaru a hrany, jak píšete, tak vy asi držíte myš jinak, mě se malíček tý hrany vůbec nedotýká, tam mám prsteníček a to mi nevadí, na tlačítka používám jen ukazováček a prostředníček, takže kone je dělaná na tento typ držení, což vám pravda nemusí vyhovovat, ale to nezapře fakt, že zatim co to lidi u mě zkoušeli jak sem vexloval s myšma u týhle mě zaskočilo to, že každýmu sedla a řekl že je dobrá, měl sem Death Adder, mě se líbil, držet ho ještě dokážu, ale to jak je vyboulenej v místě palce mi nevyhovovalo, nevyhovuje tomu jak já mířim, a taky mi povídali že jim ta myš buď nesedí nějak, nebo sedí ale je těžko dosažitelný tlačítko 4 a ve výsledku že prej jim ten a4tech přijde lepší, u kone je prostě divný že většině lidí padne do ruky.
Kdybyste mi nevěřili, známej hraje na low sense asi 0.4 na cod4 a 3200DPI a prostě ten senzor neutrhnul ještě a hraje takhle furt, žádný stížnosti...
Jinak zvláštní, žes přestoupil z Kone na Death Adder, já přesně obráceně, prostě ten tvar není pro mě ideální, kone pro mě otevírá širší možnosti.
Cod4 že není aimerská hra? Tak to bych fakt netvrdil, CS 1.6 se míří pouze křížem, kde to ještě sřílí nepřesně, jediný o čem to je že člověk musí znát ten algorytmus přesnosti, že teď ta kulak střelí víc doleva, teď doprava, tohle bych aimem zrovna nenazval, v CoD4 existuje krom crosshairovýho střílení ještě zoom jak víte, croshairem v cod4 moc netrefíte že, a jestli si byl na invexu tak si určitě musel střílet hlavně zamířnej, a při tomhle míření musíš bejt docela přesnej abys zaměřovač namířil vždycky přesně a včas na protihráče, vono se to zdá jednoduchý, že hned něco trefíš protože nemusíš prostě našrotit do ruky jak střílej zbraně v CSku a vědět jakou částí crossu střílet, kde to docela trvá a lidi co to neuměj prostě ze začátku budou furt chcípat, tak tim výš se v COD4 stanovuje laťka rychlosti, toho skillu těch hráčů, protože kdžy je to dobře, tak jednoduchý, tak pro gamer pak umí ještě ty vychytávky že tě prostě trefí ikdyž ty nechápeš vůbec jak, jhe rychlejší, bystřejší a tim pádem seš hned mrtvej, takže neřikám že CS 1.6 není o aimu, ale je to o něčem jinym než CoD4 A rozhodně bych netrvdil, že CoD4 není aimerská hra.
h4__: jak víš že ten senzor ještě nevyměnili? Je tam jinej, ten dřív měl 3000DPI druhá revize má 3200DPI
BTW, tam steelseries xai i ikari maj senzor ve spodní části myši, tudíž senzor máte pod dlaní, a to mi nevyhovuje, důvod proč sem přecházel z A4techu na DA byla právě pozice senzoru, kde já potřebuju k dostatečné kotrole míření senzor na místě prstů, tak jak to měl DA mi to vyhovovalo a jak to má Kone taky, ikdyž kone to má s spíše ve prostřed, ale to nevadí, protože při výsledném držení myši se senzor nachází pod prvním článkem prstů takže mám dostatečnou kontrolu.
Se steelseries ikari, xai, a4tech bych už déle hrát nemohl...
Co se týče ergonomie kone, jejího tvaru a hrany, jak píšete, tak vy asi držíte myš jinak, mě se malíček tý hrany vůbec nedotýká, tam mám prsteníček a to mi nevadí, na tlačítka používám jen ukazováček a prostředníček, takže kone je dělaná na tento typ držení, což vám pravda nemusí vyhovovat, ale to nezapře fakt, že zatim co to lidi u mě zkoušeli jak sem vexloval s myšma u týhle mě zaskočilo to, že každýmu sedla a řekl že je dobrá, měl sem Death Adder, mě se líbil, držet ho ještě dokážu, ale to jak je vyboulenej v místě palce mi nevyhovovalo, nevyhovuje tomu jak já mířim, a taky mi povídali že jim ta myš buď nesedí nějak, nebo sedí ale je těžko dosažitelný tlačítko 4 a ve výsledku že prej jim ten a4tech přijde lepší, u kone je prostě divný že většině lidí padne do ruky.
Kdybyste mi nevěřili, známej hraje na low sense asi 0.4 na cod4 a 3200DPI a prostě ten senzor neutrhnul ještě a hraje takhle furt, žádný stížnosti...
Jinak zvláštní, žes přestoupil z Kone na Death Adder, já přesně obráceně, prostě ten tvar není pro mě ideální, kone pro mě otevírá širší možnosti.
Cod4 že není aimerská hra? Tak to bych fakt netvrdil, CS 1.6 se míří pouze křížem, kde to ještě sřílí nepřesně, jediný o čem to je že člověk musí znát ten algorytmus přesnosti, že teď ta kulak střelí víc doleva, teď doprava, tohle bych aimem zrovna nenazval, v CoD4 existuje krom crosshairovýho střílení ještě zoom jak víte, croshairem v cod4 moc netrefíte že, a jestli si byl na invexu tak si určitě musel střílet hlavně zamířnej, a při tomhle míření musíš bejt docela přesnej abys zaměřovač namířil vždycky přesně a včas na protihráče, vono se to zdá jednoduchý, že hned něco trefíš protože nemusíš prostě našrotit do ruky jak střílej zbraně v CSku a vědět jakou částí crossu střílet, kde to docela trvá a lidi co to neuměj prostě ze začátku budou furt chcípat, tak tim výš se v COD4 stanovuje laťka rychlosti, toho skillu těch hráčů, protože kdžy je to dobře, tak jednoduchý, tak pro gamer pak umí ještě ty vychytávky že tě prostě trefí ikdyž ty nechápeš vůbec jak, jhe rychlejší, bystřejší a tim pádem seš hned mrtvej, takže neřikám že CS 1.6 není o aimu, ale je to o něčem jinym než CoD4 A rozhodně bych netrvdil, že CoD4 není aimerská hra.
h4__: jak víš že ten senzor ještě nevyměnili? Je tam jinej, ten dřív měl 3000DPI druhá revize má 3200DPI
BTW, tam steelseries xai i ikari maj senzor ve spodní části myši, tudíž senzor máte pod dlaní, a to mi nevyhovuje, důvod proč sem přecházel z A4techu na DA byla právě pozice senzoru, kde já potřebuju k dostatečné kotrole míření senzor na místě prstů, tak jak to měl DA mi to vyhovovalo a jak to má Kone taky, ikdyž kone to má s spíše ve prostřed, ale to nevadí, protože při výsledném držení myši se senzor nachází pod prvním článkem prstů takže mám dostatečnou kontrolu.
Se steelseries ikari, xai, a4tech bych už déle hrát nemohl...
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Opilecký ráno a hned flame. 
Tak první věc - když ta myš přišla na trh, měla 3200 dpi senzor. Nebo jsem hloupý a neumím přečíst čísla v ovladačích?
Druhá věc, v CS není žádný "algoritmus" pro míření - rofl - prostě dáš hlavu, nebo ji dostaneš. Simple. CoD jsem hrál od CoD1 kde jsme byly 2003 na invexu 3. až po CoD4 kdy jsem byl před dvěma lety na WGT na invexu 4-6. Poté jsem přešel na CS, protože jsem neviděl v CoD budoucnost a dobře jsem udělal. 10 let stará hra má méně bugů a je daleko více kompetetivní, než nová super úžasná super komerční CoD. CS tedy hraji dva roky a dávám hlavy, o kterých by se ti jen snilo. A to né proto, že bych měl dobrou myš, nebo PC, ale proto, že to hraju už dlouho. Celkově dlouho. Prostě už deset let u toho sedím. Tam mě, prosím, nech objektivně zhodnotit, o čem je ta či ona hra. A o tom se tu teď ale nechci hádat.
Důvod proč sem zase píšu je, že prostě NECHCI, aby si lidé tu myš koupili. Prostě jim chci ušetřit peníze. Za daleko menší cenu si můžete koupit prostě objektivně lepší Logitech MX518, nebo Razer DeathAdder. Že tu jeden blázen s růžovými brýlemi tvrdí, že má super sensor, když já mám dvě objektivní zkušenosti a další CS hráč (tzn. požadavek na skvělý sensor) mě tu doplňuje prostě o něčem svědčí. Takže až si tohle někdo přečte, ať se zamyslí, zda-li si chce tu super úžasnou Rocca Kone koupit a jít do toho s riskem, nebo si koupí jinou (objektivně lepší) myš.
Kdybych si dnes kupoval myš, tak asi vybírám z těchto:
Optika: Razer DeathAdder, Logitech MX518, Steelseries Kinzu
Laser: Razer Imperator, Steelseries Xai

Tak první věc - když ta myš přišla na trh, měla 3200 dpi senzor. Nebo jsem hloupý a neumím přečíst čísla v ovladačích?
Druhá věc, v CS není žádný "algoritmus" pro míření - rofl - prostě dáš hlavu, nebo ji dostaneš. Simple. CoD jsem hrál od CoD1 kde jsme byly 2003 na invexu 3. až po CoD4 kdy jsem byl před dvěma lety na WGT na invexu 4-6. Poté jsem přešel na CS, protože jsem neviděl v CoD budoucnost a dobře jsem udělal. 10 let stará hra má méně bugů a je daleko více kompetetivní, než nová super úžasná super komerční CoD. CS tedy hraji dva roky a dávám hlavy, o kterých by se ti jen snilo. A to né proto, že bych měl dobrou myš, nebo PC, ale proto, že to hraju už dlouho. Celkově dlouho. Prostě už deset let u toho sedím. Tam mě, prosím, nech objektivně zhodnotit, o čem je ta či ona hra. A o tom se tu teď ale nechci hádat.
Důvod proč sem zase píšu je, že prostě NECHCI, aby si lidé tu myš koupili. Prostě jim chci ušetřit peníze. Za daleko menší cenu si můžete koupit prostě objektivně lepší Logitech MX518, nebo Razer DeathAdder. Že tu jeden blázen s růžovými brýlemi tvrdí, že má super sensor, když já mám dvě objektivní zkušenosti a další CS hráč (tzn. požadavek na skvělý sensor) mě tu doplňuje prostě o něčem svědčí. Takže až si tohle někdo přečte, ať se zamyslí, zda-li si chce tu super úžasnou Rocca Kone koupit a jít do toho s riskem, nebo si koupí jinou (objektivně lepší) myš.
Kdybych si dnes kupoval myš, tak asi vybírám z těchto:
Optika: Razer DeathAdder, Logitech MX518, Steelseries Kinzu
Laser: Razer Imperator, Steelseries Xai
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
viz.:
Teda omlouvám se, pokud si myš kupoval v roce 2009 kdy už byla updatovaná, tak ok, to potom nevim, ale nejsem hovado abych tvrdil zaslepeně že senzor na mý myši je dobrej když je špatnej, sám sem přechozí myš Coolermaster přes to všechno jak se mi líbila víc než samotná kone vrátil kvůli senzoru...roccat.org píše:ROCCAT™ Kone – Performance Update
July 2008: The rescheduled release of our first product, the ROCCAT™ Kone Gaming Mouse, has been worthwhile. We have been able to improve the mouse immensely over the past few months: it’s not just surface sampling precision that has been increased; the light system has been decisively optimized once again as well.
We even updated the Pro-Aim Gaming Sensor from 3000dpi to true 3200dpi, the TurboCore was increased from 40MHz to 72MHz and the Onboard memory from 96kB to 128kB. The whole firmware was also adapted: 6.5 megapixel resolution and a frame refresh rate of 7080 fps (frames per second) delivers perfect transmission of mouse movements at a maximum acceleration of 20G. The combination of a 1ms response time, 1000Hz polling rate and the ability to adjust the resolution in 6-steps between 800 and 3200dpi forms the basis for optimum aiming accuracy.
Ty sice NECHCEŠ aby si jí lidé koupili, ale řekni mi, jak je možný, že PCTuning ohodnotil kone zlatou hvězdou....
Anbo souhlasím, razer imperator je druhá myš co bych bral místo kone třebas, ale kone patří zatím mezi špičku myší pro mě, zpracování je na výborné úrovni, ergonomie je vydařená a se senzorem nemám problém a ještě se mi nestalo, aby mě omezoval ve hře, naopak co se týče Death Adderu, výbornej optickej 3G 1800DPI senzor ale omezoval mě tvar myši kdy jsem se prostě zasek dlaní na myši v místě palce a nemohl jsem mířit jak jsem zvyklý, takže pro mě to má primárně ergonomiký význam a senzor mš zatim ještě nikdy neomezoval...cukal sem s ní i na test těch 5 minut jak sám si psal ve hře s nízkou sense a prostě sem jí neutrhnul....nekecám
- Sobo
- Středně pokročilý

PCTuning? Ty myslíš toho šaška, co ty myši testuje v The Sims nebo Bioshocku a každou sebehorší krysu označuje za profesionální herní myš? Tady je problém v tom, že recenzent ti může tak nějak zhodnotit software, ergonomii, popřípadě ještě zpracování té myši, ale z herního hlediska je ti jeho názor k ničemu, protože recenzent není hráč a hry nedokáže hrát na takové úrovni, aby opravdu dokázal objektivně zhodnotit kvality senzoru. Já jsem tu myš měl (což mi připomíná, že jsem ji hodil na reklamaci, kterou mi uznali a mám si v alfě vyzvednout nový kus, to bude ještě sranda) a utrhl jsem ji bez problému, LogeN ji měl a taky ji utrhnul, hekor ji taky utrhnul, Carlos ji utrhnul též. Tyhle jména ti asi nic neříkají, ale věř, že se na české CS scéně pohybují už spoustu let a ví, co je dobré a co ne.sam_217 píše:Ty sice NECHCEŠ aby si jí lidé koupili, ale řekni mi, jak je možný, že PCTuning ohodnotil kone zlatou hvězdou....
Víš ty vůbec, co je low sens? 2x30cm podložka pro 180° je low sens, 10cm na 180 je teda sakra vysoka senska. Na tak malém prostoru tou myší nemůžeš hýbat rychle, proto ji neutrhneš a bude ti stačit i myš s křapoidním senzorem.sam_217 píše:testoval sem jí na na 3200DPI a velmi nízkou sens na cod4 (0.5) na 180° je tam potřeba kolem 10cm
...
Tady se podívej, jak hraje profík s nízkou sensitivitou. Aby jsis nemyslel, ta kamera jeho pohyby celkem dost zpomaluje a v reálu by jsis proti němu ani nevystřelil - http://www.esreality.com/files/movies/2 ... ing_06.avi
A tady si o tom něco přečti a když už budeš u toho, všimni si, že tvoje Kone s maximální rychlostí 1.65m/s je pro low sens hraní naprosto nedostatečná, protože se s ní hraje rychlostí i přes 2m/s - http://esreality.hexus.net/?a=longpost& ... 679&page=2
btw: kolik znáš profesionálních hráčů, kteří by Kone používali? Já teda nevím o nikom, dokonce ani sám team Roccat ji nepoužívá, tušíš proč?
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Ad revize.: Já měl tedy novou revizi
O to je to smutnější.