Freezer 7 Rev. 2.0 - uchycení nosného rámečku k desce šrouby
Moderátor: morke
- smrtka.smety
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Freezer 7 Rev. 2.0 - uchycení nosného rámečku k desce šrouby
Chtělo bych si uchytit plastový rámeček od Freezeru 7 (rev. 2.0) k základní desce pomocí šroubků, je to dobrý nápad? Koupil jsem si šrouby M3 + matičky + podložky, dlouhé jsou cca. 1.5cm.
- arxeiss
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Freezer 7 Rev. 2.0 - uchycení nosného rámečku k desce šrouby
Myslíš jako backplate? No nevím jak je tvrdý ten plast ale já bych tam dal nějaký kovový
PC : CPU: C2D E5200 2500Mhz @ 3750Mhz a AC Freezer 7PRO MB: Gigabyte GA-P31-DS3L rev.2,1 GPU: ATI Radeon 3650HD 256MB RAM: A-Data Vitesta 2x2GB Zdroj: Forton OEM 400W HDD: Samsung F2 500GB
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
Netbook : Asus EEE CPU: Intel Atom N270 1,6GHz RAM: A-Data 2GB HDD: 250GB 5400ot/min
- smrtka.smety
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
No kovový neseženu a vyrobit to jen tak taky nepůjde. Blackplate nevím jestli tam ůjde, delší jak 1.5cm šroubky jsem nesehnal.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
sezenes napr na alphacool.cz 
- Saty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já jsem použil toto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=46061 pouze podložky a matička by teoreticky měli stačit, ale s backplate se tě nezdeformuje MB při dotažení.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
takovyhle backplaty jsou naprd,... jsou totiz moc mekke. lepsi je ocelovej od ekwaterblocks 
- Soptik81
- Nováček

K Freezeru 7 Pro Rev.2 se přeci dodávají čtyři bílé pushpiny a černé aretace. Z vlastní zkušenosti se rámeček pomocí tohoto přichycení ani nehne. Co se týče uchycení pomocí šroubů M3 ,neviděl bych problém. Snad jen bych dodal ze strany rámečku podložku ,jelikož rámeček má výžezy pro sockety 775 ,1156 ,1366 aby ti díky tomu rámeček máhodou neujel. Pokud to uděláš precizně ,asi bych se o výsledek nebál. Jen mi nedochází ,proč funkční uchycení pomocí push a aretací měnit.
CPU: Core2Duo E8500 (A-C Freezer 7 Pro), MB: Gigabyte GA-EP45-DS4, VGA: Sapphire ATI Radeon HD 4870 512MB, RAM: Corsair DHX 4GB (2x2GB) 800MHz CL4, HDD: 2x WD6400AAKS, Mechanika: Lite-On LH-20A1L, Zdroj: Fortron Epsilon 80PLUS 600W CASE: Chieftec CX-05B-B-OP, Klavesnice: Logitech Media Keyboard 600, Myš: Microsoft Laser Mouse 6000
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
kvuli prohnuti desky 
- Soptik81
- Nováček

Viděl jsi někdy druhou revizi Freezeru ve skutečnosti?
Nejde o prohnutí desky ,bavíme se o uchycení a já se ptal proč měnit funkční uchycení za šrouby.
Freezer 7 Pro rev.2 má pro 775 a novější sockety v základním balení 4x (něco jako pushpiny) bílé ,4x černé aretační kolíky ,pro uchycení rámečku ,ty chce "smrtka.smety " pokud jsem otázku dobře pochopil ,vyměnit za šrouby M3.
Samotný pasiv se šroubuje dvěma šrouby M3 do rámečku
.
Nejde o prohnutí desky ,bavíme se o uchycení a já se ptal proč měnit funkční uchycení za šrouby.
Freezer 7 Pro rev.2 má pro 775 a novější sockety v základním balení 4x (něco jako pushpiny) bílé ,4x černé aretační kolíky ,pro uchycení rámečku ,ty chce "smrtka.smety " pokud jsem otázku dobře pochopil ,vyměnit za šrouby M3.
Samotný pasiv se šroubuje dvěma šrouby M3 do rámečku
CPU: Core2Duo E8500 (A-C Freezer 7 Pro), MB: Gigabyte GA-EP45-DS4, VGA: Sapphire ATI Radeon HD 4870 512MB, RAM: Corsair DHX 4GB (2x2GB) 800MHz CL4, HDD: 2x WD6400AAKS, Mechanika: Lite-On LH-20A1L, Zdroj: Fortron Epsilon 80PLUS 600W CASE: Chieftec CX-05B-B-OP, Klavesnice: Logitech Media Keyboard 600, Myš: Microsoft Laser Mouse 6000
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
videl jsem to, o to se neboj. je to ten nejvetsi sajrajt co sem kdy videl.ty cerny klinky se velice radi lamou.za to bych jim nakopal prdel, to at tam daj radsi pushpiny ala intel jako u rev1. deska se ti ale prohne kdyz je vymenis za srouby, o to jde...
Naposledy upravil(a) Flegy dne stř 10. úno 2010, 10:06, celkem upraveno 1 x.
- Soptik81
- Nováček

Já ti musím odporovat. Každý Intel (775 a výše) co mi prošel rukama a kde to situace dovolila ,používám Freeezer. Boxy jsem nainstaloval dvakrát a oba po cca půl roce měly zvuk jako turbodmychadlo. Od těch dob ,vždy nový chladič a v 90 % to byl vždy freezer. (cena ,výkon a mám ho v oblibě)
Ale zpátky k věci. Od doby co je na trhu revize dvě ,používám ji ,naimstaloval jsem už 4 tyto kousky a opravdu se mi ještě nestalo abych instalaci zmršil. Nic se nezlomilo ,nic neprasklo. Chce to jen cit ,dobré kleště a zatlačit kolmo.
No ,počkáme na vyjádření "smrtka.smety " ,snad se nám svěří proč mění systém uchycení za šrouby a zda se mu poté prohýbá deska. Dle mého názoru ,to fungovat bude!
Ale zpátky k věci. Od doby co je na trhu revize dvě ,používám ji ,naimstaloval jsem už 4 tyto kousky a opravdu se mi ještě nestalo abych instalaci zmršil. Nic se nezlomilo ,nic neprasklo. Chce to jen cit ,dobré kleště a zatlačit kolmo.
No ,počkáme na vyjádření "smrtka.smety " ,snad se nám svěří proč mění systém uchycení za šrouby a zda se mu poté prohýbá deska. Dle mého názoru ,to fungovat bude!
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
ty jsi fakt natvrdlej
(nebo to excelentne hrajes...)
- Soptik81
- Nováček

Mám stejný názor na Tebe. Alespoň v něčem se shodnem!
Nechápu co se ti zdá u mne natvrdlého.
Uživatel se ptal na uchycení rámečku u freezera šrouby.
Já mu odpověděl a zeptal se proč uchycení mění.
Byla to otázka na Tebe? Nebyla ,tak mlč!
Nechápu co se ti zdá u mne natvrdlého.
Uživatel se ptal na uchycení rámečku u freezera šrouby.
Já mu odpověděl a zeptal se proč uchycení mění.
Byla to otázka na Tebe? Nebyla ,tak mlč!
- smrtka.smety
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
Díky za reakce. Nakonec jsem přistoupil k backplate od Noctuy http://noctua.at/main.php?show=productv ... ucts_id=30 s tím rizikem, že to nepůjde uchytit.
Mě jde v postatě o ten babkplate, nevím jestli ty černý kolíky vlezou do distančního rámečku, i kdyby ne, tak tam dám podložku + matku.
Pak poreferuji.
PS - Soptik81: Já měl na desce 3 roky BOX chladič od Intelu (ten větší) a z rubu byla fakt boule.
Nechci vidět, co dokáže tenhle půlkilový chladič.
Mě jde v postatě o ten babkplate, nevím jestli ty černý kolíky vlezou do distančního rámečku, i kdyby ne, tak tam dám podložku + matku.
Pak poreferuji.
PS - Soptik81: Já měl na desce 3 roky BOX chladič od Intelu (ten větší) a z rubu byla fakt boule.
Nechci vidět, co dokáže tenhle půlkilový chladič.
- Soptik81
- Nováček

Zkus pak hodit společně s referátem i fotky.
Docela rád bych se na Tvé řešení pak mrknul a rozšířil si obzory.
Docela rád bych se na Tvé řešení pak mrknul a rozšířil si obzory.
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
Soptik81: tak hele dracku sracku. toto forum je otevreno vsem. cili vsichni clenove mohou odpovidat v jakemkoli z nezamknutych temat. pokud me hodlas jeste nadale deptat, prosim. ale upozornuju te, ze ty jsi tu zatim totalni lamka...ktera ma mlcet (v nejlepsim pripade. kdyz ty si jeste prdel do plinek, uz sem tu byl registrovany.
dekuji nekteremu z modu ci adminu za dalsi kartu kvuli cloevkovi s mirnou retardaci. howk
dekuji nekteremu z modu ci adminu za dalsi kartu kvuli cloevkovi s mirnou retardaci. howk
- smrtka.smety
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele:
No ták lidi, moc se neškorpíkujte.
Na backplate čekám druhý týden, v krýmě mi řekli že Noctua dodává zboží jednou za týden - 10 dní takže až v pondělí ho budu mít a ve čtvrtek montovat.
Na backplate čekám druhý týden, v krýmě mi řekli že Noctua dodává zboží jednou za týden - 10 dní takže až v pondělí ho budu mít a ve čtvrtek montovat.
- smrtka.smety
- Žlutá karta Bazar

-
- Kontaktovat uživatele: