Jak na fotce udelat zaoblené okraje? - jaký program?

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Jak na fotce udelat zaoblené okraje? - jaký program?

Příspěvek od robocop »

Prosím, potrebuju na klasické digitalni fotce odstranit její jakoby ostré pravouhlé 4 okraje.
Jaký program to prosim dokaze.
ve skusebnim programu CorelDRAW X4 jsem nebyl schopen tuto moznost nejak vubec pouzit, v podstate tam asi neni.
Zde jsem ručně nakreslil jak si to presne predstavuji a co vlastne chci. :
http://img31.imageshack.us/img31/3541/ovlek.jpg
Proste potrebuji delat na PC nejaka alba a potrebuji to nejak zkraslit.
prosim Vás tedy o nazev nejakeho programu. Prosim o nazev nejakeho softu co to umi. Nemusi byt ani free (vetsinou jsou na 15 skusebnich dnu zdarma.
djax
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak na fotce udelat zaoblené okraje? - jaký program?

Příspěvek od djax »

Že by Gimp nebo Photoshop?
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

djax píše:Že by Gimp nebo Photoshop?
no o Photoshopu už jsem četl na jednom foru, že už to tam taky nekdo potreboval a neslo to.
Mrknu na Gimp.
- Tak jsem si otestoval Gimp, dokonce je CZ a na to ze je frre, tak toho teda hodne umí.
Zaoblování na nem je, ale takove jako trosku vic omezene, a bohuzel nedosahuje toho, co bych presne potreboval. Oblouky to udela, ale ne tak dokonale a clovek si s tim musi extra hrát a vysledek neni uplne OK.
Bude to chtit nejaky jiny soft.
Ale jinak Vam i presto dekuji.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

1. Je to aj v CorelDraw!, aj ked tento je vektorovy, t.j. nie primarne na upravy fotiek
2. Je to aj v Corel PhotoPaint
3. Je to aj v Photoshope (vsetky verzie)
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

Wuuduu píše:1. Je to aj v CorelDraw!, aj ked tento je vektorovy, t.j. nie primarne na upravy fotiek
2. Je to aj v Corel PhotoPaint
3. Je to aj v Photoshope (vsetky verzie)
a poradite mi prosim, kde to v CorelDraw je?
marian_m
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marian_m »

V Coreli je to trochu zložitejšie, ale ide to.

1) Vložíš do Corelu obrázok,
2) potom okolo neho nakreslíš obdĺžnik pomocou Rectangle tool (F6) , najlepšie ak si zaškrtneš Snap to objects
3) obdĺžniku zaoblíš okraje (na vrchnej lište by sa ti mali objaviť možnosti po označení obdĺžnika)
4) pomocou nástroja PowerClip (Effects/PowerClip/Place Inside Container) vložíš označený obrázok do zaobleného obdĺžnika (ak chceš zmeniť umiestnenie obrázku tak do kontajneru sa dostaneš pomocou CTRL+klik na kontajner, takisto sa odtiaľ dostaneš von)
Acer TravelMate 7730G / 17" WXGA+ / Core 2 Duo P8700 2.53GHz / NVidia GeForce CUDA 9600M-GT 512MB / 2x2048MB DDR2 / 500GB 5400rpm 2,5'' SATA + 160GB 7200rpm 2,5'' SATA / DVD Super Multi / 802.11a/b/g / 0.3DV CrystalEye / BT / Vista Business sp2
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od robocop »

marian_m píše:V Coreli je to trochu zložitejšie, ale ide to.

1) Vložíš do Corelu obrázok,
2) potom okolo neho nakreslíš obdĺžnik pomocou Rectangle tool (F6) , najlepšie ak si zaškrtneš Snap to objects
3) obdĺžniku zaoblíš okraje (na vrchnej lište by sa ti mali objaviť možnosti po označení obdĺžnika)
4) pomocou nástroja PowerClip (Effects/PowerClip/Place Inside Container) vložíš označený obrázok do zaobleného obdĺžnika (ak chceš zmeniť umiestnenie obrázku tak do kontajneru sa dostaneš pomocou CTRL+klik na kontajner, takisto sa odtiaľ dostaneš von)
jako diky za rady, ale v podstate s tim vasim navodem jsem nedospel k nicemu jinemu nez jsem driv umel. V podstate jsem se nenaucil nic vic a pouze vidim ze to tak jak Já chci nejde.
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“