Vzhledem k tomu, že pomyslný pohár trpělivosti několikanásobně přetekl, doba hájení skončila a jak jsem upozorňoval, tak i činím. Možná bude zdejší čtenáře zajímat jedna skutečnost týkající se této soutěže.
Je 8. února 2010, od vyhlášení výsledků soutěže (21. prosince 2009) už uplynulo 7 týdnů a
slibovaná výhra (procesor Pentium Dual-Core E6500K) stále
nedorazila ani na jednu ze dvou mnou uvedených adres.
Poprvé jsem na tuto skutečnost upozorňoval 13. ledna na e-mail pana Vlčka, omluvil se mi a sdělil, že zjistí co a jak a rozhodně to napraví. Ovšem stále se nic nedělo. Podruhé jsem pana Vlčka urgoval 1. února, ale odpovědi se mi už nedostalo, ticho po pěšině. Neobdržel jsem žádnou informaci o příčině této situace, ani o tom, jestli výhra vůbec někdy odešla na moji adresu. Upozornění od pošty, že mám někde nevyzvednutý balíček, se ke mně rovněž nedostalo. A pokud by se procesor vrátil redakci zpět jako nedoručený, tak by mě snad informovali (pokud se teda nerozhodli si jej nechat nebo jej při testu nespálili). V obou odeslaných e-mailech jsem narovinu sdělil, že to zatím nechci řešit veřejně, doufal jsem v nápravu situace seriózní a "nenásilnou" cestou. Nejsem ale ten, který by to hodil za hlavu, čili do třetice už píšu stížnost přímo sem, do fóra PCtuning, ať si vytvoří názor i sami čtenáři. Varoval jsem dvakrát a
čekám na vyjádření.
Ze zvědavosti jsem 28. ledna přes SZ kontaktoval i uživatele
Nism0, který vyhrál hlasování o nejvtipnější motto. Ani jemu nebyla slibovaná výhra v té době stále dodána (baťůžek Gigabyte a klíčenka Roccat). Snad se tedy nebude zlobit, že tuto informaci zveřejňuji, budu rád když i on přispěje svou zkušeností.
Perlička z minulosti:
Cca před deseti lety jsem si pravidelně kupoval časopis Počítač pro každého. Někdy v letech 2001 nebo 2002 v jednom vydání vyhlásili soutěž, shodou okolností také o nejlepší motto, týkalo se to myslím hry Rayman. Zúčastnil jsem se a v jednom z následujících čísel jsem s překvapením zjistil, že patřím mezi výherce originální PC hry! Plný očekávání jsem doufal, že mi hra přijde v následujících dnech poštou, jistě chápete, jak se člověk těší, když se mu povede něco vyhrát. A výsledek? Čekám do dneška. Tehdy jsem psal dopis šéfredaktorovi, který byl na dovolené a taky sliboval, že zjistí, kde se to zadrhlo, protože hru prý už poslali. Pár dnů poté mi na pevnou linku volal neznámý člověk a ptal se mě, jestli jsem výhru už obdržel a jak to budu řešit. Tehdy jsem ovšem neměl internet a místo psaní dalšího papírového dopisu tato situace vyšuměla do ztracena. Čili naprosto stejná situace jako v tomto případě, až na to, že už jsem o pár let starší a hodit za hlavu to podruhé nehodlám. Mimochodem - šéfredaktorem byl tehdy pan Jiří Helmich.
Podruhé v životě jsem něco vyhrál a není přece možné, aby to skončilo v obou případech stejně! Tohle už nevypadá jako náhoda. To, že redakce vítězné motto zatím nepoužila (a těžko říct, jestli se tu vůbec někdy objeví),
není můj problém. Ostatně ke zrušení soutěže nikde oficiálně nedošlo.
Odkazy:
Soutěž o testovaný procesor Pentium Dual-Core E6500K
Vybrané slogany a hlasování o nejlepší
Vyhlášení výsledků soutěže o nejlepší motto
Odesláním tohoto článku se v žádném případě nevzdávám nároku na slibovanou věcnou cenu za výhru v anketě o nejlepší motto pro server PCtuning a stále očekávám její doručení.