Ve WinXP nevidím disk, v BIOSu ano.

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
RaGeBbit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ve WinXP nevidím disk, v BIOSu ano.

Příspěvek od RaGeBbit »

Nedávno jsem koupil Samsung F3 a přidal ke stávajícím SATA (OS) a PATA (data) diskům. V BIOSu jsem disk normálně viděl, nastavil jsem pořadí bootování. Ve 4 roky nainstalovaných, ale pořád slušně funkčních XP jsem disk rozdělil kvůli budoucí instalaci OS, naformátoval a přepísmenkoval. Nakopíroval jsem na něho několik GB dat.
Při dalším startu PC (asi 2. nebo 3. od instalace disku) jsem po zobrazení loga windows koukal pár minut do tmy, pak jsem zkusil restart a obnovu systému. Pořád tma, žádný zvuk hrabání HDD ale po pár minutách to zachroupalo a OS naběhne. Jenže jsem zjistil, že nový disk není vidět, přitom se v biosu ukáže. Takhle to zůstalo. Po hibernaci PC nabíhá normální dobu, jenže většinou nefungují nějaké ovladače. Kde může být problém?
(jde o 2. PC v podpisu)

EDIT: Je to 500GB
Naposledy upravil(a) RaGeBbit dne úte 9. úno 2010, 11:39, celkem upraveno 1 x.
PC_1: GA-EP45-DS3, Intel C2D E7400, nVidia 9600GT, 2x2048M DDR2 800MHz CL4 A-DATA/EE, Fortron 400W BlueStorm.
PC_2: MSI K9N Neo-F nForce 550, Athlon AM2 3800, nVidia 9600GT, 2x512MB DDRII Corsair 675MHz
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Ve WinXP nevidím disk, v BIOSu ano.

Příspěvek od Baneshee »

Zkus aktualizovat ovladace na cipset a BIOS, jestli je to kapacita 1 nebo 1,5TB tak s tim mivaji nForce potize. Reinstalace systemu by asi taky nebyla na skodu, pokud je nejakej jetej :)
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Když klikneš pravým na ikoně Tento počítač,vybereš Spravovat - Úložiště - Správa disků: taky tam nic není?
RaGeBbit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaGeBbit »

janis píše:Když klikneš pravým na ikoně Tento počítač,vybereš Spravovat - Úložiště - Správa disků: taky tam nic není?
Není, nikde ani známka.
PC_1: GA-EP45-DS3, Intel C2D E7400, nVidia 9600GT, 2x2048M DDR2 800MHz CL4 A-DATA/EE, Fortron 400W BlueStorm.
PC_2: MSI K9N Neo-F nForce 550, Athlon AM2 3800, nVidia 9600GT, 2x512MB DDRII Corsair 675MHz
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Nezkoušel jsi odpojit všechny starší disky a nechat jen tu F3,co ti bude PC hlásit?V jakých souborových systémech máš formátované disky - nemáš mix FAT a NTFS?
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“