multi-monitor

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Jar12
Nováček
Nováček

multi-monitor

Příspěvek od Jar12 »

Zdravím,
Nedávno jsem si pořídil druhý monitor ke grafické kartě ATI Radeon 9520. Vše funguje jak má, akorát mi vadí, že když na primárním monitoru spustím nějakou aplikaci (Hru), při který se změní rozlišení tak se mi rozlišení změní i na tom sekundárním což se mi nelíbí. Nevíte někdo kde a jak to nastavit aby na sekundárním monitoru bylo standartní rozlišení? Prošel jsem celý Catalyst control center a nikde jsem nic nenašel, co by ten problém vyřešilo. Podotýkám že pro tuto grafickou kartu jsem si stáhl i nejnovější ovladače.

Nevíte někdo?
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: multi-monitor

Příspěvek od X-COM »

Mám Radeon X300 a Radeon 2600 a dělá mi to taky. Záleží ale na hře. Dělají to snad jen starší hry bez možnosti nastavení rozlišení (Heroes 3), novější hry to nedělají (Baldur's Gate 2, Dragon Age).

Takže se toho asi nezbavíš, bude to hrama.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
Jar12
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jar12 »

No nevím no. Jako nevím jestli by to mohlo být ovladačema, nebo to ATi nepodporují, ale co vím, tak Nvidia to myslím umí nastavit jako buď klon první obrazovky nebo nastavit druhou obrazovku jako odkládací, kde na každým monitoru zůstává přednastavené rozlišení a nemění se. Jako je fakt, že jsem na tom moc her ještě nezkoušel, ale co jsem zkoušel, tak mít na druhé obrazovce puštěnou TV a na první jsem zkoušel pustit starou hru, která valí jen pod rozlišením 800x600 jak začínala nabíhat, tak se změnilo rozlišení i na té druhé a TV mi to automaticky hodilo na primární obrazovku a hru to minimalizovalo. No prostě mi to nešlo zkloubit dohromady. Možná by pomohlo, kdybych to rozlišení už předem nastavil na 800x600, ale jako zase pokaždý upravovat rozlišení když bych si chtěl tu hru zahrát je na prd. No nic, jestli není jiná možnost, tak to asi tak budu muset dělat nebo si koupit Nvidiu.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Ja mam na notebooku Quadro NVS 140M (preznacena GeForce 8400GS), pri spusteni hry na nizsi rozliseni mi na druhem monitoru rozliseni zustane, ale presahnou do nej aplikace z predchozi obrazovky.

Pro priklad, kdyz mam na prvni plose (1280x1024) maximalizovane okno prohlizece a spustim hru na rozliseni 800x600, tak se mi tech 480px na sirku zobrazi na druhem monitoru.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“