Problémy po aktualizaci 9.2.

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
HĘŁŁĘR
Začátečník
Začátečník

Problémy po aktualizaci 9.2.

Příspěvek od HĘŁŁĘR »

Zdravíčko,

včera, t.j. 9.2., jsem provedl nějaké "důležité" aktualizace Win 7, restartoval jsem PC a po restartu se mi po najetí do systému počítač úplně zasekne. Následoval tvrdej restart a po opětovném najetí do systému se opět zasekl.

Vyřešil jsem to (snad) tím, že jsem udělal v nouzáku bod obnovení na stav "před důležitou aktualizací" a PC opět frčí.

Je možné, že se až tak něco hádá ? V tomto případě nebudu moct dělat aktualizace systému. :o
CPU: AMD Ryzen 7 9800X3D ; Chladič CPU: ARCTIC Liquid Freezer III 360 Pro ;MB: GIGABYTE X870E AORUS ELITE X3D ; Operační paměť: G.SKILL 32GB KIT DDR5 6000MHz CL30 Trident Z5 NEO AMD EXPO ;Grafická karta: MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 3X 10G OC ; Zvuková karta: Sound Blaster Z ; Disky:(1)Samsung 970 EVO PLUS 1TB M.2, (2) SSD Kingston Now A400 480GB, (3) Samsung 960 EVO 250GB M.2, (4) HDD WD 1TB, (5) Seagate BarraCuda 2TB ;Zdroj: Corsair HX1200 80 PLUS Platinum ;OS: Win 11 Pro 64bit. ;Case: Fractal Design Define 7 XL Black - Dark TG ;Monitor: Asus ROG SWIFT PG278QR 27" + ASUS PG329Q LCD 32" ;Sluchátka: Sony WH-1000XM4
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Problémy po aktualizaci 9.2.

Příspěvek od jan.svoboda »

Ahoj, možné to jistě je. Máš legální Windows 7? Mě to je jedno, ale nelegální občas způsobují problémy. Jinak bych po nenajetí počítače zkusil při startu mačkat F8 a dát Poslední funkční konfigurace. Nemohl by jsi napsat, co za aktualizace způsobovalo problémy?
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

jan.svoboda píše:Ahoj, možné to jistě je. Máš legální Windows 7? Mě to je jedno, ale nelegální občas způsobují problémy.
Pokud můj zdroj informací neklame, tak nelegální widle budou MS "ošetřeny" až v SP1.
jan.svoboda píše:Nemohl by jsi napsat, co za aktualizace způsobovalo problémy?
Vím o 2 oficiálních záplatách, které se tímto "projevovaly". Číslo KB si z hlavy nepamatuji, ale obě se týkaly "zvýšení kompatibility". Často pomohlo PC párkrát natvrdo shodit a pak se to teprve rozchodilo. Mrknu na čísla KB večer, teď sedím u WXP.
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Pokud můj zdroj informací neklame, tak nelegální widle budou MS "ošetřeny" až v SP1.
Nemám na mysli to, že ještě nejsou ošetřeny, ale to, že z warezové scény Windows 7 jsou občas dosti pochybné, zavirované a problémové.

Jinak já tedy na Windows 7 mám vždy stažené nejnovější aktualizace a bez problémů, takže by bylo vhodné, kdyby uživatel věděl její KB číslo, nemusí být kompatibilní pouze s nějakým programem apod.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Nelegální věci tady samozřejmě neřešíme, jenom bych to chtěl upřesnit a uvést pojem "scéna" na pravou míru.
Pokud se jedná o "scénový" release, tak není pochybný ani zavirovaný, ale je "pouze" nelegální. Pokud by nějaká grupa uvedla "pochybný a zavirovaný release", tak se stává ostudou scény a klesne její prestiž na scéně. Scéna má v tomto zcela jasná pravidla a grupy se tím striktně drží.
Nescénové release se vyznačují tím, co uvádíš výše.

Jedna ze "nepovedených" záplat: KB977074 => http://www.extrawindows.cz/nova-aktuali ... -dela-opak
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Shit, facility: Já tu přeci nelegální věci nechci řešit ani se na ně neptal, pouze jak jsem řekl, pokud má nelegální verzi, nemusí ta verze být úplně čistá a může způsobovat problémy. Upřesnění znám i já, ale napsal jsem to pochopytelně ve stručném znění, což v principu stačí. Pochopitelně o warezové nescénové i scénové relase verzích něco vím. Jo jak jsi psal, tato aktualizace by např. mohla způsobovat problémy, určitě by jí tam neměl házet. Já sice mám všechny aktualizace a bez problémů, ale to je idnividuální dle softwaru apod.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“