Propojení zvukové karty a domácího kina

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
MaximusCZECH
Začátečník
Začátečník

Propojení zvukové karty a domácího kina

Příspěvek od MaximusCZECH »

Mám velkou prosbu. Může mi prosím někdo poradit, jak zprovoznit zvuk ze zvukové karty Audigy 2ZS a domácího kina SAMSUNG HT-X725? Na zvukové kartě je jediná možnost, jak zvuk zapojit a to Digital Out Jack (přes Line Out 1/2/3 mám zapojené bedny k PC).
V domácím kině mám možnost zapojení přes Optiku, což asi nebude to pravé ořechové :-) Jinak AUX in 2 jacks (connect to the 2CH analogue output of an external device - such as a VCR) a pak přes AUX in 1/ACS in jack. Přepisuji to z manuálu, tak se omlouvám za tu angličtinu.
Myslím, že správně bude ta poslední možnost. Myslíte, že mi postačí koupit dvoj-jackový kabel a propojit to? Případně, jaký kabel si mám koupit, abych ten zvuk zprovoznil? Má zvuk. karta má i vlastní dekodéry DTS, DD, ale asi bude zapotřebí, aby ten zvuk poslala do domácího kina neupravený, aby si to dom. kino samo signal dekodovalo. Jinak mám Visty a obraz v TV jsem rozchodil přes HDMI-DVI kabel.
Moc děkuji všem za případné rady.
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojení zvukové karty a domácího kina

Příspěvek od Ollie »

Pokud tvoje grafická karta umí poslat přes DVI-HDMI redukci i zvuk, tak to bude nejlepší možnost propojení. Jinak budeš zřejmě potřebovat převodník z koaxu na optiku...
Obrázek
MaximusCZECH
Začátečník
Začátečník

Ollie píše:Pokud tvoje grafická karta umí poslat přes DVI-HDMI redukci i zvuk, tak to bude nejlepší možnost propojení. Jinak budeš zřejmě potřebovat převodník z koaxu na optiku...

Děkuji za odpověď. Netuším, jestli to moje grafická karta umí - mám Nvidia GTX 275, ale mám ji propojenou přímo do TV. Existuje nějaký návod, jak ten zvuk zprovoznit přímo do TV?
Nevíš, kde seženu ten převodník z koaxu na optiku? Případně, nemám si koupit nějakou jinou zvukovou kartu, která má přímo optiku v sobě?
Problém je, že mám domácí kino od počítače asi cca. 6 metrů, tak nevím, jestli existuje tak dlouhý kabel. Nemusím mít přímo zvuk v 5.1, stačí ve stereu a domácí kino mi to při sledování filmu rozloží do 5.1 samo, sice to nebude originál, ale nejsem zase tak náročný :-)
Jinak jsem zkoušel propojit to přes 3,5 jack z digital out do aux 2 a nic :-( Pak i přes 3,5 jack z digital out do aux 1, kde jsou dva cinche a taky nic :-(
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Propojení z Digital Out do Line ani nemůže fungovat, i když jsou na obou koncích jacky, to je něco úplně jinýho :)
U nVidie ten zvuk pokud vím přes redukci dvi-hdmi nejde. Takže bude potřeba nějaký ten převodník, třeba tohle http://www.okcomputers.cz/redukce-koax- ... u/d-77669/, k tomu bude potřeba ještě kabel jack-cinch do zvukovky, a optickej kabel Toslink do kina. Pak ti měl jít opravdovej 5.1 zvuk.
Obrázek
MaximusCZECH
Začátečník
Začátečník

Děkuji za odpověď. Ta redukce vypadá dobře :-) Vůbec jsem netušil, že něco takového existuje. Jinak bych se chtěl zeptat, jestli je lepší vzít optický kabel 1 metr a k tomu ten kabel jack-cinch 5 metrů nebo naopak?
Ollie
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ollie »

Je to celkem jedno, ale optika je dražší, takže bude rozumnější koupit krátkou optiku a dlouhej koax. Ale ten cinch kabel by taky neměl být ta neobyčejnější tkanička, u digitálu má mít impedanci 75 ohmů, nejlepší by bylo koupit si koax a dva cinche a ten kabel si vyrobit.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“