Problém s vypínámím her u Nvidia GTX 275
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Problém s vypínámím her u Nvidia GTX 275
Ahojte, prosím o radu. Už nevím co dál. Mám operační systém Vista 32 bit, procesor Intec core 2 duo E8500 netaktovaný, grafickou kartu Nvidia GTX 275 a operační pamět 3 GB a poslední dobou mám problém při hraní některých her - Modern Warfare 2 a Mass effect 2. Například u Mass effect 2 se mi při bitvách objevý chybová hláška a hra pro mě skončila. Systém se mi vrátí na plohu a konec. Dělá mi to u těchto dvou her. Nestřídám moc her - většinou hraju jednu hru přes měsíc a takový Risen mi jel celou dobu i několik hodin v pohodě na max detaily. Je zvláštní, že u toho Mass effectu je to vždy při stejných událostí - hraji a pořád na stejném místě se to "sekne" a konec. Většinou, když jsem byl na té vesmírné lodi, teď si vůbec nemůžu vzpomenout, jak se jmenuje, tak hra jela v pohodě celou dobu. U Modern warfare se mi to stává skoro po pěti minutách hry. Vyskočí chyba a konec
Nevíte, jakýma programama mám vyzkoušet třeba stabilitu systému apod.? Doteď vše jelo v pohodě a jen ty dvě hry, na které jsem se tak těšil dělají takový problém. Prosím o radu, čím by to mohlo být. Jinak zdroj mám 560 Watt. Tak děkuji za rady.
Naposledy upravil(a) Krteq dne sob 13. úno 2010, 22:37, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Přesun do odpovádající podsekce
Důvod: Přesun do odpovádající podsekce
- beardie
- Středně pokročilý

Re: Problém s vypínámím her u Nvidia GTX 275
zdroj 560W je asi tak presne info ako ze mam auto Skoda...
napis celu zostavu, skus FurMark a napis sem teploty
napis celu zostavu, skus FurMark a napis sem teploty
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Tak jsem zkusil ten FurMark a tady je výsledek - http://www.ozone3d.net/benchmarks/score ... 79b5efa6fb
Jinak mám teda grafickou kartu GTX 285, nevím, proč jsem psal GTX 275. Ten zdroj zjistím. Jinak v Testu stability se mi po třech minutách vypl monitor a pc přestalo reagovat
Zkusím to teď ještě jednou a napíši.
Jinak mám teda grafickou kartu GTX 285, nevím, proč jsem psal GTX 275. Ten zdroj zjistím. Jinak v Testu stability se mi po třech minutách vypl monitor a pc přestalo reagovat
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Takže i při druhém testu stability se počítač sekl a přestal reagovat asi po minutě, kdy teplota byla 85°C a šla nahoru. Grafická karta je MSI N285GTX SuperPipe OC, GeForce GTX285, 1024MB DDR3, 2xDVI.
- beardie
- Středně pokročilý

teplota asi nebude problemom, napis cely zostavu a hlavne ten zdroj, ak je to eurocase a podobne, tak bude vinnikom on
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Můj zdroj je ATX 560W Chieftec, v přelomu roku 2007/2008 vycházel bez marže nějakých 1700 bez DPH, tak to snad nějaká šunka nebude
Jinak základní deska ASUS P5Q-E, procesor E8500 netaktovaný, MSI 285 OC Superpine, paměť 2x1GB, 2x512MB, vše na frekvenci 800 Mhz (pokud si dobře vzpomínám) a jedné značky. Mám napojené dva hdd disky.
Děkuji za rady
Jinak základní deska ASUS P5Q-E, procesor E8500 netaktovaný, MSI 285 OC Superpine, paměť 2x1GB, 2x512MB, vše na frekvenci 800 Mhz (pokud si dobře vzpomínám) a jedné značky. Mám napojené dva hdd disky.
Děkuji za rady
- Mirek E.
- Začátečník

-
Jen malá rada, pokud to nebude tím, přenechám zkušenějším.
Zkus z počítače vytáhnout ty 2x512MB paměti. Kámošovi nedávno taky takhle zlobil počítač a když vytáhl jeden pár pamětí, tak mu to přestalo dělat. (On má akorát 6GB paměti, 2x2GB a 2x1GB, vytáhl ty 1GB moduly.)
Zkus z počítače vytáhnout ty 2x512MB paměti. Kámošovi nedávno taky takhle zlobil počítač a když vytáhl jeden pár pamětí, tak mu to přestalo dělat. (On má akorát 6GB paměti, 2x2GB a 2x1GB, vytáhl ty 1GB moduly.)
B650M-HDV | 7600X + Elite 360 | Trident Z5 32GB 6000/30 | 9070XT Swift | SN850 1TB + KC3000 2TB | Focus GX 650W | Prime AP201 | UltraGear 32" QHD 165Hz | Nari, Basilisk V3 35K, Gigantus V2 XXL
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
PS5 1TB | MP600 PRO LPX 2TB
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Takže problém se teď opakuje
Po nainstalování patche jel Mass effect 2 bez problému do konce na Win XP. Momentálně mám systém Visty, které jsem si pořídil kvůli 3D vision od Nvidie a při hraní např. Resident evil 5 přes 3D nvidia vision se mi po chvíli sekne obraz a dá se z toho jedině vylézt přes ctrl+alt+delete. Teď ale netuším, čím by to mohlo být způsobené, když se po tom seku dále dostanu do systému a můžu tu hru vypnout přes správce.
Myslíte, že mám zainvestovat do zdroje? Máte prosím nějaký návrh, který vychází dobře poměrem cena/výkon? Moc děkuji!
Myslíte, že mám zainvestovat do zdroje? Máte prosím nějaký návrh, který vychází dobře poměrem cena/výkon? Moc děkuji!
- muliku
- Začátečník

Podle me to je chlazenim. teplota 85°C neni normalni. na prociku mas BOXak?
Central Processing Unit: Phenom II x4 965 BE Cooler: Scythe Ninja 3 Mother Board: Gigabyte AMD 890G Random Acces Memory: 2x2 Gb DDR III 1600MHz Kingston Graphic Processing Unit: nVidia GeForce GTX660 2Gb Power Suply Unit: Seasonic M12II-620 - 620W Hard Disk Drives: OCZ Agility 3 120GB, Seagate 1TB, Samsung F3 1Tb
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
jj boxový chladič přímo od výrobce
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Zítra zkusím hrát s otevřenou bednou, sice to bude jako kdybych vysával, ale za zkoušku to stojí.
- Trek
- Začátečník

Karta vytuhává při tak malý teplotě jen když je "rozbitá". Nejdřív bych pořešil ty paměti jak je výše uvedeno.
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Zkusím obojí, když už budu mít bednu otevřenou z vyndávání paměťových modulů, tak to můžu otestovat. Snad to bude tím.
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Tak jsem vytáhl ty dvě 512 MB ramky a dělá to pořád - teď dokonce ještě dřív než předtím
Nevíte co to může znamenat, že je to ještě dřív než předtím? To tou teplotou asi nebude, protože pochybuji, že by se grafárna stihla tak rychle zahřát, bylo to cca. po minutě.
- Trek
- Začátečník

Nastav v biosu napětí pamětí a časování manuálně.
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
na jaké hodnoty?
- Trek
- Začátečník

Na hodnoty na jaky to ma bejt nastaveny. Jeste muzes updatovat bios (pres EZ Flash, ne z windows!!!)
- reifik
- Žlutá karta Bazar

-
Zdravím a mám,nebo měl jsem podobné problémy s GK Zotac GTX285.Nyní je na reklamaci.
Zamrzalo mi PC,nebo se ve hrách objevovaly artefakty.
Na mé staré CK Leadtek 8800GTS 640MB,jede vše v pohodě.
A to jsem kvůli nové grafice kupoval novou skříň s 4x120mm větráky jedním 220mm.
Ve FurMarku jsem měl 99˙.
Jo a zdroj mám Fortron80 700W.
Zamrzalo mi PC,nebo se ve hrách objevovaly artefakty.
Na mé staré CK Leadtek 8800GTS 640MB,jede vše v pohodě.
A to jsem kvůli nové grafice kupoval novou skříň s 4x120mm větráky jedním 220mm.
Ve FurMarku jsem měl 99˙.
Jo a zdroj mám Fortron80 700W.
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
Jak dlouho ji máš na reklamaci? Předtím jsem měl GT8800 a pohoda. Sice jsem měnil i novou desku, ale to by zas takový problém být neměl. Je zarážející, že je to teď v každé náročnější hře. Jenže já nemám žádnou jinou grafiku, kterou bych mohl upíchnout do pc a tu moji stávající poslat na reklamaci 
- MaximusCZECH
- Začátečník

-
na pamětích mám napsáno:Trek píše:Na hodnoty na jaky to ma bejt nastaveny. Jeste muzes updatovat bios (pres EZ Flash, ne z windows!!!)
DDR2-800+
CL: 4-4-4-12 2T
Voltage: 2.0-2.1V
V biosu se v nastavování moc nevyznám, ale zase nejsem úplna lama, tak to snad zvládnu