IBM Thinkpad T42 2373 - Y3X

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
User[CZ]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

IBM Thinkpad T42 2373 - Y3X

Příspěvek od User[CZ] »

Dobrý den,
jsem popravdě v koncích a prosím o poslední pomoc. Sám jsem spokojeným vlastníkem T43 a přítelkyně si na moje doporučení zakoupila T42 model 2373 - Y3X od http://www.gigacomputer.cz/ (tahají je z německa).

Notebook je skoro jako nový, ale jeden problém má. Dostala ho bez servisní partition. Tudíž jen s aktivovanými windows xp. To ještě není úplný problém jako, že má podle mě atypickou wifi kartu Broadcom. Ovladače, které jsou nainstalovány jsou na adaptér Broadcom, původně od HP. Divil jsem se tomu a hledal na stránkách jiné, aby zároveň komunikovaly s access connection, hlavně však aby vůbec fungovaly. Beznadějně a to není celý problém. Wifi funguje pouze po restartování - jinak se neustále připojuje a nemůže načíst síťovou adresu. Občas wifi nejde vůbec. Po přeinstalování jsem našel podle http://www.hwinfo.com přesné informace o jaký adaptér se jedná BCM 4309. Našel jsem diskuzi na polském a německém serveru, kde se dají stáhnout ovladače od HP, které ale fungují stejně špatně a jedná se o ty samá jako mají v gigacomputeru.

Popravdě mě štve, že jde jen o softwarový problém a nejjednodušší by bylo obnovit systém přes access IBM a hotovo. Ovšem teď si už nevím rady. Moc prosím o jakoukoliv radu.
IBM T43
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: IBM Thinkpad T42 2373 - Y3X

Příspěvek od -- DiL -- »

vyprdnul bych se na hwinfo a na WiFi bych se fyzicky podival. dle p/n , s/n nebo typu na netu urcite ovladac najdes (nejlepe primo na strankach vyrobce).
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

System Update nepomůže?
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
User[CZ]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od User[CZ] »

Maranov píše:System Update nepomůže?
Ne ne to bych zkousel hned jako první
-- DiL -- píše:vyprdnul bych se na hwinfo a na WiFi bych se fyzicky podival. dle p/n , s/n nebo typu na netu urcite ovladac najdes (nejlepe primo na strankach vyrobce).
nevim presne co si mam predstavit pod p/n , s/n???
IBM T43
Bajdik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bajdik »

ThinkPady nepodporují jiný karty než Intel / Atheros se speciálně upraveným firmware právě pro IBM.
Ty karty jsou relativně drahý, a tak dost lidí (zřejmě i gigacomputer) přistupuje k hackování biosu, kde odstraní právě tuto blokaci (jinak by notebook nahlásil Error blablabla, Unauthorised PCI card).

Být tebou tam zajdu a řeknu jim, že tam chceš origo WiFi a zpět i originální BIOS..
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

Bajdik píše:ThinkPady nepodporují jiný karty než Intel / Atheros...
heh, ja si myslel ze "whitelisting" pouziva jen HP-cko a ono i IBM-ko. alespon ze ten DELL je rozumnej :wink:
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
User[CZ]
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od User[CZ] »

Bajdik píše:ThinkPady nepodporují jiný karty než Intel / Atheros se speciálně upraveným firmware právě pro IBM.
Ty karty jsou relativně drahý, a tak dost lidí (zřejmě i gigacomputer) přistupuje k hackování biosu, kde odstraní právě tuto blokaci (jinak by notebook nahlásil Error blablabla, Unauthorised PCI card).

Být tebou tam zajdu a řeknu jim, že tam chceš origo WiFi a zpět i originální BIOS..
notebook je po záruce - v gigacomputeru jsem byl a bylo mi řečeno ať to přeinstaluji, proto hledám jiné řešení - protože samotný přeinstalování nemělo žádný vliv.

popravdě moc nerozumím tomu, že bych chtěl origo wifi - je možný ji tam vyměnit , že bych někde sehnal jinou intel třeba?
IBM T43
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

Stejný NB - ve vlastnictví známého - stejný prodejce.

Žádný driver nefungoval, nakonec našel název " Dell TrueMobile 1300 PCMCIA" a vygooglil drivery, údajně fungují ok, ale bez TV Access Connections.

http://support.dell.com/support/downloa ... etype=DRVR
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
Bart_Teschen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bart_Teschen »

User[CZ] píše:Dobrý den,
jsem popravdě v koncích a prosím o poslední pomoc. Sám jsem spokojeným vlastníkem T43 a přítelkyně si na moje doporučení zakoupila T42 model 2373 - Y3X od http://www.gigacomputer.cz/ (tahají je z německa).

Notebook je skoro jako nový, ale jeden problém má. Dostala ho bez servisní partition. Tudíž jen s aktivovanými windows xp. To ještě není úplný problém jako, že má podle mě atypickou wifi kartu Broadcom. Ovladače, které jsou nainstalovány jsou na adaptér Broadcom, původně od HP. Divil jsem se tomu a hledal na stránkách jiné, aby zároveň komunikovaly s access connection, hlavně však aby vůbec fungovaly. Beznadějně a to není celý problém. Wifi funguje pouze po restartování - jinak se neustále připojuje a nemůže načíst síťovou adresu. Občas wifi nejde vůbec. Po přeinstalování jsem našel podle http://www.hwinfo.com přesné informace o jaký adaptér se jedná BCM 4309. Našel jsem diskuzi na polském a německém serveru, kde se dají stáhnout ovladače od HP, které ale fungují stejně špatně a jedná se o ty samá jako mají v gigacomputeru.

Popravdě mě štve, že jde jen o softwarový problém a nejjednodušší by bylo obnovit systém přes access IBM a hotovo. Ovšem teď si už nevím rady. Moc prosím o jakoukoliv radu.
Něco podobného jsem řešil na T42 taky, pomohlo přenastavení Wi-Fi, tzn. ve správci zařízení, najdeš tu wifinu a zkus růzěn nastavovat hodnoty, je tam něco jako úspora, roaming, výkon atd. .. v tomhle si pohrej snad to pomůže ....
IBM Thinkpad T60, Intel CoreDuo T7200 2GHz, 3GB RAM, Radeon X1400, SATA, Win XP
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“