Dell a NBD zaruka

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
ferooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Dell a NBD zaruka

Příspěvek od ferooo »

zdravim,
nevie niekto ako je to s NBD pri kupe starsieho notebooku? Ci je treba vyplnat nejake formulare, splnomocnenia.. a pod, aby sa zaruka previedla na noveho majitela? Alebo netreba nic ine ako notebook so service tagom?
Volal som aj na dell support a tam mi povedali, ze netreba nic, len service tag notebooku. Ale to sa mi moc nezda.. Nema s tym niekto skusenost?
dakujem.
polo
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Dell a NBD zaruka

Příspěvek od polo »

Co si pamatam nebolo treba nic len service tag ( podla neho vedia ci nebol nahlaseny ako kradnuty alebo do kedy mu trva zaruka)
'Cause life is like a game sometimes
ferooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferooo »

notas je z anglicka a teraz som niekde cital, ze treba previest service tag na noveho majitela - "tag transfer"
..pre istotu to asi spravim
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

u DELL je zaruka podminena:

1) service tag-em
2) vlastnictvim

kupujes-li starsi notebook ktery je stale jeste v DELL zaruce a chtel bys ji na sebe prevest, musi puvodni majitel provest tzv.transfer vlastnictvi:

http://support.dell.com/support/topics/ ... redirect=1

pokud ho neprovede, je pravdepodobne, ze ti pripadna reklamace nebude uznana. operatorka na DELL SUPPORT-u by se behem nahlaseni pozadavku na servisni ukon mela presvedcit, zda je notebook stale v zaruce (dle service tag-u) a zda jsi zaroven vlastnikem notebooku (vlastnik je vzdy uveden v DELL databazi). obvykle se ale stane, ze se zepta jen na service tag a vlastnika neresi. neni to ale podminkou..

jeste bacha na jednu vec - notebooky za zahranici. nektere typy zaruky (treba Rapid response depot) nejsou prenosne z jednoho kontinentu na druhy.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
ferooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferooo »

ten "International Ownership Transfer Form" som vyplnil ja. Predajca mi dal udaje, ktore som na to z jeho strany potreboval. Ale neviem ci to preslo cez system dell-u, nepriesiel mi ziadny potvrdzovaci mail, ani nic podobne, tak neviem.. Riesim to este s dell support.
-- DiL --
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -- DiL -- »

ferooo píše:ten "International Ownership Transfer Form" som vyplnil ja. Predajca mi dal udaje, ktore som na to z jeho strany potreboval. Ale neviem ci to preslo cez system dell-u, nepriesiel mi ziadny potvrdzovaci mail, ani nic podobne, tak neviem.. Riesim to este s dell support.
obvykle trva "transfer" procedura maximalni tyden. pokud je to jiz dele, obratil bych se na DELL support.
POZOR! koupim pouzity rostlinny / fritovaci olej v jakemkoliv mnozstvi!
www.NTBOOK.cz - DIY opravy, pouzite notebooky, nahradni dily pro notebooky, informace o rework-u BGA (reflow, reball - prekulickovani)
DELL Precision M70 s WUXGA (1920 x 1200) a nVidia Quadro FX Go1400
BGA rework stanice ACHI-IR-PRO-SC
ferooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferooo »

tak zaruka je uz vyriesena. Telefonaty a maily so vsetkymi oddeleniami podpory :) Kazdy ma odvolaval na toho druheho a ten zas naspat, ale nakoniec sa vsetko vyriesilo a zaruku mam :)
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“