Modrá smrt,NB 5 let starý.Můj úsudek>HDD *help*!!! Děkuji

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
otrekr
Začátečník
Začátečník

Modrá smrt,NB 5 let starý.Můj úsudek>HDD *help*!!! Děkuji

Příspěvek od otrekr »

Mám NB HP NX9010:
technické specifikace:>
CPU: P4 2,6@2,8ghz
ram: 2x 256mb ddr1
vga:ATI rs200m (asi)
HDD:40gb
baterie:china noname cca 4,4Ah
Jak jsem se k NB choval?:>>__
Do poslednícho týdne jsem se k němu choval jako k miminu. :D Měl pořád dostatek okolního vzduchu. :!: Nepřenášel jsem ho často. :arrow: Vyměnil jsem mu pastu. :arrow: Vysával prach.Někdy házel chybu,ale po vynuceném vypnutí/zapnutí na pokus=x se zpustil. :idea: :oops: Byl na něm xp performance,aby vydržel ve škole aspoň tři hodiny. :oops: :oops: Bohužel jsem někdy NB 100% vytížil za celý jeho život ,a to poměrně často a dlouhodobě (rendering mucheche :D .Hardisk jsem trošku víc hryzal.Pouštěl jsem na něm filmy a dále podobně.Přenášem s láskou V baťonu.
.....Poslední týden jsem ho ale vzal do školy celkově 3x,potom jsem se rozhodl přeinstalova OS a to dneska.Házel chybu,o to víc důvod proč reinstal.Rozdělil jsem HDD na 3party 1) 5gb xp performace 2)xp home legal 3)programy
Poprvé jak jsem to udělala a při naistalování driveru se udělala asi chyba.Tak jsem se s tím nepáral a znova přeinstaval a už naskočila ona chyba a k tomu modrá smrt,tu ale nestíhám vidět,protože NB se samo rychle vypne a znovu zapne.Odhaduji chybu na HDD,případně ram.Je to tím?
Jsem student,který nemá čas natož na nějaké hračičkování.Proto Vás zdvořile prosím o pomoc
EDIT://
přidávám fotografii,omlouvám se za kvalitu,nějak se tomu nechtělo ostřit.
nevidany
Začátečník
Začátečník

Re: Modrá smrt,NB 5 let starý.Můj úsudek>HDD *help*!!! Děkuji

Příspěvek od nevidany »

vraž tam ubuntu live CD, pojede-li pak je chyba v disku. Pokud ne, pak je chyba pravděpodobně v desce a je na čase zamávat staříkovi až ho budeš dávat do sběru...
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Stáhnul jsem ubuntu live cd,udělal memtest a hdd test a žádná chyba! :? Počítač se na safe modu rozjede,někdy ne :x Linux možná naběhne.Pořád to vyhazuje 98% chybu ta co je na obrázku.Že by to bylo způsobena naistalováním piratského os? :?: Mám nálepku,ale nerad použivám klasické os. :lol: Adaptér jsem koupil nový univerzální,protože starý doslova vyhořel. :angry2: Můžou v notebooku bouchnout,vytect,nafouknout se apod. kondenzátory? Obrazovka se zastaví na té vzdušné poště co se posílá a potom sek,nějaké písmenka číslice,na setinu sekundu BSD,NB se samovolně vypne a zapne pro další cykl.
EDIT://
vyndal jsem hdd ze šuplíku a zatřásl s ním.Když ho převrátim o 180stpňů,tak v něm něco zachrastí hodně moc znatelně :D Když s ním hýbu vodorovně,tak jen trošičku.Je to ata/ide 5400rpm.Ramky jsem dvě 256mb,ale od dvou různých firem.Nějaký čipy jsou Via.Rozdělat NB od HP,znamená ho rozdělat do posledního šroubku.Kontrolka,při letící poště,nebliká.Teďkom letící pošta po vyndání HDD pořád dokola létá,a hdd nezachrastí.Ale kontrola HDD proběhla bez problému :D
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Zkus naběhnout ubuntu z toho live CD. Případně ho pak nainstaluj. - pokud pojede v CD režimu a nepojede na HDD pak je to HDD ...

Pokud se tohle nepovede tak notebook můžeš zkusit rozebrat, ale co vím tak se do těchto notebooků dávaly pevné elyty a moc si nedovedu představit co na desce odešlo...
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Díky.Nechám si tu zábavu na prázdniny.Pravděpodobně HDD už čuchá kytičky zespoda.Možná tu jěště někoho napadne zajimavá věc.
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Zábavu? to je otázka 1h
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Nainstalování dvou OS a dalších prkotin zabere 1h? :D
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Nainstalování ubuntu na HDD kde již jiný OS máš jde... A ano cca 1h ti to bude trvat ... Spuštění live cd cca 5 minut- úprava partitions cca 10 minut a za 45 minut ubuntu nainstaluješ snadno..
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“