Nový SATA Disk na desce Abit AV8

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
jirivo
Nováček
Nováček

Nový SATA Disk na desce Abit AV8

Příspěvek od jirivo »

Koupil jsem si nový počítač a ze starých zbylých dílů chci sestavit druhý. Mám desku Abit AV8 s podporou disků SATA I a koupil jsem disk Seagate se SATA II, což by neměl být problém, ale když instaluji Windows XP tak mě to disk nenajde a hodí mi to modrou obrazovku. Zkusil jsem v nlite vložit sata ovládače, ale poté mi v instalaci vyskočí chyba "Soubor viamrx64.sys je poškozen", což je právě vložený ovládač. Nevím už co s tím dělat, prostě nemůžu ten disk rozchodit. Děkuji za Vaše rady
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nový SATA Disk na desce Abit AV8

Příspěvek od Zivan »

Zkus ten disk prepnout na starsi SATA mod - SATA 150.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
jirivo
Nováček
Nováček

Příspěvek od jirivo »

No na disku není žadný jumper na úřepnutí a ani žádný software jsem nenašel, slyšel jsem, že některé seagate disky se dokážou přepnout automaticky, ale nevím, zda zrovna tenhle tuto funkci podporuje.
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Dost Seagatu podporuje tohle:
Obrázek
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“