Jak začít s grafikou?

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
otrekr
Začátečník
Začátečník

Jak začít s grafikou?

Příspěvek od otrekr »

Tato otázka se to možná už řešila,ale časy se mění :D
-Existuje nějaká chytrá knížka,ve které by byli sepsané aspoň z polovinky základy grafiky?
-Jaký program použít a učit se v něm,abych když jsem byl pokročilejší tak abych jsem se nemušel přeučovat ? blender?
-s čím doporučuje začínat?Jak?
heroik
Začátečník
Začátečník

Re: Jak začít s grafikou?

Příspěvek od heroik »

1) knížky není potřeba
2) adobe photoshop
3) adobe photoshop

3 - dle me nema smysl zacinat na nenarocnych programech. ja jsem napriklad pri tvorbe videi zacinal na Sony Vegas a nijak by mi nepomohl kdybych zacinal na jednodussich programech ve kterych se dela vsechno jednim klikem - pouze by se mi pak zdal SV slozitejsti..s grafikou tu bude podobne

A knížky newim newim, ale ja se většinu zakladu učil (teda hlavně v mm) na ruznych webech. Dost toho najdeš třeba na Illusion Pictures nebo mohu jmenovat taky eroxia.net..Takovejch webu je samozrejme vice, jeste bylo myslim TV freak nebo tak neco..tam jsem taky obcas nasel zajimave veci..

jinak zdůraznuji, ze nejlepší formou učení jsou TUTORIALY...na těch se naučíš hodně...je třeba googlit

btw až otevřeš APSko tak na to budeš pravděpodobně čumet s otevřenou hubou :) Začátky jsou hold těžké..
Syntex
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Syntex »

eroxia :roll: ta je zašlá tak 2-3 roky..

Z českých webů je nejlepší http://tutorials.cz/, ikdyž admin je arogantní vůl. Máš tam nejvíce informací.
heroik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heroik »

Je no :-D Já grafiku moc nedělám, takže se v tolehle moc neorientuju...já spíše movka ;-)
jack08
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jack08 »

Ze všeho nejdříve projdi a vyzkoušej všchny možné funkce které má Photoshop v Menu i Nástrojové liště. Velice vhodné je zkoušení na nějakém oblíbeném obrázku a pozorovat provedené změny pomocí PS. Nejprve se tímto způsobem s PS podrobněji seznam a až potom se pouštěj do složitějších záležitostí s tutorials. Jak již zde bylo řečeno, opravdu nemá význam začínat na jednodušším SW.
heroik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heroik »

Přesně tak :) Bral jsem v potaz ze uz to automaticky docvakne, ze si to ma nejdriv "osahat"...je jasny ze nebude hned po zapnuti cumet na tuty :o a zkouset podle nich neco vytvaret.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Len taká poznámka resp skorej otázka na okraj viete aký rozdiel je medzi blenderom a photoshop ? :roll:
jack08
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jack08 »

Blender je pro modelování a vykreslování 3D počítačové grafiky.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Tak potom čo mu doporučujete photoshop ?
jack08
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jack08 »

nj, přehlédl jsem původní dotaz na blender a všiml jsem si prvního příspěvku s photoshopem. Sry.
heroik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heroik »

a) a vi to sam tazatel?
b) nikde nenapsal jakou grafiku

ale prizvanam, ze jsem to taky nejak nebral na vedomi (:
dObi
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dObi »

Syntex píše:... ikdyž admin je arogantní vůl. Máš tam nejvíce informací.
.... je to však člověk se zkušenostma, který to s Adobe Photoshopem umí, a zabránil zániku těhle stránek, když se jich po úpadku ujal, avšak tohle již málo lidí vzpomene.

Pro 2D garfiku doporučuji Adobe Photoshop, asi nejrozšířenější program, pro tyhle účely. Jak už tady byla, zde jasně vévodí Tutorials.cz

Pro 3D grafiku se doporučuje Blender (prý nejlehčí, avšak mě se zdá jako velmi zmatený, ale to je subjektivní názor), dále se doporučuje Cinema 4D (ta mě přišla, jako lepší volba).
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“