Gigabyte GT240 (DDR3,128Bit,1GB)
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Duraxx
- Nováček

-
Gigabyte GT240 (DDR3,128Bit,1GB)
Dobrý den , rád bych požadal o pomoc
Je to pár dní co jsem si koupil novou grafickou kartu (Gigabyte GT240 DDR3 128bit 1GB) do svého 2 roky starého kompu .. kterej ocem si budem povídat uz není takovej, kterej býval.. Predtim sem měl Geforce nx8600GT 256mb , coz je celkem rapidni rozdil .. Grafika byla vlozena do plně rozběhlého PC.. vsechno slo v pohodě.. hral jsem normalně hry.. ale ty hry se zezacatku sekali .. lagovali.. prostě trvalo par minut az se to ustálilo a dalo se to hrát (ten problém pretrvává) myslel sem ze si grafika potrebuje sednout do PC.. tak sem reinstaloval a naformatoval celej system.. myslel sem si ze to pomuze..ale ne.. problém stále pretrvava.. dneska k tomu sem se 2x sel koukat na Film .. a v pulce mi to zacalo nejak divně vrcet(piskat) zhasla obrazovka a musel sem dat restart PC protoze se nadale nedalo pracovat s PC..
Zkousel jsem kuli hrát .. instalovat ruzne graficke ovladace (tedka mam uplně nejnovejsi od Nvidie) zkousel sem DirectX ruzne druhy (tedka jsem na 10.1 jestli se nepletu , kterou moje grafika vyzaduje) a jine věci.. také mam novou zakladni desku ale to sem nepatri.. Kdyz sem se ptal okolí .. padlo slovo i otom .. ze můj zdroj ma jenom 430W coz je malo a PC to prostě nebere..proto se to seká .. ale tím vznika otazka.. proc Hra zezacatku se seka a pak jde.. a Film (kterej je mene narocnej?) se celej posere a musim restart? byl bych rad kdybyste mi nějak poradili .. zas tak moc se v PC nevyznam =( děkuji predem za odpověd.
Je to pár dní co jsem si koupil novou grafickou kartu (Gigabyte GT240 DDR3 128bit 1GB) do svého 2 roky starého kompu .. kterej ocem si budem povídat uz není takovej, kterej býval.. Predtim sem měl Geforce nx8600GT 256mb , coz je celkem rapidni rozdil .. Grafika byla vlozena do plně rozběhlého PC.. vsechno slo v pohodě.. hral jsem normalně hry.. ale ty hry se zezacatku sekali .. lagovali.. prostě trvalo par minut az se to ustálilo a dalo se to hrát (ten problém pretrvává) myslel sem ze si grafika potrebuje sednout do PC.. tak sem reinstaloval a naformatoval celej system.. myslel sem si ze to pomuze..ale ne.. problém stále pretrvava.. dneska k tomu sem se 2x sel koukat na Film .. a v pulce mi to zacalo nejak divně vrcet(piskat) zhasla obrazovka a musel sem dat restart PC protoze se nadale nedalo pracovat s PC..
Zkousel jsem kuli hrát .. instalovat ruzne graficke ovladace (tedka mam uplně nejnovejsi od Nvidie) zkousel sem DirectX ruzne druhy (tedka jsem na 10.1 jestli se nepletu , kterou moje grafika vyzaduje) a jine věci.. také mam novou zakladni desku ale to sem nepatri.. Kdyz sem se ptal okolí .. padlo slovo i otom .. ze můj zdroj ma jenom 430W coz je malo a PC to prostě nebere..proto se to seká .. ale tím vznika otazka.. proc Hra zezacatku se seka a pak jde.. a Film (kterej je mene narocnej?) se celej posere a musim restart? byl bych rad kdybyste mi nějak poradili .. zas tak moc se v PC nevyznam =( děkuji predem za odpověd.
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Re: Gigabyte GT240 (DDR3,128Bit,1GB)
Grafika byla vložena do plně rozběhlého PC ? To jsi jako zapnul PC, neskočila ti ani bootovací obrazovka a za chodu jsi ji tam dal jo?
...
- Duraxx
- Nováček

-
Newím jak to vysvětlil .. asi byla hloupost to psát .. myslel sem ze muze hrát nejakou roli .. ze sem dal Grafiku do PC v kterym byly nainstalovany hry.. programy atd atd.. proto jsem reinstaloval celej PC ptze sem si myslel ze pro chod té grafiky to byla nějaka zatěž.
- Fox_25
- Začátečník

-
Pavel.P.>To určitě ne, myslel to tak že nepřeinstaloval systém.
Pokud nepomohl reinstal tak problém může být starý zdroj, pokud je zdroj OK tak bych to reklamoval.
Pokud nepomohl reinstal tak problém může být starý zdroj, pokud je zdroj OK tak bych to reklamoval.
- Duraxx
- Nováček

-
No.. tak zdroj by měl byt OK .. myslim ze v něm problém není .. jen PC a k tomu samozrejme zdroj byl stavěn FAKT na nižší grafiku .. ktera měla 256mb a byla fakt low.. =) proto 430W myslim ze bylo fajn.. akorat pro 1GB grafiku .. ktera 100% bude mit 2x vetsi zatez .. (newím presne moc se v tom nevyznam) tak bych taky usuzoval ze vsech rad které mi lidé dali.. ze by to konecne mohl vyresit ten zdroj... ale necham se prekvapit treba jeste ostatni navrhy budou..=) ale děkuji
- Fox_25
- Začátečník

-
Nevím jaký máš zbytek PC ale 430W(taky záleží na značce) by mělo teoreticky stačit. Ale spíš vidím problém V GK, určitě by ji chtělo zkusit v jiném PC.
- Duraxx
- Nováček

-
No.. myslím ze spatny nápad to není .. sice segra ma notas tam to nedám .. ale zase.. hrabat do PC se mi taky moc nechce.. sice nejsem zas takovej amater.. ale uz sem tak vypalil zakladovku tim ze sem ramku dal obracene.. =// =D takze bych radsi tu část stim vyzkouset ji jinde vynechal..=) ale zase.. kdyby se prokazalo to .. ze na druhem PC bezi dobre nic by se nezměnilo..a kdyby náhodou stejne..tak bude asi problém v grafiky..
Nemohl sem nikde najit maximalni a minimalni zatez pro tuto grafiku v ohledu na Zdroju .. mozna kecam ze Minimum je 9W a max 70W coz myslim ze je realny.. ale cekal sem aspon 150W .. no prostě uz v tom mam celkem bordel no .. =/
Nemohl sem nikde najit maximalni a minimalni zatez pro tuto grafiku v ohledu na Zdroju .. mozna kecam ze Minimum je 9W a max 70W coz myslim ze je realny.. ale cekal sem aspon 150W .. no prostě uz v tom mam celkem bordel no .. =/
- Duraxx
- Nováček

-
Jeste otazka.. koukam do Manualu Graficke karty.. a koukam ze tady mam Gamer Hud Life.. coz sem cetl o nastavení voltage a jinych věci.. myslite ze by to nějak mohlo pomoc?=)