NB se zapne, displej ne

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Warezz.K
Nováček
Nováček

NB se zapne, displej ne

Příspěvek od Warezz.K »

Zdravím. Potřeboval bych vědět názory zkušenějších, jelikož zrovna s notebooky moc nepracuju. Mám herní NB MSI GX 600 ale je něco nejspíš špatně. Buď deska nebo CPU. Když ho zapnu, normálně se vše rozsvítí, všechno zdá se být reaguje, ale absolutně vůbec se nezapne displej a to ani přes externí VGA monitor. Prostě svítí, běží, ale víc nic. Máte zkušenost?
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: NB se zapne, displej ne

Příspěvek od smoula »

Warezz.K píše:Zdravím. Potřeboval bych vědět názory zkušenějších, jelikož zrovna s notebooky moc nepracuju. Mám herní NB MSI GX 600 ale je něco nejspíš špatně. Buď deska nebo CPU. Když ho zapnu, normálně se vše rozsvítí, všechno zdá se být reaguje, ale absolutně vůbec se nezapne displej a to ani přes externí VGA monitor. Prostě svítí, běží, ale víc nic. Máte zkušenost?
Bohaté.Slyšel jsi už o defektních jádrech G84 a G86,jádra při jejichž návrhu udělala Nvidia několik fatálních chyb a proto všechna tak do dvou tří let jich většina odejde do křemíkového nebe.
Jsou v zásadě tři možnosti opravy:1.Reflow grafiky,nahřeješ ji horkovzdušnou pistolí ale nikdo ti nezaručí zda to bude fungovat.
2.Výměna celé základní desky.
3.Koupě nového stroje,nikoliv od MSI.
Warezz.K
Nováček
Nováček

Příspěvek od Warezz.K »

Díky za info. Právě sem to nechal chvilku zaplé. Nevím jestli to je zrovna tím, ale na pokus sem tam stčil nějaké cd, co to bude dělat. Tak sem to vyp a zase zap a najednou OK, ale nevěřím tomu, že by to dělalo jen pouhé zastrčení cdčka do mechaniky. Spíš si myslim, že se to jaksi zahřálo a pak teprve naběhlo. A deska na tohle? No dá se to vůbec někde sehnat? :) Já si myslím, že desky horko těžko.
smoula
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od smoula »

Warezz.K píše: Já si myslím, že desky horko těžko.
Myslíš správně,zkus kouknout do utrob zda máš grafiku v MXM slotu,třeba by šla vyměnit.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“