8800GTS jako lék - divný případ
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- sg.obdrby
- Nováček

-
8800GTS jako lék - divný případ
Mám už dlouhodobější problém. Když pustím PC tak chladič u grafiky jede na 100% asi 3sekundy a pak otáčky spadnou do optimální rychlosti. Jenže někdy pustím pc, obraz nenaskočí, monitor vůbec nedetekuje nějaký signál z GK, a chladič u GK jede na 100% neustále. V ten okamžik du za kamarádem půčím si jeho 8800GTS 320MB dám ji do mého pc a všechno šlape... on si veme mou 8800GT dá ji do své sestavy a taky mu všechno šlape, po týdnu si dojdu zpět pro svou 8800GT zkusím ji dát do mého pc a ona jede. Třeba týden na ní pařím a pak znenadání když spouštím komp tak zase nenaskočí a můžu dělat co chcu, ale dokud tam zase nedám kámošovu 8800GTS tak komp nezprovozním (nejspíš je jedno co za GK tam dám, ale je tam potřeba dát jinou než tu svou 8800GT), po pár dnech třeba zase zkusím vrátit mou 8800GT a pc zase jede. Absolutně tomuto úkazu nerozumím a už si s tím vůbec nevím rady, nebaví mě věčně měnit grafiky a nevěřícně kroutit hlavou nad tímto problémem. Jestli by někdo měl návrh co s tím tak prosím pište...
Moje sestava: C2D 6300, Gigabyte 965P-DS3, 2GB RAM, 500W Seasonic, WD 640GB+250GB... (zkoušel sem mnohokrát resetovat bios vytažením baterky; odpojovat, připojovat komponenty, kabely měnit, čistil sem pc, prostě co je možné tak sem zkusil... teda krom update bios desky, ale nemyslím že je problém v tomto...)
Moje sestava: C2D 6300, Gigabyte 965P-DS3, 2GB RAM, 500W Seasonic, WD 640GB+250GB... (zkoušel sem mnohokrát resetovat bios vytažením baterky; odpojovat, připojovat komponenty, kabely měnit, čistil sem pc, prostě co je možné tak sem zkusil... teda krom update bios desky, ale nemyslím že je problém v tomto...)
- Fox_25
- Začátečník

-
Re: 8800GTS jako lék - divný případ
Jak máš starý zdroj? Sice by to měl bez problémů utáhnout ale 88GTS má menší spotřebu.
- sg.obdrby
- Nováček

-
Mám Seasonic 500W (2,5 roku) a zdrojem to asi těžko bude, 8800GTS 320MB má totiž vyšší spotřebu asi o 20W než 8800GT, je totiž zastaralejší...
- Fox_25
- Začátečník

-
Díval jsem se na testy, máš pravdu. Rozdíl je stejně jen pár watů. Porucha je to hodně zajímavá, bohužel. Tohle se řeší hodně špatně. Já osobně bych zkusil vyměnit základní desku.
- Sobo
- Středně pokročilý

Gigabyte 965P-DS3? Mám stejnou desku a občas se mi stávalo, že při přetaktování počítač nechtěl bootovat, nezobrazil se ani POST screen, jenom černá obrazovka a konec. Vyřešil jsem to postupným zvyšováním PCIe frekvence až na hodnotu, při které počítač startuje bez problému. Za pokus nic nedáš, můžeš to zkusit také, ale rozhodně nepřekračuj frekvenci 110Mhz.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- Maxtor
- Začátečník

-
Gigabyte desky, alespon tedy ty s AMD chipsety maji problemy s Ati GPU.. presne to, co tady popisujes je typicka chyba revize karty vs deska..
Resi se to hodne na zahr. forech.. bohuzel se presne tenhle problem vyskytoval u lonskych 48XX karet.. na netu jsou k dispozici konkretni revize a cisla z krabic.. v Alfe jsem nahlasil, dodal stahnute sttranky z webu.. okamzite se vyresilo vraceni karty, objednali jsme PowerColora myslimm a od te doby pohoda..
pokud se nemylim, PC funguje tak, ze ho zapnes.. nestane se vubec nic.. jen to, ze se rozjedou vetraky a disky.. grafika toci na 100%.. pokud odpojis disk a budes PC zapinat/vypinat stale dokola, na 10, 20ty pokus opet najede.. proste sem tam jo, sem tam ne..
Shoduje se to s onim problemem s Gigabyte a ATI, tzn ja sazim na nekompatibilitu grafiky vs. deska..
Resi se to hodne na zahr. forech.. bohuzel se presne tenhle problem vyskytoval u lonskych 48XX karet.. na netu jsou k dispozici konkretni revize a cisla z krabic.. v Alfe jsem nahlasil, dodal stahnute sttranky z webu.. okamzite se vyresilo vraceni karty, objednali jsme PowerColora myslimm a od te doby pohoda..
pokud se nemylim, PC funguje tak, ze ho zapnes.. nestane se vubec nic.. jen to, ze se rozjedou vetraky a disky.. grafika toci na 100%.. pokud odpojis disk a budes PC zapinat/vypinat stale dokola, na 10, 20ty pokus opet najede.. proste sem tam jo, sem tam ne..
Shoduje se to s onim problemem s Gigabyte a ATI, tzn ja sazim na nekompatibilitu grafiky vs. deska..
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
Zkus novější/starší BIOS. Ty podobné věci čas od času řeší. =)
- balor2
- Začátečník

Zkus nastavit PCI-E frekvenci na AUTO a ne na jakoukoli hodnotu-dělala mi tohle 4850, 4870, 5770 když jsem jakkoli OC kompa, vždy to nebootovalo a po 5 pokusech vrátilo nastavení. At jsem nastavoval jak jsem chtěl nic nepomohlo až nastavit právě pci-e na auto. Dělala to gigabyte EP45-UD3P, i P31-UD3L také od gigabyte.
- sg.obdrby
- Nováček

-
Zatím moc díky za rady, vyzkouším vaše nápady...