Lajk..
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- wendycz
- Začátečník

-
Lajk..
Jádro:
Rychlost grafického čipu [MHz]: 775
Pixel Shader Engines: 400
Vertex Shaders: 400
ROPs: 8
TMUs: 20
Shader Clock [MHz]: 775
Paměť:
Typ grafické paměti: DDR5
Velikost grafické paměti [MB]: 512
Rychlost grafických pamětí [MHz]: 4000
Šířka paměťové sběrnice [bit]: 128
Propustnost pamětí [GB/s]: 64
API:
DirectX: 11
OpenGL: 3,2
Pixel Shader Version: 5
Vertex Shader Version: 5
Tady jsem uvedl ruzné ůdaje mohl by mě někdo nějak aljci vysvětlit co je lepší na ukor čeho ? A co znamená př : OpenGL 3.2 ? nebo rozdíl rychlosto grafického čipu od rychlosti grafické paměti jakej je to pro herního uživatele rozdíl a výhoda, zápor ? děkuji
Rychlost grafického čipu [MHz]: 775
Pixel Shader Engines: 400
Vertex Shaders: 400
ROPs: 8
TMUs: 20
Shader Clock [MHz]: 775
Paměť:
Typ grafické paměti: DDR5
Velikost grafické paměti [MB]: 512
Rychlost grafických pamětí [MHz]: 4000
Šířka paměťové sběrnice [bit]: 128
Propustnost pamětí [GB/s]: 64
API:
DirectX: 11
OpenGL: 3,2
Pixel Shader Version: 5
Vertex Shader Version: 5
Tady jsem uvedl ruzné ůdaje mohl by mě někdo nějak aljci vysvětlit co je lepší na ukor čeho ? A co znamená př : OpenGL 3.2 ? nebo rozdíl rychlosto grafického čipu od rychlosti grafické paměti jakej je to pro herního uživatele rozdíl a výhoda, zápor ? děkuji
- xkryspin
- Začátečník

-
Re: Lajk..
To jsou informace o vlastnostech grafické karty (fyzických). Nic s tím nenaděláš a nijak je nezměníš - (*laikům o přetaktování nevyprávíme) - jen výměnou grafické karty.
Jediná pro tebe smysluplná informace je verze podporovaného direct X (tady 11). Ostatní klidně pusť z hlavy.
Smysl pro tebe má jen celkový výkon karty - tedy celá karta - a srovnání jejich výkonů je na netu spousta, takže grafík ti řekne 1000x více než kdybychom ti tu vysvětlili co je co.
(To s tím Open GL je verze nainstalovaného resp. podporovaného softwarového rozhraní Open GL ... vysvětlení laikovi, by trvalo roky. Chápej to zjednodušeně jako verzi speciálního grafického jazyka...)
Jediná pro tebe smysluplná informace je verze podporovaného direct X (tady 11). Ostatní klidně pusť z hlavy.
Smysl pro tebe má jen celkový výkon karty - tedy celá karta - a srovnání jejich výkonů je na netu spousta, takže grafík ti řekne 1000x více než kdybychom ti tu vysvětlili co je co.
(To s tím Open GL je verze nainstalovaného resp. podporovaného softwarového rozhraní Open GL ... vysvětlení laikovi, by trvalo roky. Chápej to zjednodušeně jako verzi speciálního grafického jazyka...)
- wendycz
- Začátečník

-
No tak já chodim třetím rokem na průmyslovku na obor Počítačová technika.. a tam se učíme jen bascom VB, DB, a flash javu... a tak podobně ale nic o fyzických vlastnostech Hardwaru.. tak jsem se chtěl jen informovat .. tak třeba podle tebe je tato karta dobrá ?
Naposledy upravil(a) wendycz dne úte 16. úno 2010, 22:56, celkem upraveno 1 x.
- godlike
- Středně pokročilý

-
A vyhral jsem neco?Uhodnul jsem spravne,ze je to ATI 5670. 
//Krteq - ty hade, už jsem to chtěl postnout, když na mě vyskočilo, že někdo přidal nový příspěvek. Nedostaneš nic!
//Krteq - ty hade, už jsem to chtěl postnout, když na mě vyskočilo, že někdo přidal nový příspěvek. Nedostaneš nic!
Mac...
- wendycz
- Začátečník

-
Nojo znalec
je to Asus ATI 5670 512Mb GDDR5
- xkryspin
- Začátečník

-
Tak si o tom holt budeš muset něco přečíst - to není otázka na forum, aby ti to někdo přechroustal - je toho prostě skutečně moc a moc. Na netu je toho hromada - začít můžeš třeba tady:wendycz píše:No tak já chodim třetím rokem na průmyslovku na obor Počítačová technika.. a tam se učíme jen bascom VB, DB, a flash javu... a tak podobně ale nic o fyzických vlastnostech Hardwaru.. tak jsem se chtěl jen informovat .. tak třeba podle tebe je tato karta dobrá ?
http://tinyurl.com/yjfbr3p
Pokud jseš na tomto oboru, tak o různých API by vám měli něco říct... pokud použiváte VB a JAVU tak tam by alespoň některé věci zmínit měli.
A jestli je karta dobrá? Jak na co ...
Tak mě napadá, to už učí programovat bez základních znalostí o HW? To bude software časem vypadat....
- wendycz
- Začátečník

-
Právě že vůbec jsme za tři roky neprobíraly ani letos nebudem HW.Tak právě jsem si říkal kde se to technici a spravci sítě a pod učíly.xkryspin píše:Tak si o tom holt budeš muset něco přečíst - to není otázka na forum, aby ti to někdo přechroustal - je toho prostě skutečně moc a moc. Na netu je toho hromada - začít můžeš třeba tady:wendycz píše:No tak já chodim třetím rokem na průmyslovku na obor Počítačová technika.. a tam se učíme jen bascom VB, DB, a flash javu... a tak podobně ale nic o fyzických vlastnostech Hardwaru.. tak jsem se chtěl jen informovat .. tak třeba podle tebe je tato karta dobrá ?
http://tinyurl.com/yjfbr3p
Pokud jseš na tomto oboru, tak o různých API by vám měli něco říct... pokud použiváte VB a JAVU tak tam by alespoň některé věci zmínit měli.
A jestli je karta dobrá? Jak na co ...
Tak mě napadá, to už učí programovat bez základních znalostí o HW? To bude software časem vypadat....
- xkryspin
- Začátečník

-
Je hodně špatné, že vám ve škole nedají ani úplný základ fungování hardwaru, a jen do vás lijou programování ve vyšších jazycích a poloautomatických builderech (click sem, click tam, tohle přetáhnout a pak pro výpočet 3+1 nahrát 6,5 MB knihoven) bez informací o systémech atd.
No jestli máš zájem - pak na internetu je informací hromada. Chce to jen snahu hledat - pokud tě zajímá něco konkrétního - pak odkaz co jsem ti poslal výše by ti měl hodně napovědět.
Pro začátek můžeš zkusit server http://computer.howstuffworks.com/ tam si přečíst základy a pak hledat hlouběji a hlouběji.
Jestli čekáš, že ti někdo na foru "nalije" vysvětlí komplet fungování veškerého HW ... tak to je dost vedle - maximálně tě můžem někam nasměrovat. Jinak odpovídat ti na otázky ohledně verze shaderu atd... nemá moc smysl vzhledem k tomu, že by ti to nic neřeklo (bylo by to asi jako snažit se vysvětlit techniku a parametry všívání kostice do podprsenky člověku, který nemá nejmenší ponětí co je to žena).
No jestli máš zájem - pak na internetu je informací hromada. Chce to jen snahu hledat - pokud tě zajímá něco konkrétního - pak odkaz co jsem ti poslal výše by ti měl hodně napovědět.
Pro začátek můžeš zkusit server http://computer.howstuffworks.com/ tam si přečíst základy a pak hledat hlouběji a hlouběji.
Jestli čekáš, že ti někdo na foru "nalije" vysvětlí komplet fungování veškerého HW ... tak to je dost vedle - maximálně tě můžem někam nasměrovat. Jinak odpovídat ti na otázky ohledně verze shaderu atd... nemá moc smysl vzhledem k tomu, že by ti to nic neřeklo (bylo by to asi jako snažit se vysvětlit techniku a parametry všívání kostice do podprsenky člověku, který nemá nejmenší ponětí co je to žena).
- alienhan
- Začátečník

Tisknu a nechávám zarámovat(bylo by to asi jako snažit se vysvětlit techniku a parametry všívání kostice do podprsenky člověku, který nemá nejmenší ponětí co je to žena)