Vypínání grafické karty při hraní her... POMOC!!!!

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
T.Curtis
Nováček
Nováček

Vypínání grafické karty při hraní her... POMOC!!!!

Příspěvek od T.Curtis »

Mám problém s pc. Když hraju hry tak se mi zničeho nic vypne tak po cca 30min grafická a nic jiného nejde dělat než restártovat pc. Jak ho restártuju tak zas jede vše v poho i klidně celý den než jsi zas zapnu nějakou hru :stern: . Všymnul jsem si že když jse mi vypne ta gryfická tak nejdou na ní ventilátory, ale po restártu jse zase zapnou. Dělá mi to třeba při hraní Dragon age, CODMW2 nebo BFBC2, ale při hraní mass effect 2 a Dirt2 nebo GTA4 ne. Vše hraju na plné detaily a jede to v pohodě.
Tady je moje sestava:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

Zkoušel jsem to přes memtest a při 100% mi to nenahlásilo chybu.
Mám Win 7 nedávno naistalovaný a 4GB ram po jednom kuse a všechny stejné. Doufám že mi zvás někdo pomůže a já jenom doufám že nebudu muset kupovat novou grafickou. Dík moc. Když tak napište pokuď budete ješte potřebovat nějaké detaily

//Stano - úprava usporiadania
Naposledy upravil(a) T.Curtis dne stř 17. úno 2010, 12:46, celkem upraveno 1 x.
Salamander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Vypínání grafické karty při hraní her... POMOC!!!!

Příspěvek od Salamander »

Co mas za zdroj ?
Zmer teploty te grafiky v zatezi
Tak dlouho se chodí s Acerem do práce, až mu víko upadne.
Acer wiki || Acer servis || Zkušenosti by Intri
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Pokud máš tuhle grafiku a 400W zdroj, tak to vůbec nezkoušej.

Pokud máš výkonnější zdroj, napiš jaký.
T.Curtis
Nováček
Nováček

Příspěvek od T.Curtis »

mám zdroj od Xilence Gaming Edition 700W Rev.3 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... O0V41NNUWO
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lokomotiva »

Nic moc.

Kvalitní zdroj s tímhle výkonem by měl stát tak o 50% víc:

http://www.alza.cz/zdroj-enermax-pro82- ... d89557.htm

Opravdu to začalo z ničeho nic?

Nepřidával jsi paměti nebo nedělal nějakou HW změnu?
T.Curtis
Nováček
Nováček

Příspěvek od T.Curtis »

mám už ten komp tak 1 a půl roku a vše jelo v poho až teď.... A nic jsem zatím na něm nedělal
Naposledy upravil(a) T.Curtis dne stř 17. úno 2010, 11:59, celkem upraveno 1 x.
T.Curtis
Nováček
Nováček

Příspěvek od T.Curtis »

a po 20 minutách hraní to stou teplotou vypadá takhle
Obrázek
Piddas
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Piddas »

Tvoje teploty jsou opravdu ostrašující, doporučuji rozdělat PC, vyčistit od prachu, vč. chladičů procesoru a grafické karty... normálně sundat, rozdělat chladič, vysát a zase složit. jak zde píšeš tak máš PC 1 a půl roku a nemyslím si že by si ho čistil... takže zkus udělat tohle, a uvidíš sám... když nepomůže, tak by měl pomoci novej chladič na grafiku.
T.Curtis
Nováček
Nováček

Příspěvek od T.Curtis »

čistím ho co chvilku, takže zaprášený není... a co jsem si četl tady na fóru tak 100C je prý normální. tady přidávám ještě jednou tu teplotu. Při tamtom jsem něco dělal.
Obrázek

A ve skříni mám dohromady 4 ventilátory
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

podle teplot bych to typoval na spatne nasazeny chladice, pripadne moc/zadna teplovodiva pasta, zkontroloval bych procesor, sundat chladic, podivat se na pastu, pokud bude zatvrdla dukladne odstranit nanest novou, dukladne pridelat chladic, to samy grafika
100 stupnu fakt normalni neni, do 80 jeste jo(pro grafiku)
komp je kupovana sestava nebo vlastorucne bastlenej?
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
T.Curtis
Nováček
Nováček

Příspěvek od T.Curtis »

Takže vyčistil jsem znovu všechny chladiče a ventilátory. Rozebral grafickou kartu "byla to docela fuška" no apravdou je že
Obrázek

No a ješte vyskouším jsi zahrát nějakou hru a uvidíme. Pak napíšu co a jak. Jinak Dík všem
Michael24
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michael24 »

No to vypadá daleko lepší než před :roll:
PC: CPU: Intel Core i5 2500K @4.4 GHz + Coolink Corator DS Gk: MSI Radeon R9 280X Gaming RAM: Kingston 8GB 1600MHz CL9 SSD: Crucial MX300 1TB MB: Asus P8P67 Pro OS: Windows 10 Home x64
marvinnrv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marvinnrv »

Mám stejný problém jak předchozí tazatel. PC v oknech běhá v pohodě. Hry jako Project Cars, Battlefield 4, Wolfenstein atd. také bez problému. Když ale pustím CoD BO3, tak najedu do menu kde chci nastavit grafiku a asi po 15sec. se ozve bzučivej zvuk ze sluchátek, zčerná obraz a monitor se vypne do stand-by řežimu. Počítač jako by ale běží dál, všechny větráky se točí i ten na grafice. Jediné co pomůže je potom resetovat PC na skříni a zase klasika naběhne. Po naběhnutí do systému je vše zase v normálu jen musím přepnout DPI na myši, což se resetuje pouze když na PC vypnu úplně zdroj.

Teploty GPU v moment vypnutí nemůžou bejt vysoké, protože hra je spuštěna max. minutu a to jsem jen v menu. CPU teplota to samé, max 40C. Zdroj jak je v podpisu, ale že by to neustál je divné. Měl jsem předtím v mé skříni 560TI a nic podobného se nedělo. teď je ta 560TI v otcově PC který má úplně stejný zdroj a CoD BO3 mu běhá normálně, nikdy to nespadlo.

Ještě bych dodal že tu 460TOP mám od známého, který mi jí dal že na ni nejde větrák. Chladič byl totál zasranej, takže jsem důkladně vyčistil. Větráčkem něšlo skoro otočit, takže jsem ho otevřel, vyndal kekel, promazal složil a běhá jak novej. Otázka je zda tím používáním se zašpiněnym chladičem a nefunkčnim větráčkem známej tu grafiku nemohl nějak načnout???

Nebo máte nějakej nápad :?:
MB:Asus Crosshaier III - CPU:AMD Phenom II X2 550 Black Edition, odemčený na X4 3.7GHz - RAM:Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz CL9 - GPU:Asus GTX570 Direct CUII - HDD:128GB SSD OCZ Agility + WD 1TB + WD 2TB - DVD/RW:Asus DRW-24B1LT - zdroj:LC Power LC6600GP 600W - CASE:Coolermaster HAF922 - LCD:Acer X243H 24"
PKBO
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od PKBO »

Ten zdroj kvalitní opravdu neni, to že funguje v jiném PC neznamená že je ten tvůj ve stejné kondici, prostě klidně může chcípnout, ovšem u tebe bude spíš problém v GPU, pokud nestačí zdroj tak zpravidla dostaneš okamžitý shutdown.. Prostě tu grafiku šoupni k otci místo 560Ti a hned budeš mít jasno.
marvinnrv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od marvinnrv »

Prohodil jsem v kompech ty grafiky. Ke mě jsem dal otcovo 560TI, zapnu CoD BO3 a vše jde normálně. Nastavil jsem si rozlišení, detaily atd. spustil hru a asi 30minut hrál, tqakže OK

Do tátovo PC jsem dal 460TOP, zapnul CoD BO3. Nastavit rozlišení a detaily (což v mém PC už vedlo k výpadku), spustil jsem hru, ale do hry se nedostanu. Pořád dole v pravu jen načítá ten "trojlístek" a jdou slyšet nějaké zvuky z HDD, jako by se nemohl pořádně roztočit.

Takže tam kam tu grafiku dám, tam je problém, ale neni totožnej.

Že ty zdroje nejsou nic extra vím, ale máme je s otcem v PC stejnou dobu, už asi 6-7let a nikdy nebyl problém. Krom toho mi přijde divný, že by na to nestačil, když tu 560TI to utáhne, jak u mě tak u něj. Kamarád má v podstatě stejnou sestavu jak otec, stejný zdroj, desku, CPU a má v něm už 5let GTX460 a problém že by zrdoj nestíhal taky nemá.

On má teda klasickou 460
https://www.czc.cz/asus-engtx460-direct ... 35/produkt

tu co testuju já a zlobí je 460TOP
https://www.czc.cz/asus-engtx460-direct ... 93/produkt

takže jen přetaktovaná verze, ale spotřebu má psanou stejnou - 160W, min. zdroj 450W

560TI co mi běhá v pohodě má psáno o 10W víc a chce min 500W zdroj
https://www.czc.cz/asus-engtx560-ti-dci ... 55/produkt

Takže spíš než zrdoj to vidím na načatou grafiku, která si buď bere víc než má a tím pádem to neustojí ten zdroj, nebo je v ní někde jinej problém...
MB:Asus Crosshaier III - CPU:AMD Phenom II X2 550 Black Edition, odemčený na X4 3.7GHz - RAM:Corsair Vengeance 8GB DDR3 1600MHz CL9 - GPU:Asus GTX570 Direct CUII - HDD:128GB SSD OCZ Agility + WD 1TB + WD 2TB - DVD/RW:Asus DRW-24B1LT - zdroj:LC Power LC6600GP 600W - CASE:Coolermaster HAF922 - LCD:Acer X243H 24"
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“