Chyba windows 7 64bit - Explorer.exe Neznámé rozhraní

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
motorkar
Nováček
Nováček

Chyba windows 7 64bit - Explorer.exe Neznámé rozhraní

Příspěvek od motorkar »

Zdravím,

mám na čistou partition instalnute 64bit Windows 7 Enterprise, vše ok, spokojenost až nyní když zvolím pravým tlačítkem myši na plochu a dám přizpůsobit nebo rozlišení obrazovky vyskočí chybová hláška Explorer.exe - Neznámé rozhraní s možostí pouze OK (viz příloha).
explorer_err_win7.jpg
Zároveň nefunguje pár dalších věcí, např. na ploše dám pravým myšítkem na tento počítač a vlasnosti a nic se nestane, stejne tak když winy najdou aktualizace - v system tray ikona informuje, že jsou k dispozici, ovšem při poklikání se taktéž nic neděje. (Přes ovládací panely windows update funguje, stejne tak ikona systém v ovládacím panelu zobrazí vlastnosti tohoto počítače.) Pár dalších věcí by se snad našlo ... přizpůsobení ikon v system tray fungovalo - nyní opět bez reakce ...

Prosím o help ... nastavení nástroje řízení uživatelských účtů mám vypnuto ... hledal jsem na netu, nenašel jsem rozumné řešení.

Diky
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Chyba windows 7 64bit - Explorer.exe Neznámé rozhraní

Příspěvek od Brázda.l »

Bylo instalováno z originálního instalačního média? Pokud ne, může to hodně věcí vysvětlit...

// ještě se podívej do eventlogu (eventvwr.msc), jestli se zde nevyskytují chyby, třeba mají nějakou spojitost.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
motorkar
Nováček
Nováček

Příspěvek od motorkar »

Díky za tip, v eventlogu (po simulaci chyb) jsem ovsem v kritickych ani v chybach nic nenasel.

Co se tyce instalace, nechapu jaky vliv by melo mit instalacni medium (pokud mas na mysli original CD nebo kopii instalacniho CD), instaloval jsem samozrejme licencovanou verzi, zadna cracknuta verze.
Brázda.l píše:Bylo instalováno z originálního instalačního média? Pokud ne, může to hodně věcí vysvětlit...

// ještě se podívej do eventlogu (eventvwr.msc), jestli se zde nevyskytují chyby, třeba mají nějakou spojitost.
WerK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od WerK »

Vyzkousej commandline utilitu sfc, mela by zjistit pripadne poskozene systemove soubory a obnovit je
maku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maku »

Toto mi delalo taky jak jsem zkousel drivery na notas a pomohlo az reinstal OS tet uz vse OK bez problemu.
Notebook: ASUS X555LN-XX415N / 15.6" / i5 - 4210U - 1.70 GHz max az 2.70GHz / 8GB - DDR3 / HDD - 1TB / NVIDIA GeForce GT840 - 2GB / Microsoft 64bit
motorkar
Nováček
Nováček

Příspěvek od motorkar »

Program sfc jsem zkusil, vysledek = program ochrana prostredku systemu windows nenasel zadne naruseni integrity - takze nic neopravil.

Ma windows 7 moznost nejake opravy z instalacniho cd? Nevim - nejak se mi do toho nechce.
maku píše:Toto mi delalo taky jak jsem zkousel drivery na notas a pomohlo az reinstal OS tet uz vse OK bez problemu.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

motorkar píše:..mám na čistou partition instalnute 64bit Windows 7 Enterprise..
motorkar píše:... instaloval jsem samozrejme licencovanou verzi, zadna cracknuta verze..
Pro corporátní zákazníky má MS skvělou linky firemní podpory => nevěřím tomu, že na PCT fóru vlastní někdo z userů verzi Enterprise a pokud to je problém pouze Enterprise verze, tak těžko asi pomůžeme....

Jedná se o verzi Enterprise KMS, nebo Enterprise SLP? Jako správný admin velké korporace by si to měl vědět. :)
Pokud to je KMS, tak kontaktuj správce KMS serveru, jestli není chyba tam.
Pokud jde o SLP verzi, tak bych kontaktoval výrobce desky (resp. autora SLIC_Table), jestli není chyba v umístění SLIC_Table v BIOSu všech corporátních základovek.
=>
Jde opravdu o legální origo verzi W7 Enterprise? Nechce se mi věřit, že by si korporace koupila Enterprise verzi za "x" settisíc Kč a přitom by neměla na to přizpůsobený a otestovaný HW. ;-)
motorkar
Nováček
Nováček

Příspěvek od motorkar »

Shit píše:...nevěřím tomu, že na PCT fóru vlastní někdo z userů verzi Enterprise...
Cekal jsem, ze mi nekdo pomuze a nebude me tady podezrivat kdovi z ceho ... mam tady poslat screen obrazovky kde je napsano Win7 Enterprise? :-D
Shit píše:Jedná se o verzi Enterprise KMS, nebo Enterprise SLP? Jako správný admin velké korporace by si to měl vědět. :)
Rad bych vedel, kde jsem se pasoval na admina velke korporace, ale dik, ze si to myslis.
Shit píše:Jde opravdu o legální origo verzi W7 Enterprise? Nechce se mi věřit, že by si korporace koupila Enterprise verzi za "x" settisíc Kč a přitom by neměla na to přizpůsobený a otestovaný HW. ;-)
Opet upozornuji hledam pomoc - ne vyslech, ale treba se nekdo najde :) ... opravdu nevim jestli je to KMS nebo SLP, a jde o akademickou licenci tak to asi nebude jak predpokladas "x"settisicova zalezitost pane vysetrovateli. Nejaka opravdu vecna rada?
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Myslím si, že předpokládám dobře. :)
motorkar píše:..pane vysetrovateli..
K (akademické) verzi Enterprise obecně:
http://www.microsoft.com/cze/education/ ... fault.mspx

Vylepšený licenční management: Smlouva Akademic Select Plus je ve spojení jednotlivými registračními čísli afilací schopná poskytnout zákazníkům podrobný přehled o pořízených licencích i ve vnitro-organizační struktuře. Vylepšený samoobslužný on-line nástroj dává zákazníkům a partnerům lepší možnosti pro licenční management.

Úspory: speciální akademická cenová úroveň použitá pro nákupy licencí celou organizací včetně jednotlivých součástí jako jsou samostatná pracoviště, katedry, nebo členové asociací akademických zákazníků či jiných akademických sdružení
Ve výše uvedených institucích zajišťuje instalace MS produktů zpravidla pouze správce sítě, nikoliv user... proto ta slova o správci sítě korporace.
Takže jde o KMS a ta cena je skutečně v ceně "x" settisíc Kč pro instituci.
motorkar píše:.. mam tady poslat screen obrazovky kde je napsano Win7 Enterprise?...
Není třeba, napsáno to tam být může, ale nápis nic neznamená, ani způsob nabytí v souladu s Eulou...

Většina studentů/akademiků používá verzi MSDNAA a ta se většinou provozuje (mimo katedru a pod. - viz výše) v licenci Professional.
Podmínky využívání programu MSDN® Academic Alliance
Související stránky

Úvodní stránka

Základní informace o programu

Podmínky využívání programu MSDN® Academic Alliance

Kontakty a objednávka MSDN® Academic Alliance v ČR a SR

Informace a on-line registrační formulář (US)
Stručný přehled

Software zahrnutý jako součást tohoto Programu je omezen POUZE pro účely výuky nebo nekomerčního výzkumu. Výuka je definována jako vedení vzdělávacích tříd, laboratoří nebo souvisejících učebních programů a/nebo výuka Produktů nebo koncepcí souvisejících s Produkty, které jsou součástí tohoto programu (například třídy pro výuku vývoje software, úvod do programovacích jazyků, návrh a analýza systémů, související matematické kurzy, související vědecké kurzy nebo související technické kurzy). Výzkumné účely jsou definovány jako účely nesouvisející se ziskovými výzkumnými projekty.

Program MSDN Academic Alliance není možno chápat jako licenční program celého sortimentu software pro celé oddělení (katedru). Software získaný jako součást tohoto Programu NESMÍ být používán pro jakékoliv účely týkající se infrastruktury ve třídách, laboratořích nebo v administrativě.

Software může být distribuován ze školních serverů na počítače v laboratořích nebo může být stahován na pevné disky laboratorních počítačů pomocí CD médií, ale pouze v oddělení, které je členem Programu.

K účasti na Programu MSDN Academic Alliance musí každé oddělení získat členství a získaný software nesmí být sdílen nezúčastněnými odděleními.

V jediné instituci se může zúčastnit Programu MSDN Academic Alliance více oddělení (kateder), ale každé z nich musí splnit kvalifikační požadavky.

Členství v Programu není možno sdílet mezi odděleními.

Fyzický software vztahující se k tomuto programu musí být doručen jedinému konkrétnímu zaměstnanci s plným pracovním úvazkem, pracujícímu v oddělení, které si zakoupilo členství. Tento pracovník bude označen jako administrátor programu (Program Administrator). Tento zaměstnanec bude provádět administraci a správu a bude prosazovat směrnice pro distribuci software podle licenční smlouvy EULA a Dodatku ke smlouvě EULA.

Software získaný na základě členství v Programu nesmí být využíván v jiných odděleních, například v účtárně nebo v oddělení infrastruktury.

Každé oddělení si může vytvořit až 50 kopií produktu získaného v rámci programu MSDN pro účely zálohování nebo k využívání studenty nebo fakultou. Administrátor programu je odpovědný za kontrolu správného využívání v oddělení. Podrobnosti najdete v dokumentu Getting Started Guide.

Jako Administrátor Programu nesmí být určen student nebo asistent výuky.

Každá kopie software musí být pravá a kompletní kopie a musí obsahovat všechna upozornění na autorské právo a obchodní známky.

Produkty mohou být poskytnuty pouze studentům, kteří se účastní nejméně jednoho kurzu v členském oddělení.

K přístupu do privátní oblasti webového serveru MSDN Academic Alliance může použít členství a příslušná hesla pouze administrátor. Administrátor má právo převést toto heslo na jiné pracovníky fakulty, ale pouze ve svém oddělení.

Produkty získané prostřednictvím programu MSDN Academic Alliance nesmí být prodány, pronajaty, poskytnuty formou leasingu nebo přeneseny na jakoukoliv třetí stranu, včetně dodavatelů, jiných osob v oddělení nebo firmám nebo konsultantům poskytujícím služby oddělení. Patří sem i osoby pracující na společných výzkumných projektech.

K přístupu na bezpečný download server může použít přihlašovací jméno a heslo pouze administrátor. Je-li nutné distribuovat software z bezpečného download serveru jiné fakultě nebo na počítače v jiné laboratoři, musí administrátor stáhnout potřebné soubory na školní servery a poskytnout přístup přes tyto školní servery.

Licence získané v rámci předplatného MSDN jsou trvalé, takže pokud se oddělení rozhodne neobnovit předplatné, může nadále využívat software získaný členstvím v Programu.

Jakmile členství vyprší, nebude oddělení nadále dostávat aktualizace a studenti nebudou moci nadále stahovat software do svých osobních počítačů.
MSDNAA verze má docela blízko k retailu, ale se liší upřesněním/zpřísněním licence.
Tolik k "vyšetřování". :)

P.S.: Pokud je můj výklad Euly chybný,tak se rád dozvím více podrobností o této problematice. Tyto korporátní smlouvy nejsou nikde veřejně odborně komentovány, takže se mohu mýlit.

Ke konkrétnímu problému:
Můj názor je ten, že máš "nakopnuty" tokeny, ale netuším proč (proto ta slova o správci KMS serveru) a ani nevím, jak je bez reinstalu opravit.

"Nakopnout" tokeny bez cizího přičinění (zásahu či HW chyby) je skoro nemožné (ale jde to při nekorektní aktivaci widlí - alespoň v případě Vist to platilo, takže se domnívám, že to platí i u W7) => pořádej správce sitě o poskytnutí nepoškozeného instalačního media, popř. otestuj paměti MemTestem a HDD utilitou od výrobce HDD. Nevyloučil bych ani chybu KMS serveru při aktivaci. :!:
motorkar
Nováček
Nováček

Příspěvek od motorkar »

Tak dik, jiste si nekdo bude cist tve elaboraty, ktere jsou out off topic. Jak jsem jiz zminil, nemam zapotrebi nekomu neco dokazovat. Tve vyjadreni ke "konkretnimu problemu", ze mam zkusit memtest nebo test hdd ... :) no ... vidim, ze tento post sem dolu asi tezko nekdo docte. Asi vezmu svoje "neposkozene instalacni medium" a reinstalnu to :) Dik za snahu.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

motorkar píše:Tve vyjadreni ke "konkretnimu problemu", ze mam zkusit memtest nebo test hdd ...
Začni tím, tím nic nepokazíš. Chybující RAM způsobují mnoho "nepochopitelných" závad, někdy pomůže i update BIOSu.
V případě 64-bit OS to platí dvojnásobně.

Přeinstaluj to a ozvi se před aktivací KMS, jestli problém zmizel. Pokud to bude v pořádku před aktivací KMS a po aktivaci to bude blbnout, tak může být chyba na straně KMS serveru.
motorkar
Nováček
Nováček

Příspěvek od motorkar »

Shit píše:Začni tím, tím nic nepokazíš. Chybující RAM způsobují mnoho "nepochopitelných" závad, někdy pomůže i update BIOSu.
V případě 64-bit OS to platí dvojnásobně.

Přeinstaluj to a ozvi se před aktivací KMS, jestli problém zmizel. Pokud to bude v pořádku před aktivací KMS a po aktivaci to bude blbnout, tak může být chyba na straně KMS serveru.
Prozatim jsem to odlozil, az to reinstalnu zkusim to jak rikas. Ohledne KMS, tak ten myslim spravci u nas nerozchodili.
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

motorkar píše:Tak dik, jiste si nekdo bude cist tve elaboraty, ktere jsou out off topic.
Pardon za mé OT což bych si dovolit neměl, ale Shit ti dal rady a upozornil tě na pár vecí a navíc ja jsem si opravdu posty přečetl a přišly mi i zajímavé...
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
motorkar
Nováček
Nováček

Příspěvek od motorkar »

NEONET píše:
motorkar píše:Tak dik, jiste si nekdo bude cist tve elaboraty, ktere jsou out off topic.
Pardon za mé OT což bych si dovolit neměl, ale Shit ti dal rady a upozornil tě na pár vecí a navíc ja jsem si opravdu posty přečetl a přišly mi i zajímavé...
Dik za info, slo mi o vlozeni zbytecne dlouhych citaci - navic rady a upozorneni jsou fajn, kdyz smerujou k reseni ... to ze budu muset reinstalovat je reseni, ktere nepotrebuju zjistit tady ve foru. Nechci se nikoho dotknout, ale opravdu jsem si pripadal jak pitomec, kdyz musim odpovidat zda mam legalni winy nebo ne.
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“