smíchání dvou zvukových kanálů
Moderátor: CageJ
- NEONET
- Středně pokročilý

smíchání dvou zvukových kanálů
co potřebuji?
dejme tomu mám 2 zdroje zvuku (2x ntb) a jeden zesilovač...
z každého ntb jde zvukový signál, ale né zároveň, nechci přepínač...
vysvetlím rozsirene: muj ntb ma 2 zvukovky a z kazde jde vystup na jeden vstup dvoukanaloveho mixaku, jenomze ntb jsou 2 a kazdy ma 2 zvukovky, (nechci 4 kanalovy mix).
jkde o to ze z kazde zvukovky kazdeho ntb to pujde do slucovace a vystup ze slucovace pujde do mixu, ale nejde to jenom spojit... jak to vyresit?
dejme tomu mám 2 zdroje zvuku (2x ntb) a jeden zesilovač...
z každého ntb jde zvukový signál, ale né zároveň, nechci přepínač...
vysvetlím rozsirene: muj ntb ma 2 zvukovky a z kazde jde vystup na jeden vstup dvoukanaloveho mixaku, jenomze ntb jsou 2 a kazdy ma 2 zvukovky, (nechci 4 kanalovy mix).
jkde o to ze z kazde zvukovky kazdeho ntb to pujde do slucovace a vystup ze slucovace pujde do mixu, ale nejde to jenom spojit... jak to vyresit?
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- crashPC
- Mírně pokročilý

Re: smíchání dvou zvukových kanálů
A jednoduše to propojit přes nějaké kilové odpory by nešlo?
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- Butch
- Středně pokročilý

Ted ti poradim asi uplne blbe, ale pokud bys ty dve stopy pustil z jednoho NB tak se to da zmixovat programem Traktor DJ studio.
To pro tve pripady ale asi nejde pouzit kdyz chces dva nezavisle zdroje, tedy dva nb.
Leda pouzit jeden Nb jako hlavni. Z jednoho poustet hudbu do druhyho line-in a v druhym ten signal vlastni + ten z druheho nb mixovat treba tim Traktorem a poustet to na jeden zesik.
To pro tve pripady ale asi nejde pouzit kdyz chces dva nezavisle zdroje, tedy dva nb.
Leda pouzit jeden Nb jako hlavni. Z jednoho poustet hudbu do druhyho line-in a v druhym ten signal vlastni + ten z druheho nb mixovat treba tim Traktorem a poustet to na jeden zesik.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- NEONET
- Středně pokročilý

traktory uz mam, kdyz pouziju jeden notas tak fady a korekce zvuku delam na mixaku, ale ntb jsou 2, tzn spojit vystupy na vstup mixu tak, ze ja pustim pravy deck na pravem notasu a levy deck na levem notasu, a hodim na mixu fade mezi nima
kilove odpory? - tim ztratim signal uplne ne?
kilove odpory? - tim ztratim signal uplne ne?
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- otrekr
- Začátečník

-
Chceš mixovat na živo?
No já mám klasickej mixér a tudiž mám čtyři kanály+2 jakožeby mic
.Má to zkresleni 0,0007% (20Hz-20kHz),hlavně mám tlusté dobré odstíněné kabely
.Odtuď si to normalně vedu do reprodukční zařízení
Dělal jsem s tím hudbu na koncerty kde byly zesilovače celkově na 1-3kw a že by byla hudba zprasena ani nahodou(spíš jsem už narazil na výkon počítače a zvukovky
).Jenom když je starej mix tak někdy to kazí potenciometry,chrastí při změny hlasitosti (myslím že jo to tak
Hlavně záleží jakou hudbu mixuješ,když mp3=jseš blázen,nevytlačíš všechen výkon z repráků
Taktéž jsem jednou pouštěl mp3 na plné koule 400W,ale chraptělo to...Jakmile jsem vsunul kvalitní flac či wav,repráčky zazpívaly jak slavíci
Věděl jsem to,ale neměl jsem dané písničky v kvalitě 
EDIT://
napiš k čemu to máš,jaké zařízení,potom se může důkladněji o tom disputatovat
No já mám klasickej mixér a tudiž mám čtyři kanály+2 jakožeby mic
EDIT://
napiš k čemu to máš,jaké zařízení,potom se může důkladněji o tom disputatovat
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Kilový odpory jsou OK, právě jsem vyráběl slučovač ze dvou NTB do jedné hifiny. Signál to tlumí málo (teoreticky teda asi 6 dB), to v případě potřeby doženeš gainem na mixu. Předpokládá se, že line-in má vstupní impedanci 10k.
- NEONET
- Středně pokročilý

otekr: mám dvoukanálový DJ MIX http://www.shop4djs.com/obchod/reloop-3/reloop-iq2.html a pri pripojeni jednoho NTB (2 zvukovky) se normalne mixuje nazivo...
druhy NTB - taky dve zvukovky, pripojeni stejne, v tom pripade jak sem psal, kdyz mi z jednoho NTB pusti signal prvni zvukovka a z druheho ntb druha zvukovka, ktere nejsou smichane, tak udelam fade mezi prvnim a druhym NTB...
zkousel jsem prasacky
to spojit prez rozdvojku na cinche, ale neexistuje, to nesel zadny zvuk
takze pokud to pujde kilovyma odporama, jakou hodnotu byste mi doporucili? odpory zapojim z vystupu kazde ZK a nasledne stredni vyvod odporoveho delice, ktery vznikne pujde na vystup, chapu?
druhy NTB - taky dve zvukovky, pripojeni stejne, v tom pripade jak sem psal, kdyz mi z jednoho NTB pusti signal prvni zvukovka a z druheho ntb druha zvukovka, ktere nejsou smichane, tak udelam fade mezi prvnim a druhym NTB...
zkousel jsem prasacky
takze pokud to pujde kilovyma odporama, jakou hodnotu byste mi doporucili? odpory zapojim z vystupu kazde ZK a nasledne stredni vyvod odporoveho delice, ktery vznikne pujde na vystup, chapu?
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Když se řekne kilový odpor, myslí se hodnota 1 kOhm
A aspoň pro mně stačilo zapojit jenom ty odpory z výstupů zvukových karet, jako "dolní odpor děliče - proti zemi" funguje přímo vstupní odpor hifiny/mixáku. Tak jak popisuješ ty, by to bylo taky správně, ale měl bys zbytečně velký útlum signálu. (Teda jestli si rozumíme...)
A to používáš ke každýmu NTB ještě externí zvukovku, i když máš dvě USB zvukovky zabudovaný v mixáku?
//Jestli je to ta ubastlená zvukovka s PCM2902, tak se s ní nezapomeň pochlubit v příslušným threadu
A aspoň pro mně stačilo zapojit jenom ty odpory z výstupů zvukových karet, jako "dolní odpor děliče - proti zemi" funguje přímo vstupní odpor hifiny/mixáku. Tak jak popisuješ ty, by to bylo taky správně, ale měl bys zbytečně velký útlum signálu. (Teda jestli si rozumíme...)
A to používáš ke každýmu NTB ještě externí zvukovku, i když máš dvě USB zvukovky zabudovaný v mixáku?
//Jestli je to ta ubastlená zvukovka s PCM2902, tak se s ní nezapomeň pochlubit v příslušným threadu
- NEONET
- Středně pokročilý

jezis, jsem si spletl link s mixakem...
takze notas ma kazdy zvukovku integrovanou, a kazdy dokoupenou jeste USB SoundBlaster Play!
takze muj navrh reseni (cinche, a vsechyn odpory 1K)

a tvuj navrh (cinche, a vsechyn odpory 1K)

ktere z reseni bude lepsi? je mi jasne ze tvoje vyuziva toho vstupniho odporu mixaku, takze prakticky uz jde o delic a ze tim mojim tam mam vlastni deleni a dojde o trosku k vetsimu ubytku
jake pouzit odpory? radsi pouziju 1W, nejspise metalicke, ze?
takze notas ma kazdy zvukovku integrovanou, a kazdy dokoupenou jeste USB SoundBlaster Play!
takze muj navrh reseni (cinche, a vsechyn odpory 1K)

a tvuj navrh (cinche, a vsechyn odpory 1K)

ktere z reseni bude lepsi? je mi jasne ze tvoje vyuziva toho vstupniho odporu mixaku, takze prakticky uz jde o delic a ze tim mojim tam mam vlastni deleni a dojde o trosku k vetsimu ubytku
jake pouzit odpory? radsi pouziju 1W, nejspise metalicke, ze?
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ten první obrázek je správně, přesně tak jsem to myslel.
Odpory stačí klasický 0,6 W, zvukovka ti stejně do zátěže 1kOhm víc jak pár mW nenatlačí.
Odpory stačí klasický 0,6 W, zvukovka ti stejně do zátěže 1kOhm víc jak pár mW nenatlačí.
- otrekr
- Začátečník

-
Achjo...Utáhne tvůj notebook dvě zvukovky bez problému?
Mě se ani jedno řešení nelíbí.
Máš to dlouhobě,či jednorazová akce?Vyjádří se přesněji.Takovým to spojením určitě ztratíš něco na kvalitně.Neříkej že ne!mě králík překousal stereo repro kabel na pěti místech a po spojení pájkou to hralo děsně moc blbě
Uznávám že se můžu mílit.
Kdybych to byla na vícekrát použítí,vymyslel bych něco či udělal to pomém
Máš to dlouhobě,či jednorazová akce?Vyjádří se přesněji.Takovým to spojením určitě ztratíš něco na kvalitně.Neříkej že ne!mě králík překousal stereo repro kabel na pěti místech a po spojení pájkou to hralo děsně moc blbě
Kdybych to byla na vícekrát použítí,vymyslel bych něco či udělal to pomém
- NEONET
- Středně pokročilý

Ollie - odpory si psal proti zemi, coz by odpovidalo druhemu obrazku, tim padem by byl odpor jednou casti delice a odpor mixaku druhou, tak by se mi to i libilo, o tom prvnim zapojeni jsem psal ja, je tam vlastni delic, mezi kanalama je odpor 2Kohm a mezi vstupem jednoho kanalu a vystupem potom jenom 1Kohm, pokud se ti libi vic prvni zapojeni nez druhe, jsem rad, jeste by to chtelo dalsi nazor
Otekr, na 4-kanalovy mix nejsou penize, nechci behringer
, jinak mas pravdu, neco MALINKO to na kvalite snizi, ale ozvuceni klubu nehraje na kvalitu, nybrz na vykon, takze zanedbatelne, pouziti - zridka 
Otekr, na 4-kanalovy mix nejsou penize, nechci behringer
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
otrekr: Tak schválně něco vymysli
Optimální by samozřejmě byl slučovač s OZ, ale to by pak vyžadovalo napájení, složitější návrh plošňáku atd. Tohle je jednoduchý a funkční řešení.
A k té ztrátě kvality, basy budou hrát úplně stejně, protože ty zvukovky jsou stavěný na zátěž 32 Ohmů, do zátěže 1kOhm budou hrát naprosto "relaxovaně". No a výšky, i kdyby zvukovka měla výstupní odpor 500 Ohmů, celkem tedy 1500 Ohmů, a k propojení by se použilo 5 metrů mizernýho kabelu s kapacitou 1000 pF/m, pořád bude mezní frekvence nad 20 kHz. Tož tak...
NEONET: Nene, myslel jsem právě "bez odporů proti zemi".
//Teda přesněji "odpor proti zemi ... vstupní odpor mixáku", např. se můžeš mrknout na schéma luxusního mixu Rane Empath, strana 3 dole, vstup LINE1 LEFT, odpor R93, hodnota 20k
A k té ztrátě kvality, basy budou hrát úplně stejně, protože ty zvukovky jsou stavěný na zátěž 32 Ohmů, do zátěže 1kOhm budou hrát naprosto "relaxovaně". No a výšky, i kdyby zvukovka měla výstupní odpor 500 Ohmů, celkem tedy 1500 Ohmů, a k propojení by se použilo 5 metrů mizernýho kabelu s kapacitou 1000 pF/m, pořád bude mezní frekvence nad 20 kHz. Tož tak...
NEONET: Nene, myslel jsem právě "bez odporů proti zemi".
//Teda přesněji "odpor proti zemi ... vstupní odpor mixáku", např. se můžeš mrknout na schéma luxusního mixu Rane Empath, strana 3 dole, vstup LINE1 LEFT, odpor R93, hodnota 20k
- NEONET
- Středně pokročilý

z toho sem vychazel, podle toho tys pouzil zapojeni C.2 kazdopadne mi se libi obe a nemuzu se rozhodnout, asi dam to prvniOllie píše:pro mně stačilo zapojit jenom ty odpory z výstupů zvukových karet, jako "dolní odpor děliče - proti zemi" funguje přímo vstupní odpor hifiny/mixáku. Tak jak popisuješ ty, by to bylo taky správně, ale měl bys zbytečně velký útlum signálu.
Jinak navrh ohledne OZ mi nedela problem, v eaglu pracovat umim, ale nevim jak to myslite, delam 3-ti rocnik elektrotechnicke skoly, takze neni problem... a dalsi napajeni? vite kolik mam za pultem zasuvek?
otekr: proc by nemel utahnout 2 zvukovky?
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Zapojení na druhém obrázku přesně odpovídá tomuto popisu, tak jsem to rozhodně nezapojilNEONET píše:zkousel jsem prasackyto spojit prez rozdvojku na cinche
Ale to je jedno, zapoj to podle toho prvního a neřeš.
- NEONET
- Středně pokročilý

ok, zapojim podle prvniho, ale tim nekoncime, to je verze 1, jeste by to chtelo udelat v2 s OZ
- Ollie
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě ti tohle bude stačit, ale pokud chceš dělat něco s OZ, tak bych tam rozhodně dal aspoň poťáky na Volume, možná i cross-fader, prostě takovej mini-mix.