NM-I3 Secufirm2 backplate & Freezer 7 Rev. 2.0

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
smrtka.smety
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

NM-I3 Secufirm2 backplate & Freezer 7 Rev. 2.0

Příspěvek od smrtka.smety »

Zdravím
chci si pořídit tento backplate http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=73004 aby se mi neprohýbala deska pod Freezer 7 Rev. 2.0 a taky kvůli šmejdskému provedení plastového rámečku mezi chladičem a deskou. Mám s775, chci se tedy zeptat, zdali bude tento backplate kompatibilní s Freezer 7.
Děkuji.
smrtka.smety
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Re: NM-I3 Secufirm2 backplate & Freezer 7 Rev. 2.0

Já ho schválně objednal :) pak poreferuji jestli to pasovat bude.
bardot
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bardot »

já si myslím, že to pasovat bude, a myslím že ta cena není až zase tak hrozná, ale poštovné je skoro dražší než ten backplate :mrgreen:
CPU:AMD Athlon II X4 620 2,6GHz@3,5GHz+Scythe katana III,HDD:2x Samsung EcoGreen F2 HD502HI 500GB,GK:Nvidia GTS250 512+ACcelero S1 rev.2,MB:GA-M720-US3, case: czc.cz(eurocase), PSU: Seasonic OEM 500W, RAM:3x 1GB Ramaxel CL5 1066MHz DDR2
smrtka.smety
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Takže mi dnes dorazil backplate, a mé dojmy.
1. Samotný backplate je samozřejmě kompatibilní, myslel jsem (a byl to trochu risk), že vzdálenost děr na heatsinku Noctua bude stejná (nebo podobná) s Freezerem, ale není. Kdyby se na freezeru spojily ty 2 díry, tak by se to dalo použít, ale musely by se použít delší šrouby (3cm) na kovovém úchytu.

2. Čekal jsem, že se deska nebude tolik prohýbat, ale je to blbost. Pod tím tlakem to snad ani nejde. Ledabyle by se použil mezi samotný backplate a desku nějaký mezikus, to by bylo ideální, ale nechtěl jsem tam nic dávat, abych nepo.... desku či cpu. (Kdybyste o něčem věděli napište co mezi to dát).

Podle mého názoru tohle desky musí vydržet, vždyť mám blbej freezer, co taková kilová Noctua.
Stejně ta deska bude mít za rok-dva hodnotu pár stovek, nemá cenu to řešit.
Kdybych měl jó kus za pár tisíc tak by to bylo o něčem jiném.

3. Samotná instalace. Backplate jsem propojil s plastovým rámečkem pomocí šroubů M4, bohužel nejde použít žádná podložka, vše je na mm :(. Je to ale lepší, než ty plastové bazmekečky.

Závěr: Koupě se nevyplatí, to je lepší si připlatit za nějaký chladič z backplate, který nějaký ten protikus má.
Fotky jsem nedělal, ani by to nemělo smysl.
smrtka.smety
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Takže mi to nedalo a opět jsem vymontoval desku :-D
Demontoval backplate + chladič a na backplatu jsem sundal tu gumové podložky a dal to na tvrdo na desku a výsledek je hned lepší. Prohnutí je neviditelné.

Pokud mohu doporučit, kupte si i ten nejobyčenější backplate, opravdu to pomůže deska nebude tolik trpět.

Odrazila se i teplota CPU v klidu měl před isntalací backplatu 37stup po instalaci 35stup.
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“