Alien vs Predator (next-gen)

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Alien vs Predator (next-gen)

Příspěvek od kotas »

Hra byla vyvijena primarne pro a s DX9. U DX11 pouzili autori pouze nejakych par efektu a zalepili tim DX9 engine. Porad je to hra jedouci primarne pod DX9 - na to nezapominejte. Co jsem videl na X5870, tak ty rozdili tam jsou, ale fakt minimalni, co se tyka vykonu v FPS, nejak jsme si nevsimli, ze by hra jela vyrazne rychleji..ani jsme to nemerili zadnym FRAPS apod. Ja hrat dlouho nemuzu, prava ruka je momentalne out, nemuzu osobne srovnavat.
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

kotas píše:Hra byla vyvijena primarne pro a s DX9. U DX11 pouzili autori pouze nejakych par efektu a zalepili tim DX9 engine. Porad je to hra jedouci primarne pod DX9 - na to nezapominejte. Co jsem videl na X5870, tak ty rozdili tam jsou, ale fakt minimalni, co se tyka vykonu v FPS, nejak jsme si nevsimli, ze by hra jela vyrazne rychleji..ani jsme to nemerili zadnym FRAPS apod. Ja hrat dlouho nemuzu, prava ruka je momentalne out, nemuzu osobne srovnavat.
Wow. Myslím že jsi nám teď všem otevřel oči. Nikdo jsme nevěděli že je to primárně DX9 titul když je to i na konzole.[Neo]Whoa[/Neo]. :lol:
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

..ale to je mi jasne, ja jen, ze vsichni porad dokola remcaj ohledne vizualniho zpracovani, tak at ai to nekteri jedinci uvedomi..
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Tak jsem zatím odehrál za každého jednu misi a překvapivě se mi nejvíce líbil Alien. Ale určitě je mariňák všechny převálcuje podle toho, jak skončila první mise :)
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
DeimosCS
Nováček
Nováček

Příspěvek od DeimosCS »

Hmm, tak v DX11 při zapnutí baterky v kampani mariňáka hra padne....Fakt nechápu, že to takhle mohli vydat :x
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

kotas píše:..ale to je mi jasne, ja jen, ze vsichni porad dokola remcaj ohledne vizualniho zpracovani, tak at ai to nekteri jedinci uvedomi..
Crysis taky jede na DX 9
matysbrno
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od matysbrno »

Hrál jsem teď prvních asi 20 minut za mariňáka a musím říct, že mě to přijde jako pokračování DOOM 3. Stejný engin, stejná baterka, stejná atmosféra, podobné zvuky. Je tam samozřejmě oproti DOOMU více grafické omáčky(hraji to pod DIRECT X11) ale jinak stejně (parádní) jako DOOM. Hraji to přes STEAM a zatím vůbec žádný problém. A všechny texty jsou v češtině, takže paráda. :)
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Taky mi to z počátku připadalo jako DOOM s Alienama... Na jakem to jede enginu?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Aliens vs. Predator runs on a custom-built engine, the Asura Engine, which has been designed to provide realistic light and dark effects, as well as help bring to life the unique abilities of the game's characters, such as the Xenomorph's wall crawling. Whatever they did with Asura, it definitely worked.
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

3D Engine: Asura
Group Description
Games using the id Tech 4 engine (original or modified) by Rebellion.
Aha!
matysbrno
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od matysbrno »

Jde vám někomu hrát hra v coop? Vůbec to není v menu a jediné co jde hrát jako spolu je bránení dvou debilních místností. Všechno ostatní sjou klasika jako DM nebo TDM. :( Všude se psalo o možnosti hrát kampaň spolu a najednou nic.
Deyw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deyw »

nene..vsude se psalo jen o coop survial modu (skirmish) ze prezivas s kamosema najezdy vetrelcu :)
NEZNALEC
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od NEZNALEC »

me hodnoceni je 12z10ti, ta hra je dobre profarana, je to presne to co jsem od avp dycky cekal, proste souboje na blizku, za predatora je to sakra tezke, ty souboje bych prirovnal k dark messiah might and magic, pokazde probehne jinak a pokazde se musite snazit protoze to neni takova sranda, ale kdyz se to clovek nauci je to pak uplne labuz to hrat,akorad se me nelibi ovladani skakani predatora je dost neintuitivni. za marynu bych dal minus absenci podrepu a vykloneni, zvuky se me zdaji dost dobre, nekdo tady krytizoval ze jsou stejne jako v avp1 a 2, sak a proc ne? dyt half life 2 taky mel vsechny zvuky prebrane s jednicky a nikomu to nevadilo. navic tady je opravdu hutna atmosfera,doom na to nema ani z polovicky. jinak hra jede v celku obstojne pod dx10. me to na gf260ce jede na max 40-85 pri hrani. akorad se me to skube a okna me hazi hlasku ze mam malo pameti... coz nechapu kdyz mam 4giga, no asi to na plne textury opravdu papa ramku. a po graficke strance nemam vytky, opravdu to neni spica, ale pro tento typ hry a navic prostredi je to opravdu dobry engine.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

A na jakou obtížnost hraješ? Zkoušel jsem zatím mariňáka a predátora a za druhého zmiňovaného jsem si pomalu připadal jako Bůh. Měl jsem normal obtížnost a za toho predátora mi to alespoň v první misi přijde opravdu velmi jednoduché, ani nemusím taktizovat, jestli na mě vyběhne 5 alienů, tak je všechny bez větších problémů posekám těmi základními čepelemi. Stačí jenom trochu vědět, kdy se krýt a kdy udeřit a predátor je v podstatě nedotknutelný. AvP 2 mi naproti tomu přislo nesrovnatelně těžší, to asi proto, že čistě na melee combat tam byl alien asi 10x silnejší než predátor, který se tak musel spolehnout na svůj hyper nabušený arzenál. Tady mu ten arzenál sice zkrouhli, ale na férovku je v podstatě stejně silný jako alien, což je imho špatně.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Deyw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deyw »

dej si hard a uvidis jaky je to peklo :D hlavne za marinaka...alieni se nedaj trefit...uz sprintujou a skacou o sto sest...na easy,medium se jenom plazi :D a jestli si chces hru fakt uzit tak si dej nightmare kde nemas zadny checkpointy,kdyz chcipnes jedes od zacatku mise :) to je peklo :D nemuzu s marinakem udelat ty kanaly..to se proste neda :D
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

NEZNALEC píše:me hodnoceni je 12z10ti, ta hra je dobre profarana...
prvotne, skreslene nadsenie, daj tomu tak tyzden, dva... mozno mesiac
NEZNALEC píše:...akorad se me to skube a okna me hazi hlasku ze mam malo pameti... coz nechapu kdyz mam 4giga...
Ze mas vypnuty swap vo Win?
Btw je to nova hra, t.j. hra v dobe, ked su 4GB obycajny standard pre moderne herne PC.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
vendo007
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vendo007 »

mozno ma 4giga a 32bit system :D
ale nie, trha to strasne, mne s 2gb to trhalo desne a musel som dat textury na normal aby to slo fajn

inac hra sa mi velmi paci, skoda len tej konzolovosti, a takeho ineho stylu ako klasicke avpcka
"Real power can't be given. It must be taken."
NEZNALEC
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od NEZNALEC »

nene mam win 7 64bitu. a ano strankovaci soubor mam vypnuty, bo me nebavi porad neco mazat kdyz me z disku kvuli tomu utikaji mb(po instalaci oken a vseho mam 15giga volneho a za mesic se starnkovacim souborem mam volnych 5a porad to klesa...ale dik jsem netusil ze to muze mit vliv i na sekani hry, ja mel za to ze to je jen jako + ramka a 4 giga me prijdou dost.nic meni to jdu zkusit. btw na normal je to fakt pohoda, jenze ja hry na stredni nehraju, chci co nejvic se snazit, ale predator na nightmare fakt nejde, marynu nevim to jsem zatim daleko nedojel, ale i av 2 za predatora na nejtezsi fakt neslo.
johnybest
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od johnybest »

No tak jsem zkusil zacatek za marinaka a dostal jsem se ke kanalum a tam zatim konec ale takovej prvni dojem neni teda nic moc. Pokud to srovnam s dvojkou tak ta byla rozhodne lepsi. Jinak co se tyka grafiky tak ne ze by to vypadalo vylozene zle ale na to jak to vypada tak to teda nechodi moc dobre kdyz je tam trocha koure ohne a tak tak jde framerate na hd4850 az k tem 30 mozne i pod a znatelne se to uz zpomaluje. No a taky se mi teda hra nechtela spustit pod dx10/11 ale neinstaloval jsem novy dx nebo tak takze mozna ze je to tim. No uvidim treba se ten pocit ze hry zlepsi ale celkovej dojem je zatim spis negativni.

Ale co se mi fakt libi je jak se vetrelci plazi po tech stenach to maji fakt dobre udelany :)
CPU: Phenom X4 9550@2470MHz MB: Gigabyte GA-MA78G-DS3H RAM: 2x 2GB A-Data 900MHz GPU: Sapphire Radeon HD4850 512mb Vapor-X DDR3 750/2200 HDD: 160 GB Maxtor + 640 GB Samsung F1 DVD-ROM: LG H10N TV tuner: Jetway JW-TV878MF Repro: Genius SP-HF 2.0 Power: Seasonic S12 430W Mouse: Logitech MX518 Gamepad: Logitech WingMan Rumblepad II, Logitech Chillstream Keyboard: A4Tech KX-5MU OS: Windows 7 x64 Ultimate + Ubuntu 10.04
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

na HD4850 dx 11 nespustis, jinak hrajede dx9,dx10 tam neni
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“