ATI Catalyst 10.2 WHQL (8.702)

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

ATI Catalyst 10.2 WHQL (8.702)

Příspěvek od Mirek Koci »

Naposledy upravil(a) Krteq dne sob 20. úno 2010, 00:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Do titulku přidána verze buildu
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ATI Catalyst 10.2 WHQL

Příspěvek od Krteq »

:roll: Další detaily a výcuc z Release notes by nebyl?

ATi Catalyst 10.2 WHQL (8.702)

Obrázek
New Features
    • This section provides information on new features found in this release of the ATI
      Radeon™ Display Driver. These include the following:
    • ATI Catalyst™ application profiles for ATI CrossFireX™ supported configurations
    • ATI Catalyst™ support for PowerPlay™ on ATI CrossFireX™ technology supported configurations
    • ATI Catalyst™ support for DisplayPort audio
    • Support for ATI CrossFireX™ on Eyefinity configurations
    ATI Catalyst™ application profiles for ATI CrossFireX™ supported configurations
    • This release of ATI Catalyst™ delivers support for the latest ATI CrossFireX™ profiles in a separate executable file, ensuring users have access to the absolute latest set of profiles installed on their PC.
    • The ATI Catalyst™ 10.2 package includes the fully qualified ATI Catalyst™ 10.2 application profile list (which includes all ATI CrossFireX profiles) and is installed by default
    • The latest application profile list is posted on amd.com in a separate .exe file that users can install to get the absolute latest application profiles (that have not yet been added to the official ATI Catalyst™ release)
    ATI Catalyst™ support for PowerPlay™ on ATI CrossFireX™ technology supported configurations
    • Significant power saving benefits for users with ATI Radeon™ HD 5900 Series, ATI Radeon™ HD 5800 Series, and ATI Radeon™ HD 5700 Series setup in ATI CrossFireX™ configurations.
    • Automatically enabled in the ATI Catalyst™ driver for Windows® 7 and Windows Vista
    • Sets secondary GPU(s) engine and memory clocks to low levels and reduces voltage when the GPU(s) are not in use
    ATI Catalyst™ support for DisplayPort audio
    • This release of ATI Catalyst™ provides support for DisplayPort audio for DisplayPort panels.
    Support for ATI CrossFireX™ on Eyefinity configurations
    • The ATI Catalyst™ 9.12 hotfix release provides ATI CrossFireX™ support on Eyefinity configurations, allowing users to take advantage of their additional GPUs for increased gaming performance when driving high resolution Eyefinity display groups.

Supported on the ATI Radeon™ HD 5970 Series, ATI Radeon™ HD 5800 Series, ATI Radeon™ HD 5700 Series, and ATI Radeon™ HD 5600 Series.
    Performance Improvements
    • The following performance gains are noticed with this release of Catalyst™ 10.2:
    • DiRT 2 – Overall performance improves up to 8% on ATI Radeon™ HD 5970, ATI Radeon™ HD 5800 series, and ATI Radeon™ HD 5700 series products
    • Battleforge – CrossFire ATI Radeon™ HD 5870 performance improves up to 6%
    • Unigine Heaven – DirectX 9 CrossFire performance has improved significantly on ATI Radeon™ HD 5700 and ATI Radeon™ HD 5800 series products
    • The Chronicles of Riddick – Assault on Dark Athena – Overall performance on ATI Radeon™ HD 5970 improves up to 4%
*************************************** POZOR ***************************************
Catalyst 10.2 neobsahují podporu pro karty založené na starších čipech R3xx až R5xx (Radeon 9500 - Radeon X1950XTX). :!:

:arrow: Kompletní release notes - Catalyst™ Software Suite Version 10.2 Release Notes (PDF)

:arrow: Stahujte ze stránek game.amd.com
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Takže mohu potvrdit GSOD na HD 5850 :(
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

Dal jsem si je na systém vista ultimate 64-bit a ati hd4870x2 a na konci instalace na mě vyskočilo že systém zakázal ovladače...přitom instalace měla být podle logu v pohodě, tak jsem to restartoval a hodilo mi to WARNING a mám asi vyplé jedno jádro, podle catalyst.. co s tím?

edit: ovladače jsem znovu stáhl a naistaloval, catalysty teď vidí obě jádra, jdu to otestovat, nechápu co to bylo za BUG
Jarysmen
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Jarysmen »

bandita píše:Takže mohu potvrdit GSOD na HD 5850 :(
u čeho vám to naskakuje ? mě tam ta šedivka smrťácká ještě nikdy nenaskočila a taky mam HD 5850
jedinej problém u staršího catalistu co jsem měl byl s velikostí kurzoru myši ve win 7
Thomash181
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomash181 »

Mi nejdou nainstalovat, extrahují se, dam instalovat a nic.. Zkusím stáhnout z jiného zdroje..
quicksilver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od quicksilver »

Je primo umeni nainstalovat Ati ovladace.Me to dalo pres 3 hodiny.Neustale promazavani CCcleaner + Driver Sweeper.Jeste rucne odinstalovani driveru.A pak jeste rucne odmazavani.Uz jsem si spis pripadal jak blbec a myslel,ze kluci z Ati tam snad maji chybu.Pak se to zazrakem uz nejak chytilo.Tak tam mam 10.2 na XP.Blbe se instaluji snad uz 4x po sobe vydane ovladace.Driv jsem stim takovej problem nemel.Tak jsem rad,ze se to povedlo i kdyz na HD4850 asi nejakej ten vykon tam navic nebude ? .))
C:AMD Phenom II X4 965 black edition Quad-core 3400Mhz, socket AM3, Chl: NOCTUA NH-U9B SE2,Pam: OCZ DIMM 8GB DDR III 1600MHz OCZ3P16004GK Platinium XTC GK: SAPPHIRE R270X 4GB , Z:ASUS M4A785TD-EVO, Zdroj: CORSAIR TX750 V2,Větračky: 2x 12 cm Thermaltake Smart Case Fan II A2029, HDD = 2TB DAT Skříň: Thermaltake Armor Jr. VC3000BNS: WIN : WIN 10 PRO 64BIT CZ
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Proč tak složitě? Stačí spustit instalaci a Catalyst install manager tohle všechno udělá sám. Odinstalovávat ani čistit nic nemusíš. Pokud je však systém zabordelený vším možným, tak se CIM nechytá.
steve.puma
Nováček
Nováček

Příspěvek od steve.puma »

Tak po nainstalování těchto ovladačů mi začnout vyskakovat artefakty v obraze, např. v ME2 nebo DAO,po návratu na 9.12 je všechno ok.Nevíte čím to může být?Díky.Grafiku mám 4870X2.Dělal to i ten hotfix na 10.1.
EuroMarkos
Nováček
Nováček

Příspěvek od EuroMarkos »

Dobrý den,mám takový problém.Od verze 10.1 mi nejde gpu driver nainstalovat na notebook.Vždy jsem si ovladač stáhnul ze stránek amd,modifikoval pomocí programu DH Mobility Modder.NET a poté bezproblémů nainstaloval.Lednové vydání jsem neřešil,myslel jsem,že je něco špatného na ovladači,ale v únorovém vydání to samé.Takže to není náhoda.Ati Catalyst mi nainstalovat jde,nejde pouze ovladač na gpu.
Předem díky za jakoukoliv radu.
P.S. - Acer Aspire 6930g,Ati Mobility Radeon 4650,Win 7 Ultimate x86
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Tam bude problém v DH Mobility Modderu a přípravě na podporu Mobility karet přímo v Catalystech.
EuroMarkos
Nováček
Nováček

A je nějaké řešení? :(
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Počkat na Catalyst 10.3 nebo zatím používat Catalyst 9.12 (příp. s Hotfixem).
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Catalysty 10.2 dopadly u mně zcela katastrofálně (HD5870). :blee:

Pády Stalkera COP, šedá smrt, restarty ovladače atd.
=>
Návrat na 9.12 Hotfix. Asi poslední docela funkční drivery. :sad:

ATi má sice výborné, výkonné a pokrokové karty, ale když řeknu, že ovladače stojí totálně za ho*no, tak to ještě chválím. :blee:

Doufám, že do konce roku vyjde Fermi2 a milá HD5870 půjde tam, kam patří => do popelnice. Nepamatuji se, že jsem měl s nějakou kartou (resp. s jejími ovladači) takové problémy, jaké mám s HD5870. :blee:
EuroMarkos
Nováček
Nováček

Krteq píše:Počkat na Catalyst 10.3 nebo zatím používat Catalyst 9.12 (příp. s Hotfixem).
A myslíte,že u Ati Catalyst 10.3 bude tento problém vyřešen
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ATI Catalyst 10.2 WHQL (8.702)

Příspěvek od Krteq »

Tam už je obsažena přímá podpora Mobility Radeonů -> Novinky v Catalyst 10.3 / ATi Catalyst 10.3 Preview (8.710.3) - Win Vista/7 x32/x64
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

Pokud by mel kazdy takove problemy s kartami ATI, jako ze instalace ovladacu trva 3 hodiny, tak by je nikdo nekupoval, padani ve hrach by bylo zmineno v recenzich, a tezko by pak dostaly oceneni, u me, na Win XP Prof SP3 a integrovanem HD4200 jde vse hladce - odinstal, restart, instal, restart, a vse beha jak ma, a trva to dve minuty, ostatne jako vzdy, celych 9,5 roku co kupuju ATI, bud jde o softwareovy problem na jine strane, nebo o chybku uzivatele (bez urazky :) )
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

GulDucat píše:...padani ve hrach by bylo zmineno v recenzich, a tezko by pak dostaly oceneni...
Jednou věcí jsou recenze, druhou věcí je "běžný herní provoz", kde máš i jiné hry, než které jsou obsaženy v testech.
To, že je karta stabilní 2 dny při recenzi neznamená, že je stabilní i v delším časovém horizontu, popř. u jiných her.
GulDucat píše:...integrovanem HD4200 jde vse hladce...
Obecně platí, že čím méně výkonné (jednodušší) je zařízení, tím bývá méně problémů s ním. To je holt fakt - bohužel.
EuroMarkos
Nováček
Nováček

Krteq píše:Tam už je obsažena přímá podpora Mobility Radeonů -> Novinky v Catalyst 10.3 / ATi Catalyst 10.3 Preview (8.710.3) - Win Vista/7 x32/x64
Aha,dobře děkuji. :)
GulDucat
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GulDucat »

Recenzi je spousta, kazda pouziva sirokou paletu her, a kazda jinou paletu her, celkove mnozstvi testovanych her je tedy velmi velke, karty podstupuji plnou zatez, casto nekolik pruchodu v ruznych nastavenich, pokud karta bezi desitky hodin bez problemu, je malo pravdepodobne ze by se nestabilita projevila az po jeste delsi dobe.

To ze jednoduche zarizeni je spolehlivejsi neni pravda, to by Skoda 105 byla spolehlivejsi nez Toyota Corolla, navic mene vykone neznamena jednoduche, 4200 ma stejne casti jako jakakoliv jina karta poslednich generaci karet, nektere casti, jako UVD2.0 dokonce jako z generace 5xxx, logicke obvody jsou stejne, ovladace take, funkce je identicka, pouze vykon nizsi, navic jsem psal ze karty ATI kupuju 9,5 roku, tohle je prvni slaba/integrovana, protoze uz nehraju, s ostatnimi take nebyl zadny problem.
Karta ktera je vykonna, ale nebezi, je k nicemu, tak proc by nekdo neco takoveho kupoval a byl tomu verny, kdyz je jasne ze nikdo nechce vyhazovat penize za smejd.
Ostatne by se v recenzich zminili take o tom ze jim instalace ovladacu trvala 3 hodiny, uzivatel quicksilver ktery si na to stezuje, ma desku s cipsetem nVidia, jak jsem psal, softwareovou chybu bych hledal v jinem softu, v tomhle pripade tedy na strane ovladacu cipsetu, zkusil bych novejsi, nebo starsi, pripadne i novy BIOS, nebo cistou instalaci WIN.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“