To Michael24: Díky za názor. Tvoje argumenty mě zase trošku popohnali k HD5770, ten OC bych třeba mohl zkusit ale jak říkám problém je ten chladič. Co jsem četl na více serverech o hardware, kde ji testovali, opravdu to v zátěži vypadá jako menší vysavač

Slyšel jsem cosi dobrého o ATI kartách od Saphiru, u kterého bych tomu chlazení věřil ale ten tuším kartu se svým způsobem chlazení ještě nemá nebo se pletu? Nabídky všech shopů už se mi pletou ale myslím, že ještě není. No a externí chladič třeba od AC, který by uchladil novou kartu po OC bude zase stát korunky a tomu se chci pro začátek vyhnout. Navíc ani nevím, jestli můj oblíbený ArticCooling už udělal chlazení pro ATI 57xx. A když se, čistě teoreticky, vyhnu taktování, tak zase 5770 ztrácí. U tebe to celkem chápu, když vlastníš 4870 tak postup na 4890 je téměř nijaký. 5850 už je jiný kafe. Já ale budu přecházet z ATI 9550 se 128-mi MB DDR(ani nevím co tam je za paměti)

takže i postup na "tvojí" 4870 by byl obrovský skok. Takže díky i za tvůj typ ale pořád se nemůžu rozhodnout. Vyrobil jsem ale 2 závěry:
1. Koupím 4890 za cca4000,- oželím DX11 a vydržím s ní třeba rok, když to půjde i rok a půl (nepotřebuju full detaily v každý hře kterou hraju) a pak uvidím, co bude na trhu
2. Koupím 5770 za 3600,- nechám jí tak jak je, než se rozjede trh s chlazením, pak trošku taktnu, užiju něco DX11 her a pak uvidím co bude.
Tak že sorry, že pořád otravuju ale kterou možnost by kdo vybral? Pořád se nemůžu na 100% rozhodnout.
P.S.: Když už nikdo neodepíše, tak to pochopím

Ale když já se pořád nemůžu rozhodnout