Jaké DDR3??

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké DDR3??

Příspěvek od Prometheus »

SpeedyGT píše:Jo nějaký 3D mark body ti to sice přidá, i ve hrách třeba 0,1FPS, ale stojí to za nějakých pár stovek připlácení nebo za několik stupňů navíc na chladiči? NE! Proto koupit ty nejlevnější...
:x Pozná to i při běžné práci ve fotošopu, virtuálním pc... To je jen vaše utkvělá představa že vyšší frekvence a nižší CL nic neznamenají.

Zpravidla se vyplatí kupovat dle využití budu taktovat x nebudu taktovat, pokud ano mám BE edici nebo nemám, pokud nemám tak se vyplatí koupit výše taktované moduly, jelikož ty mě pak nebudou brzdit.

Pro autora tématu:
Doporučil bych ti http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 4000000SXX
Při poměrně nízkém napětí solidní výkon i CL, na nižší frekvenci 1333 půjdou i na CL7 a níž.

Nechceš-li nějak extrémně taktovat pomocí fsb a honit... 3d marky jako flanker :lol:
Tak vem http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 21Y50ALIYL
Za danou cenu jsou dobré.

PS: Je třeba poznamenat, že ceny RAM jsou stále o cca 1000CZK výše než před pár měsíci.
Čekat s koupí nemá smysl, jelikož DDR2 dolů už nepůjdou a u DDR3 je velká poptávka.
Vždy prodávám i jinde.
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

:x Pozná to i při běžné práci ve fotošopu, virtuálním pc... To je jen vaše utkvělá představa že vyšší frekvence a nižší CL nic neznamenají.
:x Nesmysl, to chci vidět, jak při práci ve Photoshopu pozná latenci pamětí, jestli mají CL7 nebo CL8 a frekvenci 1333MHz nebo 1600MHz. Není to jen utkvělá představa, je to realita. Realita, na které se shoduje více lidí, než jen já.

Když nehodlá uživatel nijak výrazně taktovat, nemá to cenu, vyhodit třeba o 1000Kč více za RAMky.

Pro autora tématu:
Jak jsem psal, ber nejlevnější moduly DDR3 o požadované kapacitě, které najdeš v obchodě.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
lubik
Nováček
Nováček

Příspěvek od lubik »

Caute,ktore s tychto mam zobrat(cena je taka ista)
4GB DDR3-1333MHz Kingston HyperX XMP CL7 kit 2x2GB
4GB DDR3-1600MHz Kingston HyperX XMP CL9 kit 2x2GB

Doska:ASUS P7P55D-E PRO
CPU :Intel® Core i7-860
(SCYTHE SCNJ-2100 Ninja 2 rev. B - chladič CPU)

Ma zmasel XMP?
Ja zatial taktovat nebudem,ale chcem ponechat TurboV.
Najskor som chcel 4Gb 1600MHZ CL8 XMP,ale su draksie o 22EUR.
Prometheus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prometheus »

2 lubik Pokud je cena rovnaká, tak ber 4GB DDR3-1600MHz Kingston HyperX XMP CL9 kit 2x2GB

Pokud máš platformu na Intelu, tak XMS má smysl. Paměť totiž splňuje přísná kritéria na funkce a vlastnosti. Zde bych asi nešetřil, jelikož Core i7 nemá rádo vyšší napětí pamětí - obecně se doporučuje pro dlouhodobý provoz napětí (RAM) kolem 1,65V.

2 jan.svoboda Jasně, chápu, realita kterou si mnozí z vás nechtějí přiznat. :lol:
Kdyby jsi nebyl línej, tak by sis provedl testy, jak ty říkáš 1333MHz CL8 vs 1600MHz CL8.

Dělal jsem si vlastní měření např rendering, načítání atd bylo znatelně rychlejší na vyšší frekvenci a nižším CL - pro tebe možná pár sekund nic neznamená, ale ono se to nasčítá když děláš celej den. ;-)
Vždy prodávám i jinde.
jan.svoboda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jan.svoboda »

Lubis:
Víceméně souhlasím s řešení, které je zde už uvedeno, když ta cena je stejná, spíš bych vzal ty 1600MHz.

Prometheus: Hele, sice je to OT, ale přestaň do mě rejpat, že jsem línej apod., kvůli tomu na foru jistě nejsem a nemám čas ani náladu se tady s tebou o tom dohadovat, mysli si co chceš, ale že neuvěříš v to, jak to je a co tady potvrdili i další lidi je tvůj problém. A k čemu bych já měl dělat nějaké testy, když je najdeš už hotové na netu? Ano, rozdíl nějaké 1s tam opravdu je, a ten mě nevytrhne, abych kupoval kvůli tomu DDR3 třeba o 1000Kč dražší. :lol:

BTW: Často dělám celej den na PC, takže nemusíš poučovat :lol:
Další poznámky a poučování k tomu, co si myslíš si prosím odpust nebo případně piš na SZ, nerad bych tu spamoval uživatelům jen OT.
Zde na foru již nejsem aktivní, vyskytuji se na Google+ (http://gplus.to/JanSvoboda), kde aktivně píšu nejen o IT.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

i pri taktovani je z praktickejch duvodu zcela zbytecny platit extra za ddr3 pameti

//edit Wilik - promaz OT
MORFEUS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MORFEUS »

No já si budu kupovat asi tyto . . .

Kód: Vybrat vše

http://www.alza.cz/zeppelin-4gb-kit-ddr3-1600mhz-d144286.htm
Bude to na Core i5 750 které budu taktovat a chladit vodou... :twisted:
Na to jak sou levné,mají velkou frekvenci při 1.5v :roll:
Home PC CPU-Intel Core i5 750@4 Ghz, RAM-Corsair XMS3 (4X 2GB) 8 GB, 1600 Mhz DDR3, MB-MSI P55 - GD80@200 Mhz BCLK,VGA-GTX 460 2GB ,HDD-Seagate Baracuda 500 GB SATA-2
NoteBook Lenovo IdeaPad G780 Dark Metal
Odpovědět

Zpět na „Paměti“