Restarty PC

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
breber
Nováček
Nováček

Restarty PC

Příspěvek od breber »

Zdravím,
mám PC poskládaný asi týden. Nainstaloval jsem W7 Professional 32bit, při instalaci ESS4 se restartoval ještě před dokončením instalace. Restart proběhl několikrát, ikdyž jsem vlezl do BIOSu. Po vypnutí zdroje a zapnutí asi po minutě vše najelo, jen ESS nebyl, v Program Files jo, ale ve správci programů ne. Přeinstaloval jsem znovu WIN, před dokončením instalace zase ty restarty. Znovu přeinstalovat, už se povedlo i ESS. Nainstaloval jsem EVEREST, spustil test, zaškrtnutá všechna políčka mimo HDD. Opět restart, asi po minutě, samozný test CPU jede, nic nepadá, ostatní volby samostatně - obraz rozpadlý na pruhy a tma, PC jede - kontrolka svítí a jedou větráky, nejde jinak vypnout než vypinačem zdroje. To samé, když spustím Video Card Stability Test.
Teploty zjištěné EVERESTEM: CPU v Idle 39°C, Burn 50°C - potom sepne větrák chladiče
GK v Idle 40-44°C, BURN 65°C potom to spadne
MB 30°C
HDD 32°C
Zkoušel jsem i MEMTEST, restart po dvou a půl minutě, v kolonce Err - nula.
Sestava: MB MSI P45 Neo3 FR
CPU Dual Core E6300
RAM 2x1GB kit Kingston 800MHz Cl 5
GK MSI RX2600 XT 256MB
zdroj Seasonic ET400 80+
HDD WD Caviar 320GB AAKS

Jsem v koncích, nevím kde je zrada, ještě podotknu, CPU, RAM jsou nové, zbytek - starší kusy.
Nemáte někdo nějaký nápad, ještě zkusím Memtestem každý modul RAM samostatně, už nevím...
breber
Nováček
Nováček

Re: Restarty PC

Příspěvek od breber »

Další poznatek, zkoušel jsem Furmark, teplota GPU vyleze až na 70°C a potom PC zatuhne. Musím to natvrdo vypnout. Po zapnutí nabíhá systém, při uvítací obrazovce rozpad obrazu a tma. Musím to vypnout na zdroji, jinak to nejde. To se stane ještě jednou. Potom už vše najede normálně. Asi to vypadá na výměnu GK.
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“