S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl

Příspěvek od sam_217 »

Právěže nic takovýho, mě ta hra nejde vůbec spustit....bez modu to jede ale s modem ne..zapne se to, skočí černá obrazovka, tak chvíli zůstává a pak to celý spadne do win...
XR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module "D:\HRY\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\xrCore.dll" at 0023:0024CC85, xrDebug::backend()+165 byte(s)
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

stále se mi nedaří rozchodit ten L.U.R.K. .... prostě to nejde ani s patchem 1.0005 ani s 1.0006 nejde to vůbec...nechápu fakt by mě zajímalo jak jste to vy co vám to funguje zprovoznili resp. na čem hru provozujete, jaký patch a jeslti ste měli nějaká problémy také...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Aha, tak se mi to podařilo vyřešit, stačilo smazat soubor localization.ltx ve slože gamedata/configs a už to jede...

Herkis
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Herkis »

To mě nenapadlo, to bude asi tím, že mě to s tím souborem funguje. Ale je tam:

[string_table]
language = cze

A STALKERa mám českou verzi, jestli máš jinou, tak to bude asi tím.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Mám CZ ale v localization bylo language = eng...

Herkis
Redaktor PCT
Redaktor PCT

Příspěvek od Herkis »

jj.

Nemůžu hru s LURK modem dohrát na tu nejdelší variantu - tj. dekoder pro dveře nad monolitem, odmítnutí spolupráce s kolektivním vědomím, střílečka po exteriéru elektrárny s monoliťákama a hopkání pomocí "transportních" anomálií. Ta poslední anomálka (alespoň jak si to pamatuji bez modu) mě hodila kamsi do trávy a zrušila zónu. S LURKem mě posadí jen pod ten barák vedle těch věží z kterých šlehají elektrické blesky, toť vše.

Jestli někdo víte co dál, tak se podělte.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

jak aktivovat AA ve hrach Stalker na GeForce kartach?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

Vynuť to v ovladačích, ale budeš mít tak rapidní pokles FPS, že se rovnou vsadim, že se na to vyprdneš a budeš to hrát bez AA :lol: navíc s 8800GT, já to zkoušel na GTS250 a bylo to již nehratelný, ikdyž teda zapoměl sem na to že při nízkých rozlišeních se to dá, ale na širokoúhlý 22" 1680x1050 to ten výkon drasticky zabíjí....

durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

ted mam GTX260 OC
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
mungo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mungo »

Isiel som minule okolo obchodu a prve dva diely tam boli kazdy za par Euro - no nekup to. Obe anglicke verzie. Problemy nastali po instalacii - Win7 x64

Clear Sky som ani nerozbehol, oznamilo mi to, ze na prve spustenie musim mat administratorske prava (ktore samozrejme mam :evil: ). Podla webu by to mal riesit nejaky patch samotnej ochrany. Mate niekto inu skusenost (patch mam uz stiahnuty, ale este som to neskusal)?

Shadow of Chernobyl sa sice spustil, ale. Akonahle som zacal hrat a objavil som sa v miestnosti s tym tucnym chlapikom, co mi dava poucenie o PDA a prvu misiu, tak som po chvili vzdy skapal. Po chvili som zaregistroval vlavo svietiacu ikonu pribora, tak mi doslo, ze zrejme od hladu. Lenze moja postava chcipla skor, nez som urobil s chlapikom prvy rozhovor :cry: . Tak som nejakym zazrakom otvoril okno pre obchod, kupil za 40 rublov 2 bagety a "pouzil". O par sekund som bol mrtvy a zase jeden nekonecne trvajuci Load. Skusil som ich zjest, az ked sa objavi ikona priboru - rovnaky vysledok, moje prezitie nebolo dlhsie snad ani o sekundu.
Este ten zaciatok je divny, objavim sa v miestnosti, chlap povie par slov, obrazovka zcernie, chvilu to trva, obraz naskoci a dej pokracuje. Ci sa tam udeje nejaky casovy skok alebo co netusim, ale z priebehu rozhovoru nic take nevyplyva - ten chlap ma len zacne vitat a blik. Nic sa mi zial na tuto temu nepodarilo najst - nemate s tym skusenost?

Apropo, kedze manual nestoji za nic, je tam tak akurat popis hernej obrazovky a o hlade a spol. sa tam dozviem len to, ze v inventorari su okrem dalsich veci ulozene aj potraviny - neviete nejaku stranku, ktora by predas len trochu viac popisala, ako sa to hra a co je co a ako to cele funguje?
Chcel som zacat hrat na najvyssiu obtiaznost, pretoze obvykle po case zistim, ze hra je na nizku a stednu nie moc zabavna (Fallout3 a Witcher napriklad); lenze s tymto "manualom" to vyzera na volbu alebo zacat na novacika a po nejakom case zistit, ze je to moc lahke, alebo zacat sice na vysoku obtiaznost, ale znechutit si cely zaciatok neustalym loadovanim a vracanim sa, pretoze niekde neodvratne chcipnem, lebo som na nieco zabudol, alebo som si nieco nevzal.
Fenous
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fenous »

http://stalker.scorpions.cz
Tady najdes spoustu odpovedi, zkus hlavne forum.
mungo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mungo »

Vdaka.

Problem s prvym dielom je vyrieseny - nahodou som na webe nasiel, ze v zakladnej neopatchovanej verzii hry * na NumPade spusta zrychleny beh casomieri, co sa samozrejme prejavi na vyvolani hladu tempom, ktore sa neda zvladnut. A nie je to v manuale. Patch to riesi, zial dalsie 2 klavesy z NumPadu zostavaju preddefinovane na nejake funkcie, takze aj tak mam sice mensi, ale stale problem a obmedzene ovladanie :cry:

Este by to chcelo nejaky mod/script na ovladanie, pretoze to prepinanie medzi prikrcenim, klakom a behom je na vrazdu autorov. Zaklaknem kvoli presnej strelbe, zrazu potrebujem prebehnut za kryt a kym si mackajuc na beh uvedomim, ze najprv musim kliknut na postavenie sa z prikrcenia az potom mozem bezat je neskoro :cry:
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Tak jsem se konečně dostal k otestování L.U.R.K. módu a zatím jsem z toho nadšenej.Graficky je to určitě ještě lepší než Complete 2009.Volitelný nastavení trávy je fakt masakr,s posuvníkem na maximum to srazí GTX 275 do deseti framů,ale stačí o čtyři posuvy ubrat a je to na padesáti a trávy je tam doslova mraky....Jdu testovat dál,až mi to bude sedět,tak to asi zase rozjedu.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

udělej screeeeeeeenyyyyyy
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

ObrázekObrázekObrázek
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

Zdravim. Nevítě někdo jestli už nějaká partička dodělala ty zamčené části jako to mrtvé město nebo jak se to jmenovalo. Někde sem o tom četl...
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Tak co swate hrajes ten LURK a nebo si se na to vyprdnul?Je to lepsi nez complete 2009?
Dneska sem dohral konecne clear sky(po pul roce co se mi to valelo na HDD :lol: ) a ted chci zacit hrat soc a nevim co je lepsi :) .
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

SOC je podle mě nejlepší ze všech dílů stalkera, i přes všechny jeho bugy a nedokonlaosti, má nejlepší atmosféru i příběh a to je to co dělá tu hru výjiměčnou. Clear sky uuž byla taková moc akční, člověk se tolik nebál, a v COP tu atmosféru zazdily úlplně(no Prypyjat se jeste dala)
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Ted sem koukal na ty jejich stranky lurk modu a za 2 dny ma vyjit ta revolucni 1.1 verze :) .To sem na to teda zvedavej.Uz se s tim babraj snad rok a moc tomu neverim, ze to vubec nekdy vyjde.
Kazdopadne ta verze 1.1 vypada fantasticky. :)
Jinak konec clear sky je mega zklamani....
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

HEAD: Nehraju.Nějak jsem se zase přistihnul,že musim na tyhle hry být v tom správnym rozpoložení.A poslední dobou mám takový práce,že přijdu domů a radši si zajedu tři-čtyři erzety v prvním DIRTu,zastřílim si jeden level v Modern Warfare 2 a jdu chrápat.Nicméně jsem ten LURK mód vyzkoušel,zrychleně se prošel na Smetiště abych omrknul,jak se to chová.Vypadá to neskutečně dobře,ta grafika pořád drží krok se současnou špičkou.Zvuky dobrý,hned ze začátku se mi do ruky dostal špagin,kterej v původní hře vůbec není,noc se všema těma hvězdama je naprosto úžasná.Je to rozhodně ještě o kus lepší,než Complete 2009,ale vypadá to,že to dám až v zimě.Prostě nemám na to momentálně buňky,nedokážu se do toho v tý hektický sezóně tak ponořit.Každopádně LURK mód se jeví jako pecka.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“