Jaký 3,5" hdd doporučíte...
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- wallot
- Středně pokročilý
-
Re: Samsung F1 nebo F2
co furt nekdo u SSD resi zivotnost. zivotnost nikoho nezajima. disk ma zaruku vetsinou tri roky a pokud odejde vymeni se (a dulezita data se maji zalohovat ci mit aspon disk v RAIDu). a za tri roky ze soucasnych SSD bude relikvie do muzea
A jen tak mimochodem me bezne pevne disky vydrzi tak dva a pul az tri roky max. Pak s nima zacnou bejt problemy.
U bezneho pevneho disku to se zivotnosti neni zadnej zazrak jelikoz tam dochazi k mechanickemu opotrebeni. Uz jsem zazil diskove pole kde ze 100 disku behem prvnich dvou mesicu odeslo 30.
SSD je budoucnost za nekolik let po beznem disku nikdo ani nestekne. max tak nejake mega kapacity na odkladani tun dat.
A jen tak mimochodem me bezne pevne disky vydrzi tak dva a pul az tri roky max. Pak s nima zacnou bejt problemy.
U bezneho pevneho disku to se zivotnosti neni zadnej zazrak jelikoz tam dochazi k mechanickemu opotrebeni. Uz jsem zazil diskove pole kde ze 100 disku behem prvnich dvou mesicu odeslo 30.
SSD je budoucnost za nekolik let po beznem disku nikdo ani nestekne. max tak nejake mega kapacity na odkladani tun dat.
7800X3D, Gigabyte 7900GRE, Custom LEOBOG Hi98, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7/size]
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
vidis, a me by se hodilo klidne 36TB ulozneho prostoru...to pri dnesnich cenach SSD mam zastavit barak a pujcit si par mega?
- wallot
- Středně pokročilý
-
copak te nekdo nuti si kupovat SSD? V soucasne dobe je pouziti SSD jasne -> system + aplikace s pozadavkem na hodne IOPS.
nezda se ti to? to mas docela smulu
a jako bezny disk jsou nove samsungy docela bezkonkurencni at uz pomerem vykon/cena tak tichosti a to ze nekdo ma jeden disk v papirovy skrini na tom nic nemeni.
Ale stale jsme v IT a to znamena ze za mesic klidne nekdo udela nejakej novej disk, ktery bude proste lepsi
nezda se ti to? to mas docela smulu
a jako bezny disk jsou nove samsungy docela bezkonkurencni at uz pomerem vykon/cena tak tichosti a to ze nekdo ma jeden disk v papirovy skrini na tom nic nemeni.
Ale stale jsme v IT a to znamena ze za mesic klidne nekdo udela nejakej novej disk, ktery bude proste lepsi
7800X3D, Gigabyte 7900GRE, Custom LEOBOG Hi98, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Arctis Nova 7/size]
- nevidany
- Začátečník
-
Flegy: o datových uložištím z SSD jsem ti nic nepsal.... psal jsem (ohledně hlučnosti)
Povídáš tu něco o tatarech, multimilionářích... Hloupá jedovatost...
Možná by stálo za to vrátit se k tématu F1 nebo F2
Já pořád tvrdím, že lépe koupit alespoň malé SSD na systém a libovolný HDD na data... od disku klasické konstrukce lze těžko očekávat naprostou tichost a pokud jde o tichost tak jiné volby není...
což samozřejmě řeší i cenové nesrovnalostiOsobně jsem to vyřešil koupí SSD pro systém - na data už je to pak poměrně jedno...
Povídáš tu něco o tatarech, multimilionářích... Hloupá jedovatost...
Možná by stálo za to vrátit se k tématu F1 nebo F2
Já pořád tvrdím, že lépe koupit alespoň malé SSD na systém a libovolný HDD na data... od disku klasické konstrukce lze těžko očekávat naprostou tichost a pokud jde o tichost tak jiné volby není...
- worldindust
- Nováček
-
Re: Jaký 3,5" hdd doporučíte...
Zdravím Vás! Nachystal jsem sestavu viz. košík. Prosím schválení sestavy a radu v oblasti hdd. Stačí 500 GB. PC bude hlavně na hry.
http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=136140
Díky za rady!!!!
Díky za rady!!!!
- worldindust
- Nováček
-
Zdravím Vás! Nachystal jsem sestavu viz. košík. Prosím schválení sestavy a radu v oblasti hdd. Stačí 500 GB. PC bude hlavně na hry.
Díky za rady!!!!
Díky za rady!!!!
- Mastodont
- Černá karta
-
Nákupní košík je prázdný.
- izerS18
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Možná dělám něco špatně, ale v košíku nic nevidí. Tvé heslo do alfy neznám, tak se nepřihlásím.
Jinak 500GB F3 a je to vyřešené
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- worldindust
- Nováček
-
izerS18 píše:Možná dělám něco špatně, ale v košíku nic nevidí. Tvé heslo do alfy neznám, tak se nepřihlásím.
Aha. Tak to nevim proč to nejede. A jak to je s tou vyrovna. dobou. Moc se v tom nevyznám. Bude stašit 16mbs?
O5 díky!
- worldindust
- Nováček
-
- izerS18
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Už to funguje.
Ano, 16MB Cache na 500GB s jednou plotnou stačí bohatě. Na hry i video je ten F3 dostačující maximálně.
Ano, 16MB Cache na 500GB s jednou plotnou stačí bohatě. Na hry i video je ten F3 dostačující maximálně.
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- Mastodont
- Černá karta
-
Dobrý výběr. Jak říka izer, F3 je holka pro všechno.
- zombux
- Odborník PCT
ne tak docela, v poměru cena/GB pořád exceluje F2 1,5TBMastodont píše:Dobrý výběr. Jak říka izer, F3 je holka pro všechno.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- myom
- Středně pokročilý
zombux: jenze jak jsem si vsimnul, tak ta F2 ma celkem dost setricich funkci a celkem rychle se pri necinosti vypina. takze osobne bych na to nedal ani hry... aby se znovu ten disk zapl, tak to celkem trva...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- zombux
- Odborník PCT
hry patří na SSD F2 je datový úložiště, ne disk pro "performance" použitímyom píše:zombux: jenze jak jsem si vsimnul, tak ta F2 ma celkem dost setricich funkci a celkem rychle se pri necinosti vypina. takze osobne bych na to nedal ani hry... aby se znovu ten disk zapl, tak to celkem trva...
Pfizer & Moderna inside
- izerS18
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
A právě kolega výše chce na hry disk a předpokládám z jeho příspěvků, že rozpočet na SSD není.zombux píše:...
hry patří na SSD F2 je datový úložiště, ne disk pro "performance" použití
- Thellwin
- Administrátor
Pokud so potřebuješ nechat poradit se sestavou, tak k tomu slouží sekce Počítačové sestavy a pokud jen s diskem tak zase by bylo vhodné použít tento thraed - http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=14&t=102168
Zde se řeší konkrétní značka disků a ne výběr obecně.
Zde se řeší konkrétní značka disků a ne výběr obecně.
Goldnoob team proud member!
- zombux
- Odborník PCT
a já jsem napsal že F2 má nejlepší poměr cena/GB, o výkonu jsem neřekl vůbec nic. samozřejmě že F3 je (o něco málo) výkonnější - to jsem nikdy nepopíral...izerS18 píše:A právě kolega výše chce na hry disk a předpokládám z jeho příspěvků, že rozpočet na SSD není.zombux píše:...
hry patří na SSD F2 je datový úložiště, ne disk pro "performance" použití
Pfizer & Moderna inside
- izerS18
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
To s tebou souhlasím a na hry by bohatě F2 stačil i, ale cena je pořád někde jinde. Proto návrh F3 500GB.
- zombux
- Odborník PCT
při ceně 500GB disků už má skutečně smysl koupit co nejvýkonnější model, pár korun rozdíl už neznamená nic.izerS18 píše:To s tebou souhlasím a na hry by bohatě F2 stačil i, ale cena je pořád někde jinde. Proto návrh F3 500GB.
Pfizer & Moderna inside