Při hraní her zamrzá PC

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
scud911
Nováček
Nováček

Při hraní her zamrzá PC

Příspěvek od scud911 »

Hojte mám problém koupil jsem new pc s windows 7 64 bitovím a při hraní COD 2 nebo COD 4 se pc sekne a mě nezbyde než tvrdý restart, avladače vše jsem zkoušel a jsou aktuální pro windows 7 64 bitovej...

Někdy pc zamrzne po 20 minutách hraní někdy vůbec a někdy po 2 hodinách....

Opravdu nevím co stím pc nemám ani týden a docela je to nepříjemný... Tak já zda to mám vyhodit hned nebo až za chvíly..

Budu rád za každou radu a předem dík..

Sestava pc:
Procesor: INTEL Core i7 860 2.8GHz, 8MB, QPI 4,8GT, socket 1156, BOX
Grafická karta: MSI N260GTX-T2D896-OC PCIE 896MB DDR3 2 x DVI
Operační paměť: 3 x KINGMAX RAM DDR3 2GB 240pin PC10666 1333MHz (chip Kingmax)
Základní deska: MSI P55-GD65, s.1156, P55,2PCIE,4DDRIII,6SATAII,GLAN,Dr.Mos,OC,ATX
Operační systém: MS WINDOWS 7 Home Premium CZ OEM 64bit
Naposledy upravil(a) Thellwin dne stř 14. dub 2010, 10:41, celkem upraveno 1 x.
Důvod: upraven název
scud911
Nováček
Nováček

Re: COD 2 a COD 4

Příspěvek od scud911 »

Jinak to zamrzne stilem že se sekne hra a pc neráguje ale zvuky hry slyším i kluky na ts, ale hra neráguje ani pc...
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

co ostatní hry?
scud911
Nováček
Nováček

Příspěvek od scud911 »

Zub píše:co ostatní hry?
Zkoušel jsem ještě cod 1 a to bez problémů občas to zamrzlo, ale zase se to odseklo a jelo se dál. Zkusím tedy ještě něco jiného moc jich nemám hraju spíše po netu codko zkusím fear a dám vědět co to bude dělat..
scud911
Nováček
Nováček

Příspěvek od scud911 »

Hmm tak i při hraní hry Fear to po dvou hodině hraní zamrzlo a musel jsem restart tak vážně nevím co to může být :(
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

Jestli se ti to sekne při hraní nějaké náročnější hry tak se ti něco přehřejvá. Jaké máš teploty na grafice? na pamětěch grafiky, na chipsetu a na procesoru?
Třeba Everest by to měl zjistit ale nevim jak to tam je s licencí ale snad to minimálně měsíc poběží.

http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... everest/?g

Nebo můžeš vyzkoušet při hraní cod4 otevřít case a šahnout si na chladiče. Když na nich neudržíš prst a ucuknes tak se to motá kolem 80 stupnu ne li víc.
scud911
Nováček
Nováček

Příspěvek od scud911 »

Zub píše:Jestli se ti to sekne při hraní nějaké náročnější hry tak se ti něco přehřejvá. Jaké máš teploty na grafice? na pamětěch grafiky, na chipsetu a na procesoru?
Třeba Everest by to měl zjistit ale nevim jak to tam je s licencí ale snad to minimálně měsíc poběží.

http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... everest/?g

Nebo můžeš vyzkoušet při hraní cod4 otevřít case a šahnout si na chladiče. Když na nich neudržíš prst a ucuknes tak se to motá kolem 80 stupnu ne li víc.
CPU 51 deska 44 grafika 59

Jsou to teploty normál to bylo první co mě napadlo :(
Zub
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Zub »

to jsou teploty při hraní nebo v klidu? Ono na grafice se většinou nepřehřívá jádro nýbrž paměti.
Zkus jednu věc. Sežen si nějaký program, měl by to zvladat rivatuner, ten stahneš na stahuj.cz a zmírni rychlost pamětí a zkus i jzmírnit frekvenci jádra.

Když ani to nepomůže, tak otevři case a jestli máš nějaký stolní větrák tak ho pust tak, aby foukal na celou desku včetně grafiky. A pak třeba otevři okno abys měl v místnosti zimu.
Třeba ti to příde směšný ale takhle mi blbla ati1950pro, kde se přehřívaly paměti. Když sem snížil takt na pamětěch o 100mhz nebo otevřel okno v zime, bylo vše ok :)
scud911
Nováček
Nováček

Příspěvek od scud911 »

Zub píše:to jsou teploty při hraní nebo v klidu? Ono na grafice se většinou nepřehřívá jádro nýbrž paměti.
Zkus jednu věc. Sežen si nějaký program, měl by to zvladat rivatuner, ten stahneš na stahuj.cz a zmírni rychlost pamětí a zkus i jzmírnit frekvenci jádra.

Když ani to nepomůže, tak otevři case a jestli máš nějaký stolní větrák tak ho pust tak, aby foukal na celou desku včetně grafiky. A pak třeba otevři okno abys měl v místnosti zimu.
Třeba ti to příde směšný ale takhle mi blbla ati1950pro, kde se přehřívaly paměti. Když sem snížil takt na pamětěch o 100mhz nebo otevřel okno v zime, bylo vše ok :)
No zklamu pc mám zablombovaný takže otevřít ho nemohu a rivatuner opět nemohu to jsou věci co mě napadli také, ale co dělat když to udělám spadne mi záruka....

To jsou teploty při hraní, teploty v klidu jsou CPU 30 Deska 29 grafika 40...

Háček je že to někdy zamrzne i v klasickém OS to jsem se nenapsal...

nemusím ani hrát a pc zamrzne, ale to je málo kdy ne tak často jako při hraní her.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Brázda.l »

RAMky jsi už taky testoval? Např. pomocí Memtestu nebo GoldMemory (testy by měly běžet minimálně 6-8 hodin)?

Předpokládám, že je PC v záruce, tak reklamuj, toto bude hardwarová chyba.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
scud911
Nováček
Nováček

Příspěvek od scud911 »

Brázda.l píše:RAMky jsi už taky testoval? Např. pomocí Memtestu nebo GoldMemory (testy by měly běžet minimálně 6-8 hodin)?

Předpokládám, že je PC v záruce, tak reklamuj, toto bude hardwarová chyba.
V záruce je asi mi nic nezbude než ho reklamovat, ale díkm za každé vaše radi a snahu pomoci. V pondělí to odvážím na reklamaci, ať se starají ti co to stavěli :-D
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“