Přehřátí PC - Vadné teplotní čidlo na procesoru ?

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
THZko
Nováček
Nováček

Přehřátí PC - Vadné teplotní čidlo na procesoru ?

Příspěvek od THZko »

Zdravim
Potřeboval bych poradit mám tuto desku MSI 790XT-G45. Procesor AMD Athlon X2 5400+ který sem z 2,8ghz taktnul na 3,0ghz a na procesoru mám chladič Arctic Cooling Freezer Xtreme 8xHeatpipe ...Jde o to že v klidu mě everest hlasí 55-58 stupňů teploty na procesoru , v programu HWmonitor mě hlasí 40-45 stupňů a jakmile zapnu nějakou hru teplota vyletí až k 70 stupňům PC spadne problikne modrá smrt a konec. Jenže když si na chladič šáhnu je skoro studený, skřín je velice dobře chlazená a než mě to začlo dělat teploty byly kolem 20 až 30 stupňů.....už jsem skoušel chladič vyndat, nandat novou pastu znova nasadit vyčistit od prachu a je to to samé. Pořád to padá a když se hnedka kouknu do biosu hlasí mě to teploty až 79 ...takže nevím co stim...jestli je možný že je to čidlo rozbitý nebo kde je chyba.
THZko
Nováček
Nováček

Re: Přehřátí PC - Vadné teplotní čidlo na procesoru ?

Příspěvek od THZko »

THZko píše:Zdravim
Potřeboval bych poradit mám tuto desku MSI 790XT-G45. Procesor AMD Athlon X2 5400+ který sem z 2,8ghz taktnul na 3,0ghz a na procesoru mám chladič Arctic Cooling Freezer Xtreme 8xHeatpipe ...Jde o to že v klidu mě everest hlasí 55-58 stupňů teploty na procesoru , v programu HWmonitor mě hlasí 40-45 stupňů a jakmile zapnu nějakou hru teplota vyletí až k 70 stupňům PC spadne problikne modrá smrt a konec. Jenže když si na chladič šáhnu je skoro studený, skřín je velice dobře chlazená a než mě to začlo dělat teploty byly kolem 20 až 30 stupňů.....už jsem skoušel chladič vyndat, nandat novou pastu znova nasadit vyčistit od prachu a je to to samé. Pořád to padá a když se hnedka kouknu do biosu hlasí mě to teploty až 79 ...takže nevím co stim...jestli je možný že je to čidlo rozbitý nebo kde je chyba.
Tak mě to znovu spadlo a skusil sem šáhnout vedle procesoru na kondenzátory a sou pekelně žhavý ...takže teď už vůbec nevím protože žebrování na chladiči je skoro studený a chladič na procesoru drží ...
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

jak stará je ona deska? Co máš za zdroj a jak je starý? Sestava?
THZko
Nováček
Nováček

Příspěvek od THZko »

Deska je tak 2 měsíce stará zdroj Corsair TX 650W stejně starý .....RAM A-Data DDR2 800mhz CL4 ....GPU Geforce GTS250 512MB ...HDD WD 640GB ....
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Jsi si jistý že na desce hřejí kondenzátory? Nemůžou to být spíše mosfety? ale i tak vše by "mělo" být v pořádku, ale není jelikož to padá...
Spíše zkoušel jsi jinou grafiku? Jaké jsou teploty grafiky?
THZko
Nováček
Nováček

Příspěvek od THZko »

Ehm jsou to mosfety ....grafiku jsem nezkousel jinou ale myslim si ze tam chyba nebude, teploty GPU 40-50 stupnu v klidu v zatezi neco pres 60
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Zkus v biosu vypnou ochranu před přehřátím, ale kupodivu to možná opravdu bude CPU...
THZko
Nováček
Nováček

Příspěvek od THZko »

Tak jsem to možná vyřešil ...skusil jsem tam dát starší chladič Zalman jen s měděným žebrováním bez heatpipe a teploty se zdají být dobré v klidu mě everest hlasí 40 stupnu a HWmonitor mě hlásí 21stupnu takze pravda bude mozna nekde mezi kolem 30 ..slysel sem ze everest hlasi o neco vic ...Takze problem byl v chladici, ale to je divny je mozny ze by to byl spatnej kus ? nebo nejak spatne odvadi teplo ....divny ze do tedka fungoval ..
nevidany
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nevidany »

Jediné vysvětlení by bylo kdyby vytěkal plyn z heatpipe... Zvláštní...
S.M-A-RT
Nováček
Nováček

Příspěvek od S.M-A-RT »

No teoreticky pokud by byly Heatpipe prázdné bylo by to tím, jelikož by se přes ně nemohlo přenášet teplo. Jelikož už jste přendal chladič tak nic, ale napadlo mě, nechat procesor trochu Warm Up (nahřát) na těhc 50-60°C a pak zkusit šáhnout né na žebrování ale na tu měděnou základnu případně prstem projet po trubičkách, pokud by byla základna horká a heatpipe kousek od základny už studené je to v nich a na reklamaci chladiče. I když jsem se s tím ještě nesetkal. :shock:
CPU: Intel Core2Duo E8500 3.16Ghz@4.0Ghz (momentálně na defaultu, kvůli špatnému chladiči)
MB: Gigabyte GA-EP45-UD3LR
GPU: ASUS nVidia GTX275 OC
RAM: Kingston HyperX 4GB 1066Mhz
Zdroj: CoolerMaster Real Power 620W
CASE: CoolerMaster HAF-922
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“