zdravím, mám trošku starší notebook a zajímalo by mě jestli by se mi vyplatilo dát na něj windows 7, momentálně jsou na něm xp profi.
díky tomu že notebook není nová dvojádrová mašina, sem se bál že by win 7 jen zbytečně užíral výkon, který xp nepotřebují a zůstává tak k dispozici.
nicméně po chvíli čtení na internetu sem překvapivě zjistil že skoro všichni tvrdí, že win 7 je víceméně stejně rychlý, nebo jen o trošičku pomalejší než xp.
ideální by pro mě bylo kdyby sedmičky byly minimálně alespoń stejně rychlé jako ty xp... chci je totiž hlavně kvůli tomu, že mají pro mě o hodně příjemnější interface než xp a lépe se mi v nich pracuje
specifikace notebooku jsou tyto;
cpu - pentium 2.13hgz
ram - 1gb ddr
disk - 60gb
grafická krata - integrovaná
je mi jasné že bych musel mít vypnuté aero, ale s tím počítám.
ptám se tedy na to, jestli mi aplikace z xp [přehrávání filmů, dvd, semtam aoe2] půjdou stejně svižně na win sedm jako jdou na xp, nebo bych zaznamenal drastický propad výkonu...
děkuji za radu
co za os na notebook, win7, nebo win xp
Moderátor: Loki5567
- Mike13
- Nováček

-
- RiCK
- Začátečník

Re: co za os na notebook, win7, nebo win xp
rozhodne XP, W7 by na tom bolo hrozne pomalé (poznatky z PC s 2.6GHz. X2, 1GB. RAM ).
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- wed05
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Pokud tam nacpeš ještě giga ram tak poběží v pohodě. Vždyť to běhá jakž takz i na atomu tak proč by to nefungovalo solidně na tomto stroji ....
Q9400@3,2;4GBram;GA-EP45-DS3L;9800GT;WD1TB+WD500GB;win7 x64
- RiCK
- Začátečník

1GB. RAM je pre W7 málo, no pre W7 by to stačilo ale ak na tom notebooku aj chceš aj dačo robiť, tak je to málo 
Ako písal wed05, +1GB. RAM by dosť pomohlo.
Ako písal wed05, +1GB. RAM by dosť pomohlo.
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- zombux
- Odborník PCT

taky bych viděl jako hlavní nedostatek málo raměti. ten 60GB disk asi nebude žádná výkonnostní hvězda, ale co se dá dělat.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- ^Paja^
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pokud bys pridal jeste aspon 1GB ram tak to pojede v pohode
pred tydnem sem instaloval znamemu do NTB HP s AMD Turion X2 2Ghz 2GB ram a ati HD3200 w7 ultimate 64bit a byl prekvapen rychlosti jakou vsecko chodilo...
pred tydnem sem instaloval znamemu do NTB HP s AMD Turion X2 2Ghz 2GB ram a ati HD3200 w7 ultimate 64bit a byl prekvapen rychlosti jakou vsecko chodilo...
Intel 5820K@4.6Ghz | Asus X99-A | MSI GTX 1080Ti Gaming X | 32GB DDR4 Corsair 2400Mhz | Creative Soublaster Z | SSD Samsung 850PRO 1TB |NZXT H440 + 875W Thermaltake toughpower XT | Logitech G400s@Icemat 2nd edition blue | 23" 120Hz Dell Alienware OptX + 23" IPS Dell P2314H| Windows 10 Pro 64-bit