Kamery a jejich dostupnost

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
kulitam
Začátečník
Začátečník

Kamery a jejich dostupnost

Příspěvek od kulitam »

Znáte nějakou normální kameru (když nepočítám kousky nad 40 k) s hledáčkem, která by se dala sehnat v česku? Osobně jsem našel dva asi celkově z třiceti modelů, které se "maloobchodně" prodávají, a že by za něco stály, se zrovna říct nedá...
otrekr
Začátečník
Začátečník

Re: Kamery a jejich dostupnost

Příspěvek od otrekr »

Ech? :?
Jestli se nemílím tak kamera ti není zrcadlovka (když se pořizuje snímek tak stejně prd vidíš)
Takže to je vždycky kamera s hledáčkem,ve kterém ja malé lcd :?
Kdybys pořizoval krátké videosekvence,tak bych doporučil např. zrcadloky s možností pořizování videa,přeci je tam hloubka barev a možnost vyběru objektivu větší než u kamery.Na dlouhé sekvence to ale není,protože dle mého názoru budeš hodně moc opotřebovavat čip a s časem bude v háji :jaw:
miniDV
proč maj sakriš tak malý čip?šetřilci :blee:
těch kamer je hodněale co video za šera+noc?

EDIT://
existují dvouoké kamery? :D
kulitam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kulitam »

To je pravda, ale pokud se tomu trochu věnuješ, tak víš že natáčet bez hledáčku je zvěrstvo (mimo jiné proto, že tě ruší okolní prostředí). Je to podobné jako kdybys fotil pomocí LCD dispeje.
Optika je optika 8)

Záleží na tom co chceš dělat. Jestli fotit, nebo točit. Proto se tomu říká Foťák nebo Kamera :wink:

Kamer máš hodně, ale pod třicet (no dobrá, už to trochu slevnili) tisíc seženeš akorát Handycamy.

*Za šera*
To už je otázka času a financí :P

Za šera buď musíš mět vlastní osvětlení (pokud ti to podmínky dovolí), nebo použít noční režim (jestli barevný, to záleží na míře okolního světla a kvalitě kterou potřebuješ) osobně při velké "tmě" preferuju "noční vidění" (UV odrazy) ale to se dá taky použít jenom někdy :wink:
nejlepší je holt při tmě netočit vůbec. A nebo na to mít vybavení (pokud se ti to vyplatí).

Edit // Když tomu věnuješ čas a budeš chvilku šťárat, tak určitě něco najděš :-D . Osobně si ale myslím že se žádné takové nevyrábí. Ono by se s tím asi hodně blbě natáčelo, to už by se mohly udělat k tomu 3D brýle a to už by pak stálo za podívanou :-D
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Já se v tom šŤourál kdysi hodně.

Okolní světlo ruší,velké lcd žere hodně elektryky=nižší doba.Nemusíš se párat s věcma jako odraz sluníčka.Když máš dioptrie tak některé okuláry nabízí nějaké blbost.

Přiznej že zrcadlovka má větší čip než handycam (poprvé slyším :jaw: ) a má větší světelnost.Tudiž ty získaváš více candel a díky velkému čipu s velkýma rozměry získáš skvělé video.Když máš ultrazvukové či co to ostření tak není co řešit.Dokážeš s handycamem ostřit manualně? :D Na druhé straně tu je přehřátý čip,který potom začne šumět jak prase.Já osobně bych šel do K7 pentax.Dlouho jsem se hádal,ale je to fakticky skoro profesional.Nezapomeň na abrebaci,protože handycam má velkej rozsah.
Ono v noci černá může být černá,ale za šera červená nebude 100% červená.Je plno výhod a bohužel věci se prolínají.Proč kamery mají možnost fotografování Aaa?
Dle názoru mnoha lidí by foťák neměl natáčet video a kamera nedělat snímky,není to blbost? :?:
kulitam
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kulitam »

Že by kamera neměla dělat snímky, s tím částečně souhlasím (zatím jsem to ještě nepotřeboval).
Jako je to paráda, že digitální zrcadlovka umí natáčet video, ale otázka je, jestli se ti chce kur*it si čip určený na focení natáčením. Ono u těch levných foťáků to ani tak nevadí, ale jak si zakoupíš nějaký dražší kousek, tak už to hodně bolí. Nehledě na to, když se o něho staráš, to pak zamrzí nejvíce

Zatím jsem se nesetkal s kamerou, se kterou bys nemohl ostřit manuálně, to je základ :D

Foťák, který natáčí video používám (Finance). Ale fakt je, že už mi to přestává stačit. Ono Foťák máš uspůsobený na focení a máš např. zaostřování uspůsobené na focení (určitý časový okamžik), kdežto u kamery to máš uspůsobené na natáčení. Záleží to na tom co chceš dělat. Chvíli jsem uvažoval i o těch levných kamerách se záznamem na CD kolem 5 000, ale řekl jsem si že radši začnu trochu šetřit. Ono je rozdíl jestli někdo natáčí jen tak nějaké videa z dovolené, nebo se tomu trochu věnuje. Ve focení je to v podstatě to samé. Levné univerzály jsou uzpůsobené "na rychlovku" kdežto ty kvalitnější jsou od toho, aby sis s tím pohrál. Pokud se tomu nevěnuješ a koupíš si nějaký kvalitnější kousek, tak budeš rozčarovaný nad tím, co všechno tam musíš nastavovat (nebo spíš nevyužiješ možnosti, které se ti nabízí). A v tom je právě to kouzlo :) Musíš si najít co a proč ti nejlíp vyhovuje :)
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Myslím manualním prstencem a podobně...Nějak si toho nevšimnul že to jde snad s každou kamerou... :oops:
Taktéž se naskytuje možnost,že budeš rok a půl foti a natáčet jak blbec a potom pošleš foťák na záruku :dry:
Je to stejně jako s klopením zrcátka,myslím že bych s zrcadlovkou víc než 100.000 fotek za 1,5 roku nafotil.
To těm výrobcům je škoda dát na ten čip kus mědi a hlíniku?Třeba pentax k7 má hlinikové či co to tělo,tam se to chladí.Co ale ostatní foťáky? :? Že by záměrně vyráběly tak foťáky?
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

otrekr píše:Třeba pentax k7 má hlinikové či co to tělo,tam se to chladí.Co ale ostatní foťáky? :? Že by záměrně vyráběly tak foťáky?
Všechny DSLR střední a vyšší třídy mají kovové tělo ;-)
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“