Amd a intel-výkon...

Vše kolem srovnání a rad s nákupem procesorů.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee, PKBO

Odpovědět
vernys
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Amd a intel-výkon...

Příspěvek od vernys »

zdravím budu si kupovat new sestavu a k tomu Amd phenom II X4 965 BE a chci se zeptat jest-li se to výkonově vyrovná třeba nejdražší i7 extreme nebo jak to je (oba procesory na základní frekvenci) já osobně jsem pro to AMD z nejhoršího bych si třeba koupil nějakou Noctu a šel bych třeba na 4GHZ kdyby ten výkon nestačil... prostě chci jen věfět jest-li koupit Amd nebo intel.
Moje pc Nvidia Geforce GTX 570 800/2000,AMD PHENOM II X4 965 4GHZ,KINGSTON 4GB 1600MHZ DDR3,FORTRON BLACK POWER 750W,GIGABYTE 790XTA-UD4,WD CAVIAR BLACK 1TB,EUROCASE MONSTER 9002....BENQ G2420HDBL

Kllrt a Rox Cox jsou moji kamarádi
Lokomotiva
Začátečník
Začátečník

Re: Amd a intel-výkon...

Příspěvek od Lokomotiva »

U takhle drahých procesorů je lepší výkon u Intelu a spotřeba taky.

Ovšem za víc peněz v nákupu.

Ve většině aplikací je lepší i7 920 a dokonce i nejvýkonnější C2Q.
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Amd stojí např 5.000Kč ,silný Intel Core i7-975 za 25.000Kč.Výkon intelu určitě nebude pětkrát větší. :D
I7 975= 7.006 b
PH 965= 4.259 b
Intel je pouze 1,7 výkonější.K tomu si připočti kvalitní zdroj,desku...Amd tě určitě výjde levnější a k tomu v létě bude 6 jádro.Koupíš vodníka,nataktíš a budeš pravděpodobně vysmátý a ušetříš pár tisíc,které můžeš vrazit do studiových reprobedýnek. :)
Já si při výběru počítače budu lámat hlavu nad grafickou kartou,aby mohla přebrat výpočty z renderingu a simulací. :D Když jsem renderoval s celeron 2,6ghz 160h,tak s vykonou grafikou jenom 24h např.Musím ale správně vybrat grafiku a náležitě potom pracovat s jejím výkonem.
Záleží dle tebe,procesor za 25k za pár let vyhodíš,ale chlazení, skříň, mechaniku, zdroj, myš, klavesnici, reproduktory, zvukovou kartu, prodlužovačku,zvukové kabely,monitor,tiskarnu atd nevyhodíš (záleží na kvalitě) :wink:
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

#vernysi, ty kryso lina....
je toho plnej pctmag, nikdo ti tu ani vic nerekne a kdyz by to zkusil, jenom by se opakoval, koukej si precist
Phenom II X4 965 a 975 Black Edition
mas tam tuny srovnani a jasnou odpoved v zaveru
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
vernys
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vernys »

raym0n píše:#vernysi, ty kryso lina....
je toho plnej pctmag, nikdo ti tu ani vic nerekne a kdyz by to zkusil, jenom by se opakoval, koukej si precist
Phenom II X4 965 a 975 Black Edition
mas tam tuny srovnani a jasnou odpoved v zaveru

díky moc zkoušel jsem něco najít ale jak říkáš asi jsem trochu línej XD
Moje pc Nvidia Geforce GTX 570 800/2000,AMD PHENOM II X4 965 4GHZ,KINGSTON 4GB 1600MHZ DDR3,FORTRON BLACK POWER 750W,GIGABYTE 790XTA-UD4,WD CAVIAR BLACK 1TB,EUROCASE MONSTER 9002....BENQ G2420HDBL

Kllrt a Rox Cox jsou moji kamarádi
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

Nejseš línej,prostě jsi chtěl vědět ,,jěště" něco navíc,vědět názor více lídí.All right
raym0n
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od raym0n »

otrekr píše:Nejseš línej,prostě jsi chtěl vědět ,,jěště" něco navíc,vědět názor více lídí.All right
a co jako chces jeste vymyslet? :) muzes mu napsat tak leda "mam rad amd, ma desne krasny dracky na obalech cpu" a ja ti pak napisu "intel je mnohem horsi, ma na obale nudny logo, ale ja ho nastesti nepouzivam jako plakat, ale v pocitaci..."
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
otrekr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od otrekr »

něco obdobného,trefila jsi klávesu :D
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“